Доброго дня, все частіше по Києву бачу авто з різними тонкими прямокутними коробками на даху. Хто на рейлінгах, хто на магнітах. При чому коли це авто в камуфляжі я розумію доцільність таких штук. А от на дахах авто, які навряд чи будуть виїзджати за межі міст чи асфальтових доріг я не розумію. При чому такі авто іздять доволі зухвало і напевне вважають, що це має лякати інших учасників руху. Певне зявився новий вид муляжів антен "Пелена" чи тощо. Коротше новий вид понтів(...
ну як сказати, є котеджні містечка в затишних куточках області, де навіть мобільний зв'язок чахлий. Якщо можуть собі дозволити старлінк на даху - то що має їх спиняти.
Якщо пам'ятаєте, то в до-ковідну єпоху схожі на антени муляжі вішали на авто, щоб понтуватись серед іншого транспорту (приналежність до спецслужб і тд).
Зараз така антена на авто бізнес-класу в центрі міста це: -реальна потреба (може дійсно інтернету немає) -дорогий атрибут (типу я теж весь тактикульний) -понти (можу порушувати правила поліція не зверне увагу, ТЦК не зупинить і тд).
Мати в авто інтернет роутер за 2-3 тис. доларів дещо дивно...
olegth 20.06.2024 12:11 пишет: Мати в авто інтернет роутер за 2-3 тис. доларів дещо дивно...
Нічого дивного не бачу.
У 2000-му році в кишені лежав радіотелефон Senao-258, у дружини такий самий, на авто стояв підсилювач який "добивав" сигнал кілометрів на 80 від базової станції. На базовій станції (вдома) теж стояв підсилювач. Все це добро на ті часи десь і тягнуло приблизно в тисячу+ грошей. Тих грошей, купівельної спроможності тих часів. Плюс потрібно було купляти дозвіл на використання частот ("Укрчастотнагляд" чи якась така назва контори була).
Схожі антени на даху авто бачив у ментів, прокурорських.
olegth 20.06.2024 12:11 пишет: Якщо пам'ятаєте, то в до-ковідну єпоху схожі на антени муляжі вішали на авто, щоб понтуватись серед іншого транспорту (приналежність до спецслужб і тд).
Зараз така антена на авто бізнес-класу в центрі міста це: -реальна потреба (може дійсно інтернету немає) -дорогий атрибут (типу я теж весь тактикульний) -понти (можу порушувати правила поліція не зверне увагу, ТЦК не зупинить і тд).
Мати в авто інтернет роутер за 2-3 тис. доларів дещо дивно...
Якщо це гелік чи крузак свіжий, то він і сам по собі понт, і без муляжів. Якщо старлінк поставити на дах якогось дешевого авто, то понтів він не додасть. Так що просто уважаємі люди хочуть сидіти в інтернеті, та й усе.