Sergio225 16.09.2024 15:00 пишет: якщо послідовне з'єднання без балансиру - не бажаний варіант, я тоді почекаю нового акума з алі, вже на 48 в
Послідовно 2 24-вольтовів це точно погана ідея навіть з балансиром, тим більше що попит є і знайдуться бажаючі купити. А що за акумулятор 48-вольтовий з Алі? Вроді на Алі дорого акумулятори заказувати 48-вольтові, а якщо не дорого то незрозуміло що то за акумулятор... Можна ссилку?
Ти це розумієш бо спробував одне і друге. Власники MUST(pro) все одно не приймуть цей факт, після ремонту будуть більш доствідчені.
Це різні класи обладнання, GX версія без MPTT взагалі те що треба для власної квартири.
Ну прошка по роботі сподобалась більше, ніж 240-євровий (чи скільки він на Алі) китайський інвертор Easun на 3 кВт. Єдине, що по екрану Еасан був шикарний на свої гроші, все чітко, логічно. Якби з нього прибрати МППТ, додати надійності - був би ідеальний бюджетний ДБЖ.
Наче Прошки більш-менш надійні мають бути, особливо, коли в квартирах їх без сонця та підмішування будуть використовувати
з запасом потужності в про перемудрили. схема аж на 16 транзисторах. в величезні радіатори. у дешевших на 3квт схема на 8-10 транзисторах. в результаті споживання на холостому від батареї більше 50вт у 3квт версії і 80вт у 5квт. при тому що у дешевших інверторів споживання до 30вт у 3квт і 50 у 5квт. таке відчуття що інвертор може тримати більше 4квт, але програмно урізали .
з запасом потужності в про перемудрили. схема аж на 16 транзисторах. в величезні радіатори. у дешевших на 3квт схема на 8-10 транзисторах. в результаті споживання на холостому від батареї більше 50вт у 3квт версії і 80вт у 5квт. при тому що у дешевших інверторів споживання до 30вт у 3квт і 50 у 5квт. таке відчуття що інвертор може тримати більше 4квт, але програмно урізали .
Можливо через підміс. Це одна з речей, які не сподобались у про
Sergio225 16.09.2024 15:00 пишет: якщо послідовне з'єднання без балансиру - не бажаний варіант, я тоді почекаю нового акума з алі, вже на 48 в
Послідовно 2 24-вольтовів це точно погана ідея навіть з балансиром, тим більше що попит є і знайдуться бажаючі купити. А що за акумулятор 48-вольтовий з Алі? Вроді на Алі дорого акумулятори заказувати 48-вольтові, а якщо не дорого то незрозуміло що то за акумулятор... Можна ссилку?
так а в чому саме проблема з послідовним з'єднанням? спецом ще раз в книжечку до акума проситав, пише що якщо однакові акуми, (в ідеалі з однієї партії) то можна
Можливо через підміс. Це одна з речей, які не сподобались у про
У Victron 3000 до 20Вт
про причину великого споживання в схемі на 16 транзисторів сказав один блогер ремонтник в ютюб. в must 3квт версії про навіть вбудований запобіжник на 200а. всаналогіа дклевшищ запобіжник на 150а.
так а в чому саме проблема з послідовним з'єднанням? спецом ще раз в книжечку до акума проситав, пише що якщо однакові акуми, (в ідеалі з однієї партії) то можна
Мабуть тому що будуть якісь обмеження в крайніх точках (найвища і найнища напруга), складна система, це получається 3 балансира. А продати думаю їх можна досить вигідно і встановити собі 48-вольтове.
Мабуть тому що будуть якісь обмеження в крайніх точках (найвища і найнища напруга), складна система, це получається 3 балансира. А продати думаю їх можна досить вигідно і встановити собі 48-вольтове.
Ну дорого, більше ніж 1500 доларів за 200А, але зато в гарному корпусі і хоча б бренд який не славиться хламом.
а можна тоді приклад доступнішого 48/200 варіанту? бо з того що в нас продивлявся то ціни огогошенькі. ну і корпус це плюс, не хочу збирати з окремих елекментів батареї
p.s. планується десь за 1400 брати - підібрати на розпродажі знижку максимальну, монетки і всі діла. ще не замовляв, бо грудень далеко
а можна тоді приклад доступнішого 48/200 варіанту? бо з того що в нас продивлявся то ціни огогошенькі. ну і корпус це плюс, не хочу збирати з окремих елекментів батареї
p.s. планується десь за 1400 брати - підібрати на розпродажі знижку максимальну, монетки і всі діла. ще не замовляв, бо грудень далеко
На алібаба доступніше, але в групове замовлення потрібно влазити, я вліз, чекаю на комірки + інвертор, тільки зараз десь має виїхати, сподіваюсь що в кінці листопада приїде. На аліекспрес готовий акумулятор і навіть комірки якось страшно брати, оце хіба JSDsolar ніби по якості стабільні.
netm@n 26.09.2024 17:03 пишет: Які враження від Віктрона, батарею по CAN-у бачить?
Акуми бачить, але як масив. (Бо бачив відео з аналогічною збіркою по пілонтеку - там показує, що в системі 2 акуми, правда без деталей по кожній) Підтягнулись ліміти по струму заряду, чітко бачить % заряду, температуру акуму (на скріні)
По інвертору повторюсь
Плюси
+ стабільність роботи. У мене нормальні монтажники також на них перейшли, щоб не мудохатись з рекламаціями, ремонтами + Саме модифікація GX з вдудованим смарт-контролером дозволяє віддалено моніторити, управяти та дивитись стату (а у комплексі іншого обладнання - ще більше функцій). І саме GX потрібен для кан-моніторингу + Більш тихий при тих же навантаженнях та при більшій потужності зарядки (порівнюю з 24V 3 кВт Easun, Must Pro та 1,6 ВА Victron) + дизайн. Не так важливо, але мені подобається
Мінуси.
- Китайці 48В за такий бюджет дають більшу потужність зарядки та потужність - Софт для налаштування розкиданий по декільком додаткам. Деякі з них мають дизайн 10-річної давності (я так розумію порти з рідних віктронівських екранів до контролерів)
На зараз враження від системи позитивні.
P.S Зараз пара акумів на 2,4 кВт номінальної потужності та 4,8 кВт*год ємності коштує трохи більше 40 тис. Декілька місяців тому деякі продавани стільки хотіли за 100Аг на 25,6В