autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
KX | опытный писатель ***
Газова плита
12 июня 2024 в 07:56
Доброго дня,
придбав пропанову газову плиту на випадок вимкнення світла, а у неї ось так полум'я розпливається. Це редуктор "переливає" газ чи чого воно? І чайник закопчений шо капець.
На 0:15 трохи прикручую, тода стає нормально.

http://youtu.be/v03cPl89KtE
demium | старый писатель ***
Re: Газова плита
[Re: KX] 12 июня 2024 в 09:06
доброго дня, тре міняти форсунки під балон, вони мають бути у комплекті плити
GreenMile | V.I.P ***
[Re: KX] 12 июня 2024 в 11:09
+1, в плитах по умолчанию стоят форсунки под метан, надо менять на пропановые, чтоб от баллона нормально работало.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: GreenMile] 12 июня 2024 в 12:36
GreenMile 12.06.2024 11:09 пишет:

+1, в плитах по умолчанию стоят форсунки под метан, надо менять на пропановые, чтоб от баллона нормально работало.

"...придбав пропанову газову плиту..."

Еще бы на плиту глянуть....
KX | опытный писатель ***
[Re: AlexAudiCoupe] 12 июня 2024 в 12:59
Написав "пропанову" бо мав на увазі що план був палити її від балону, а що там продали вже не знайдеш. Про форсунки дійсно тупо забув, при тому що зараз вентилюю тему котла під балонний газ...
Дома поміряю розміри форсунок і пошукаю.

Дякую за підказки!
Змінено KX (13:00 12/06/2024)
Sergio225 | патриарх **
[Re: KX] 17 сентября 2024 в 09:55
вітання панству. підкажіть, на які марки газових плит варто звернути увагу - цікавить щось середньобюджетне, нема погоні за топ-брендом.

Також питання - чи таки є перевага у використанні електродуховки над газовою? враховуючи перспективи(обіцяні) перебоїв зі світлом, якось брати варіант з електродуховкою не ввижається практичним. Та і варіант газ-газ виходить на порядок доступніший.

Ціна - бажано вкластися в $300-400

p.s. розглядаю варіант взяти якусь мегафірму за 6-8К грн бу з Європи - в нас цього добра валом продають. Але не знаю чому відносно нові плити скидають - може відпрацювали ресурс? хоча, з іншого боку, чому там зношуватися в газовій плитці?
sarik | Супер писатель! **
[Re: Sergio225] 17 сентября 2024 в 10:33
Я вибирав би тупо по ціні і зовніхньому вигляду. В газовій плиті немає чому там ламатися.
Sergio225 | патриарх **
[Re: sarik] 17 сентября 2024 в 10:36
sarik 17.09.2024 10:33 пишет:

Я вибирав би тупо по ціні і зовніхньому вигляду. В газовій плиті немає чому там ламатися.

хороший варіант. гарантія мені не світить - бо якщо брати в тому ж наприклад комфі(все беру там з техніки крупної), то без їх встановлення за пару тисяч гарантія летить. виходить якщо не буде щось відразу сифонити, то все норм.
igg | V.I.P **
[Re: Sergio225] 17 сентября 2024 в 10:46
Взяв у 2018-му, якийсь недорогий майже ноунейм(Вентолюкс)...з тих пір, працює в доволі жорстких (квартиранти - вони такі) умовах та ніяких проблем, до цих пір, не було... Дійсно, там, там, на відміну від індукційних, нема чому ламатися й точно, немає сенсу гнатися за топ-брендами.

Ось така

ось +-вона ж у Комфі
Змінено igg (10:49 17/09/2024)
Ревизор | СуперСтар **
[Re: igg] 17 сентября 2024 в 11:04
ТС наче про плиту питав... з духовкою
R.Karp | СуперСтар **
[Re: KX] 17 сентября 2024 в 11:06
Вибирав би варильню в залежності від зовнішнього вигляду і власних побажань. Маю на увазі скло чи метал, розмір і розташування комфорок. Виробник не важливо, щось середнє в ціновій категорії. А от щодо духовки, то з вдосвіду жінки для випічки з тіста краще електрична, не підгорає і краще пропікається. Для мяса-риби не знаю.
igg | V.I.P **
[Re: Ревизор] 17 сентября 2024 в 11:24
Ревизор 17.09.2024 11:04 пишет:

ТС наче про плиту питав... з духовкою

я ж не ТСу відповів)
maksym | V.I.P **
[Re: R.Karp] 17 сентября 2024 в 11:40
R.Karp 17.09.2024 11:06 пишет:

А от щодо духовки, то з вдосвіду жінки для випічки з тіста краще електрична, не підгорає і краще пропікається.

З мого досвіду - не бачив гіршої духовки, ніж електро. Це була плита Simens в готели типу "общага". Німеччина.
І не бачив кращої духовки, ніж моя стара газова.

Але то таке. На сьогодні блекаути змушують максимально відмовляться від електрики.
Бо бувають недопечені пиріжки при відключенні - у нас в чаті повно таких випадків.
Sergio225 | патриарх **
[Re: igg] 17 сентября 2024 в 12:48
igg 17.09.2024 10:46 пишет:

Взяв у 2018-му, якийсь недорогий майже ноунейм(Вентолюкс)...з тих пір, працює в доволі жорстких (квартиранти - вони такі) умовах та ніяких проблем, до цих пір, не було... Дійсно, там, там, на відміну від індукційних, нема чому ламатися й точно, немає сенсу гнатися за топ-брендами.

Ось така

ось +-вона ж у Комфі

газова поверхня - останнє що я колись придбаю))) але дякую за варіант
igg | V.I.P **
[Re: Sergio225] 17 сентября 2024 в 12:55
Sergio225 17.09.2024 12:48 пишет:

igg 17.09.2024 10:46 пишет:

Ось така

ось +-вона ж у Комфі

газова поверхня - останнє що я колись придбаю))) але дякую за варіант

зверни увагу , що є ж й плити+духовки цього (або подібних) виробника
Змінено igg (12:56 17/09/2024)
Sergio225 | патриарх **
[Re: igg] 17 сентября 2024 в 12:58
бачу що є - проте хотілося б побачити вживу спершу той варіант, та і зразу брати. ну чи хоч щось схоже
zyoma | важничающий писатель ***
[Re: Sergio225] 17 сентября 2024 в 12:59
Sergio225 17.09.2024 09:55 пишет:

Також питання - чи таки є перевага у використанні електродуховки над газовою? враховуючи перспективи(обіцяні) перебоїв зі світлом, якось брати варіант з електродуховкою не ввижається практичним.

Я переходила зі старої газ+газ на нову газ+електро (Бош, але точніше не скажу), друге набагато краще. В духовці більше режимів, більш правильні грилі і конвекція, думаю, що і підтримка температури точніша.

Щодо електрики: я собі підключила в тому числі духовку через інвертор. Готувати від акума ясно що не варіант, але в ситуації "пиріжки не допеклися" має допомогти. Треба орднунг унд дисциплін, готувати за графіком, але на газову я б все одно не помінялися.
Alex2064 | V.I.P ***
[Re: Sergio225] 18 сентября 2024 в 08:54
в 2004 году переходил с газ-газ на газ-электро.
купил в Польше местный бренд Амика. 60х60 только они были. год назад поменял тен в духовке.
электродуховка удобней газовой.
по газовой части обратил бы внимание на размеры под кастрюли, чтобы потом не мучаться.
да, в моменты отключения света мысли что-то приготовить в духовке нет, подождет)))
alex_b | пользователь **
[Re: maksym] 18 сентября 2024 в 17:34
В ответ на:

З мого досвіду - не бачив гіршої духовки, ніж електро. Це була плита Simens в готели типу "общага". Німеччина.

Займався випічкою різноманітних виробів з тіста?
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 40 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1259