autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
UA | IesuiT **
Re: Опалення на дачі
[Re: Mutant] 30 июня 2024 в 12:18
Mutant 29.06.2024 23:20 пишет:

UA 29.06.2024 23:16 пишет:

Mutant 29.06.2024 23:12 пишет:

Наразі основний варіант бачу розвести батареї по спальням. А там два варіанти:
1. підключати газ і ставити котел. Тут бачу ризики що газівники не дадуть просто так підключити. Там треба спеціальний проект, комин, окреме приміщеня і т.п.
2. Купити котел на пропані і підключити самостійно.Звісно треба буде і комин і вентиляцію, але не треба буде це все затверджувати у служб.

канал Блискавка
Україна не планує імпорту газу на наступний опалювальний сезон, - меморандум МВФ

"Всі підземні сховища перебувають у безпеці, хоча надземні можуть бути під загрозою", - йдеться в документі.

Також у меморандуму МВФ зазначено, що як тільки війна закінчиться, буде потрібно підвищення тарифів на газ та електроенергію, з виділенням цільових ресурсів для захисту вразливих домогосподарств.

І шо?
Зрозуміло що промисловість наша у такій дупі що зараз вистачає і власного видобутку + те що дає європа.
Не думаю що якщо б була загроза що не вистачить газу на побутових споживачів, то ці б новини афішували.

vladd | V.I.P **
[Re: juiT] 30 июня 2024 в 16:41
juiT 30.06.2024 08:09 пишет:

Труби пластикові під дією температури провисають як сосиски.

Діаметри різні (які були використані)?
Чи один діаметр пластикових?
Щоб не провисали кронштейни робляться, на стіну кріпляться.

juiT 30.06.2024 08:09 пишет:

Труби не варили, використовували різьбові коліна і муфти.

Працювати буде, але через нагрів/охолодження постійно якісь "соплі" висять, іржа тече. Якщо варити нікому, то й так згодиться.
Але краще таки котельню "виварити" зі сталі, а далі пускати пластик.

Ще одне: треба усвідомлювати той момент, що якшо трапиться "перетоп" і воду перегріти вище, скажімо, градусів 80-ти, пустити в пластикові труби, то труби пластикові порвуться (найперше по різним муфтам, трійникам, іншим зєднанням).

Грубо кажучи, накидав дров у котел більше ніж треба, десь на вулицю вискочив, в хату зайшов а там вже пар під стелею і вода по підлозі....
Ще якщо надворі вечір суботи, неділі, магазини зачинені, паяльника по пластику немає, труб запасних немає, фурнітури також...а на дворі "мінус.... печаль печальна.
alexkit | СуперСтар *
[Re: Mutant] 30 июня 2024 в 16:54
Я б не парился, если камин закрытая топка, там хороший кпд, развести от него трубы на отопление и параллельно сделать на газу, так сейчас у многих и риски закрываются
Караванщик | опытный писатель **
[Re: Mutant] 1 июля 2024 в 00:16
Mutant 28.06.2024 22:49 пишет:

Є газ по вулиці. Але підключення 40+К грн. Чи варто воног того?

Це не дорого, варто підключити негайно.
Найкращій варіант.

газ це останнє що зникне.
Змінено Караванщик (00:23 01/07/2024)
Alex2064 | V.I.P ***
[Re: Караванщик] 1 июля 2024 в 08:27
поддержу. подключать газ
у меня на даче и груба, и газовый конвектор. пользовался, когда газ был дешевый, сейчас как резерв
да, и газ решает вопрос готовки. в нашей округе сейчас меняют столбы и провода, пошел уже 3-ий месяц, как электрики нет с 7 утра до 7 вечера, а потом еще и по графикам. без газа было бы проблематично пропитаться)))
Lusha | V.I.P **
[Re: Mutant] 1 июля 2024 в 12:53
Mutant 29.06.2024 23:10 пишет:

vladd 29.06.2024 15:10 пишет:

Мої власні експерименти закінчилися збиранням та монтуванням чавунного котла КЧМ (Жарок-2), який допрацювали під дрова.
Зібрали на 10 секцій (з декількох).

Дякую що поділилися власним досвідом, але я щукаю варіанти з мінімальними будівельними роботами. Немає ні місця ні змоги розворотити пів хати, яка і так невеличка.

прибудувати бойлерну
vladd | V.I.P **
[Re: Lusha] 1 июля 2024 в 18:02
Не варто поспішати, людина має дійти до власного рішення власним розумом, а не "з-під палиці".
Мій колега колись теж починав з буржуйок, булерянів, а закінчив тим що продав одну з машин та поставив повноцінну систему опалення, яка мала можливість працювати і у автономному режимі (без електроструму для електропомпи).
UA | IesuiT **
[Re: Караванщик] 3 июля 2024 в 22:20
Караванщик 01.07.2024 00:16 пишет:

Mutant 28.06.2024 22:49 пишет:

Є газ по вулиці. Але підключення 40+К грн. Чи варто воног того?

Це не дорого, варто підключити негайно.
Найкращій варіант.

газ це останнє що зникне.

Eugen3d | Супер писатель! ***
[Re: Mutant] 9 ноября 2024 в 19:09
Запитаюсь і я з приводу опалення. Є хата-дача, з підключенним газом. Газова труба заходить на кухню (де підключена до газової плити) та до санвузла, де закінчується краном-вентилем та нікуди не підключена. Поруч в зовнішній стіні є отвір діаметром 13 сантиметрів, зроблений явно для встановлення газового конвектору.
Власне, питання - як встановити газовий конвектор для опалення? Для цього треба погодити цю дію з газовою компанією? Планую встановити газовий конвектор для підтримки температури хоча б 5-10 градусів, щоб будинок не промерзав. Тим паче в абонплату газу входить 26 кубів газу на місяць. Ну і як обрати настінний газовий конвектор - відгуків в інтернеті на таку техніку практично немає
nickka | продавець овочів **
[Re: Eugen3d] 9 ноября 2024 в 19:45
Eugen3d 09.11.2024 19:09 пишет:

Власне, питання - як встановити газовий конвектор для опалення?

якщо робити за правилами то потрібен проект. але багато хто на свій ризик робить самотужки. Он пишуть навіть генератори врізають у магістраль. Не знаю чи ходять зараз по хатах перевіряючі, але покази лічильника інспектори знімають кожен місяць, лічильник фотографують і навіть на вентиль милом бризкають. ходять з пирскалкою на поясі.

В ответ на:

Планую встановити газовий конвектор для підтримки температури хоча б 5-10 градусів, щоб будинок не промерзав. Тим паче в абонплату газу входить 26 кубів газу на місяць. Ну і як обрати настінний газовий конвектор - відгуків в інтернеті на таку техніку практично немає

відгуків мало бо їх зараз майже не використовують, напевно, не економічні. 5 градусів тримати газом, як на мене, особливого сенсу немає. Для цього достатньо електричного конвертора з термодатчиком або електробатареї. Але якщо знову почнуться блекаути, тоді...
Атем подивись житомирський.
maksym | V.I.P **
[Re: nickka] 9 ноября 2024 в 23:14
nickka 09.11.2024 19:45 пишет:

Власне, питання - як встановити газовий конвектор для опалення?

якщо робити за правилами то потрібен проект. але багато хто на свій ризик робить самотужки. Он пишуть навіть генератори врізають у магістраль. Не знаю чи ходять зараз по хатах перевіряючі, але покази лічильника інспектори знімають кожен місяць, лічильник фотографують і навіть на вентиль милом бризкають. ходять з пирскалкою на поясі.

В ответ на:

Планую встановити газовий конвектор для підтримки температури хоча б 5-10 градусів, щоб будинок не промерзав. Тим паче в абонплату газу входить 26 кубів газу на місяць. Ну і як обрати настінний газовий конвектор - відгуків в інтернеті на таку техніку практично немає

відгуків мало бо їх зараз майже не використовують, напевно, не економічні. 5 градусів тримати газом, як на мене, особливого сенсу немає. Для цього достатньо електричного конвертора з термодатчиком або електробатареї. Але якщо знову почнуться блекаути, тоді...
Атем подивись житомирський.

Дійсно, з економікою у них не дуже. Але пропозицій в інеті повно, а це свідчить про те, що їх використовують.
В мене на дачі стоять вже років 15. Працюють. Пару раз брав в руки викрутку, але все вирішувалось швидко і без проблем.
Коли брав - були чавунні та сталеві. Останні більш шумні. Тріщать при нагріванні. Виробник - завод Конвектор. Кажись Ужгород.
Всі моделі, яки тоді бачив - Турецькі, Словацькі - усюди стояла однакова газова автоматика. Думаю, надійність у них однакова.
Їх головна перевага - повна пасивність. Ніякої електрики.

По документам - офіційно потрібен проєкт. Далі як карта ляже. В мене один раз заскочили перевіряючи та опломбували один прилад. Їм показали не той проєкт, без внесених змін.
Alex2064 | V.I.P ***
[Re: Eugen3d] 10 ноября 2024 в 09:01

Запитаюсь і я з приводу опалення. Є хата-дача, з підключенним газом. Газова труба заходить на кухню (де підключена до газової плити) та до санвузла, де закінчується краном-вентилем та нікуди не підключена. Поруч в зовнішній стіні є отвір діаметром 13 сантиметрів, зроблений явно для встановлення газового конвектору.
Власне, питання - як встановити газовий конвектор для опалення? Для цього треба погодити цю дію з газовою компанією? Планую встановити газовий конвектор для підтримки температури хоча б 5-10 градусів, щоб будинок не промерзав. Тим паче в абонплату газу входить 26 кубів газу на місяць. Ну і як обрати настінний газовий конвектор - відгуків в інтернеті на таку техніку практично немає

без проекта, если узнают, будет торба.
да, и счетчик нажо менять на другой, с большей пропускной способностью
zyoma | важничающий писатель ***
[Re: Mutant] 10 ноября 2024 в 12:40
Без проекта думаю газова служба обілєтить дуже швидко, від них повітроводи видно назовні.

У нас такі:

За нинішньої погоди на "3" в будинку 18, працює 1 конвектор на 1 поверсі на 2-поверховий будинок +-50м на кожному поверсі. В ідеалі звичайно було б такі, що керуються дистанційно.
[Re: Eugen3d] 10 ноября 2024 в 15:42
Дякую за відповіді! Саме цікаве - проект на газопостачання є, і в ньому вказано газова плита і 2 конвектори по 3 кВт на схемі. Але фактично плита стоїть замість одного з конвекторів, а на місці плити (по схемі) і думав встановити конвектор... Виходить, на зараз цей проект не є дійсним і треба його переробляти/замовляти новий? От хто знав, що при покупці дачі треба ретельно не тільки документи на право власності перевіряти, а ще і вимагати-перевіряти проект на газопостачання.
Власне, стосовно конвекторів, від минулого власника лишився якийсь конвектор Demrad Promeheus NFS F 20, але в нього (як і у всіх інших моделей) діаметр вивідної труби 150мм, а в мене в стіні отвір тільки під 130мм. Житомерський Атем каже можемо зробити меньше діаметр труби, але буде тухнути конвектор
Все, от все що можна грає проти встановлення того конвектору на дачі
Aleks777. | Супер писатель! *
[Re: Eugen3d] 10 ноября 2024 в 17:08
Eugen3d 10.11.2024 15:42 пишет:

... лишився якийсь конвектор Demrad Promeheus NFS F 20, але в нього (як і у всіх інших моделей) діаметр вивідної труби 150мм, а в мене в стіні отвір тільки під 130мм. Житомерський Атем ...

Рассматривал конвектор Ужгородского завода ( постом выше, завод "Конвектор" и к нему 27л.балоны для газа (к дому нет подвода газа), там выходной диметр наружной трубы 162мм (
сторінка).
Решили остановиться на дровяном (типа булерьян). Выездные алмазорезчики сделали отверстие под трубу 180мм/120 пройдя в том числе 250мм бетонного блока.

Суммарная длина труб: 1м- горизонтально через стену и 6,5м вертикально. Вместо грибка вверху установил пламегаситель ( на всякий пожарный случай(с)). На фото труба ещё в белой защитной плёнке от царапин.

Черновая примерка горизонтального участка через стену:

Змінено Aleks777. (17:34 10/11/2024)
maksym | V.I.P **
[Re: Aleks777.] 10 ноября 2024 в 17:48
Aleks777. 10.11.2024 17:08 пишет:

Eugen3d 10.11.2024 15:42 пишет:

... лишився якийсь конвектор Demrad Promeheus NFS F 20, але в нього (як і у всіх інших моделей) діаметр вивідної труби 150мм, а в мене в стіні отвір тільки під 130мм. Житомерський Атем ...

Рассматривал конвектор Ужгородского завода ( постом выше, завод "Конвектор" и к нему 27л.балоны для газа (к дому нет подвода газа), там выходной диметр наружной трубы 162мм (
сторінка).
Решили остановиться на дровяном (типа булерьян). Выездные алмазорезчики сделали отверстие под трубу 180мм/120 пройдя в том числе 250мм бетонного блока.

Суммарная длина труб: 1м- горизонтально через стену и 6,5м вертикально. Вместо грибка вверху установил пламегаситель ( на всякий пожарный случай(с)). На фото труба ещё в белой защитной плёнке от царапин.

Черновая примерка горизонтального участка через стену:

Такий варіант не дуже підходить для опалення дачі не в сезон, коли нікого немає.
[Re: maksym] 10 ноября 2024 в 18:46
maksym 10.11.2024 17:48 пишет:

...
Такий варіант не дуже підходить для опалення дачі не в сезон, коли нікого немає.

Согласен, сделано на форс-мажорные обстоятельства по отоплению ( сторінка ) и предусматривает присутсвие.
[Re: Aleks777.] 10 ноября 2024 в 21:20
Гарний варіант! Але в мене є підключення до газу і треба це використовувати. Звісно, на зараз є камін і дрова, але по суті він гріє лише одну кімнату і все тепло від дров вилітає в трубу. По хорошому треба ще аккумулятор тепла, тобто в камін інтегрувати бойлер та розводити труби для водяного опалення кімнат. Але це проект на майбутні роки, зараз би хотілось просте і не дорого рішення. До речі, в АТЕМ є газові конвектори з індексом Д, які призначені для виводу труби в димоходи, але є нюанс - вони беруть повітря з приміщення Тобто там відкрита камера згоряння, а значить такий конвектор лишати без нагляду вже якось не дуже хочеться... З іншого боку - його можливо розмістити буквально в центрі хати і рівномірно прогрівати весь будинок.
[Re: Eugen3d] 10 ноября 2024 в 22:29
Eugen3d 10.11.2024 21:20 пишет:

...в мене є підключення до газу і треба це використовувати...
зараз би хотілось просте і не дорого рішення. До речі, в АТЕМ є газові конвектори з індексом Д, які призначені для виводу труби в димоходи, але є нюанс - вони беруть повітря з приміщення Тобто там відкрита камера згоряння...

Я приводил в пример конвертор АКОГ ( Ужгород сторінка ) с закрытой камерой сгорания, которая берёт наружный воздух по трубе 162мм, а выхлоп по внутренней трубе 86мм ( труба в трубе).Эта модель не сжигает воздух помещения, в отличии от моделей более низкого ценового диапазона ( там требуется проветривание раз в 2-3-4 часа).
P.s. для спокойствия по вопросу угарного газа, приобрел
"Датчик угарного газа бытовой Kkmoon UL 2034, CO сигнализатор (100201) (
сторінка
"
Змінено Aleks777. (22:40 10/11/2024)
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 11 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2384