Мама загубила десь пульт від кондиціонеру і вже довгий час не може знайти, а відповідно, і не може користуватися кондиціонером. Скажіть, будь ласка, чи можу я десь купити пульт окремо, якщо знаю тільки бренд кондиціонеру (вона фоточку мені надіслала)? Якщо так, то де шукати?
Наприклад тут: сторінка . На самому кондиціонері є наліпка, де написаний номер моделі. Оце і переслати фахівцям інтернет магазину, а вони вже щось запропонують. Такий сайт - не єдиний. Я користувався - усе що купував працювало (але не дуже довго - десь рік, півтора, але ж і коштували небагато).
Researcher 19.06.2024 11:09 пишет: Коли в країні не вистачає електрики, то без пульта дуже навіть ок
Чесно кажучи, я теж так вважаю. Але проблема в тому, що вона цю квартиру здає. І орендарі тепер пред'являють, що вони знімали хату з кондиціонером, а по факту користуватися ним не можуть. Тому маю вирішити це питання.
harald67 19.06.2024 11:11 пишет: Наприклад тут: сторінка . На самому кондиціонері є наліпка, де написаний номер моделі. Оце і переслати фахівцям інтернет магазину, а вони вже щось запропонують. Такий сайт - не єдиний. Я користувався - усе що купував працювало (але не дуже довго - десь рік, півтора, але ж і коштували небагато).
zyoma 19.06.2024 19:03 пишет: В телефон можна поставити апку. З CH у мене працювало.
+1. З купою різного обладнання використовував. Але це фіча далеко не у всіх брендів. Я зустрічав тільки в Xiaomi (Redmi,Poco), у інших китайців вона теж буває але не так масово.
zyoma 19.06.2024 19:03 пишет: В телефон можна поставити апку. З CH у мене працювало.
+1. З купою різного обладнання використовував. Але це фіча далеко не у всіх брендів. Я зустрічав тільки в Xiaomi (Redmi,Poco), у інших китайців вона теж буває але не так масово.
Так, ІЧ порт далеко не на кожному телефоні. Але корисна штука, коли десь в кафе треба зробити тихіше телевізор чи увімкнути кондиціонер. ))
Слухайте, це так дивно! Досі не можу вирішити питання з пультом З'ясувалося, що бренд кондиціонеру якийсь Onkyo, про який ніхто нічого не чув. Відповідно, продавці універсальних пультів не можуть сказати, чи буде універсальний працювати з ним. А щодо оригінального, то я не можу його знайти не тільки в Україні, але й на Алі експрес. Як таке може бути???
Juliet Capulet 25.10.2024 14:58 пишет: Слухайте, це так дивно! Досі не можу вирішити питання з пультом З'ясувалося, що бренд кондиціонеру якийсь Onkyo, про який ніхто нічого не чув. Відповідно, продавці універсальних пультів не можуть сказати, чи буде універсальний працювати з ним. А щодо оригінального, то я не можу його знайти не тільки в Україні, але й на Алі експрес. Як таке може бути???
Задачка перестає бути тривіальною. Onkyo - стара відома японська фірма, що спеціалізується на виробництві hi-fi аудіотехніки. Onkyo Їй же належить і більш відома у нас марка Pioneer та менш відома Integra. Проблема лише у тому що ніхто з наведених виробників ніколи не виробляв спліт-кондиціонери, хоча у нас продавалися кондиціонери під брендом Pioneer. Тобто у Вас якийсь китайський кондиціонер, вироблений під чужою тм (чи з дозволу правовласника, чи ні - фіг його знає). В принципі універсальний пульт має підійти, бо цей кондиціонер точно не якийсь оригінальний виріб. Або як варіант - запросити якогось досвідченого майстра з ремонту китайсьих кондиціонерів, який подивиться на усі наліпки, зніме кожух і у підсумку ідентифікує виробника (наприклад колись у мене була мікрохвильовка під брендом авторитетного американського виробника концертних підсилювачів Marshall, але ззаду було чесно написано Galanz China). І потім придбати пульт для кондиціонера цього вже ідентифікованого китайського виробника такого ж року випуску.
Поперше можна перепробувати всі пульти в хаті, будинку, на районі. В мене кілька випадків було що підходило зовсім від іншого бренда та виробу. Та й з універсальним можна домовитись про повернення якщо не допоможе, але зазвичай в них кілька тисяч кодів прошито, майже гарантовано щось та підійде.
harald67 25.10.2024 15:23 пишет: Задачка перестає бути тривіальною. Onkyo - стара відома японська фірма, що спеціалізується на виробництві hi-fi аудіотехніки. Onkyo Їй же належить і більш відома у нас марка Pioneer та менш відома Integra. Проблема лише у тому що ніхто з наведених виробників ніколи не виробляв спліт-кондиціонери, хоча у нас продавалися кондиціонери під брендом Pioneer. Тобто у Вас якийсь китайський кондиціонер, вироблений під чужою тм (чи з дозволу правовласника, чи ні - фіг його знає).
SARS 25.10.2024 15:31 пишет: Поперше можна перепробувати всі пульти в хаті, будинку, на районі. В мене кілька випадків було що підходило зовсім від іншого бренда та виробу. Та й з універсальним можна домовитись про повернення якщо не допоможе, але зазвичай в них кілька тисяч кодів прошито, майже гарантовано щось та підійде.
Можна. От тільки наприклад у мене (хоча порада то стосується не мене, а шановної форумчанки) практично немає знайомих, у яких вдома стоять кондиціонери маловідомих брендів. Переважно стадартний набір: мітсубіші, хітачі, фуджі, дайкін, панасонік, лж, самсунг, купер/грее/мідея. Тут же щось рівнем нижче, його ще у когось знайти треба. Хоча можна методом "наукового тику" - якщо на кондиціонері стоїть назва Onkyo, то можна пошукати пульт до кондиціонеру Pioneer того ж року випуску - це дочірній бренд Onkyo і може обидва кондиціонери ідентичні, якщо китайці придбали таки право на використання тм.
harald67 25.10.2024 15:23 пишет: Задачка перестає бути тривіальною. Onkyo - стара відома японська фірма, що спеціалізується на виробництві hi-fi аудіотехніки. Onkyo Їй же належить і більш відома у нас марка Pioneer та менш відома Integra. Проблема лише у тому що ніхто з наведених виробників ніколи не виробляв спліт-кондиціонери, хоча у нас продавалися кондиціонери під брендом Pioneer. Тобто у Вас якийсь китайський кондиціонер, вироблений під чужою тм (чи з дозволу правовласника, чи ні - фіг його знає).
Якщо досі продаються і є гарантія, то зателефонувати в інет магазин що ними торгує і запитати контакти сервіс центрів, які такі кондиціонери обслуговують. А потім зателефонувати в сервіс центри і запитати, що всередині цього кондиціонера - тобто хто виробляє начіння. Ну і далі шукати вже пульт до того китайця.:
Якщо вірити вікі то зараз права на використання тм Onkyo для виробництва побутовоі техніки, не аудіотехніки, належить китайській ТСL. Отже можна спробувати взяти пульт до кондиціонера TCL того ж року випуску .