autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
keen | СуперСтар **
лещата настільні
3 июля 2024 в 21:46
Порадьте лещата із зажимом на стіл (верстака в мене не має, і поки що не планується), бо я вже трохи замудрився з вибором.
Для чого вони потрібні: 90% чорнові роботи, типу там трубу затиснути та відпиляти, зігнути щось, заклепати і т.н., а інші 10% для більш якихось тонких речей. Тому з одного боку потрібно щось міцне з ковадлом, а з іншого хотілось би якоїсь прийнятної точності ходу.

Передивився асортимент і розумію, що зайшов у стопор, бо з одного боку є дешеві варіанти типу інтертула, з іншого щось на кшалт Bahco за всі гроші. Так як я не розуміюсь на якості лещат, то дивлюсь на масу і бачу, що "еталон" Bahco важить 4 кг, а інтертул десь 1.5 кг.

Можливо я упустив десь золоту середину, чи взагалі не заморочуватись та взяти щось недороге, чи навпаки брати дорогі лещата, бо інше то сміття?
www050 | Супер писатель! *
Re: лещата настільні
[Re: keen] 3 июля 2024 в 22:20
Купити дешеві дебелі і дешеві маленькі?
GreenMile | V.I.P ***
[Re: keen] 3 июля 2024 в 22:37
Прикріплені файли (0 завантажити)
Б/у-шные советские искать, только надо выбирать, потому что могут убитые или поломанные (лопнутые что не видно в собранном состоянии)
А так, золотой середины нет, тиски по которым можно херячить молотком и гнуть трубы - это "тиски слесарные", например как на картинке, у меня такие в гараже, весят килограмм 40. Для тонких и точных работ - это тиски для моделирования, поворотные на шарнире, очень удобная шутка, такими дома пользуюсь. У меня Стенли но есть более дешевые аналоги. Стенли как раз весят 1,5кг, это к тому что если бить молотком то не по таким тискам

Из "универсальных" для дома я бы что-то такое смотрел. 10кг, есть точные губки+ захват для трую.

Б/у-шные советские искать, только надо выбирать, потому что могут убитые или поломанные (лопнутые что не видно в собранном состоянии) А так, золотой середины нет, тиски по которым можно херячить молотком и гнуть трубы - это "тиски слесарные", например как на картинке, у меня такие в гараже, весят килограмм 40. Для тонких и точных работ - это тиски для моделирования, поворотные на шарнире, очень удобная шутка, такими дома пользуюсь
Змінено GreenMile (22:44 03/07/2024)
keen | СуперСтар **
[Re: www050] 4 июля 2024 в 07:16
www050 03.07.2024 22:20 пишет:

Купити дешеві дебелі і дешеві маленькі?

от проблема в тому, що сильно дебелі нема куди ставити, а дешеві невеликі викликають великі сумніви у тому, що вони не розваляться після одного-двох разів використання
keen | СуперСтар **
[Re: GreenMile] 4 июля 2024 в 07:26
GreenMile 03.07.2024 22:37 пишет:

Б/у-шные советские искать, только надо выбирать, потому что могут убитые или поломанные (лопнутые что не видно в собранном состоянии)
А так, золотой середины нет, тиски по которым можно херячить молотком и гнуть трубы - это "тиски слесарные", например как на картинке, у меня такие в гараже, весят килограмм 40. Для тонких и точных работ - это тиски для моделирования, поворотные на шарнире, очень удобная шутка, такими дома пользуюсь. У меня Стенли но есть более дешевые аналоги. Стенли как раз весят 1,5кг, это к тому что если бить молотком то не по таким тискам

Из "универсальных" для дома я бы что-то такое смотрел. 10кг, есть точные губки+ захват для трую.

yato дивився, але у них всі моделі під монтаж на верстак, що для мене не варіант. До речі на олх надививсь совецькі такі невеличкі та зручні лещата, можливо їх і візьму, якщо стан відповідає опису.

Трохи офф, а оці Stanley як у використанні? Трохи пізніше буду щось подібне дивитись для кабінетної лаби, судячі з опису непогана річ.
robocop | СуперСтар ***
[Re: keen] 4 июля 2024 в 10:04
keen 04.07.2024 07:26 пишет:

До речі на олх надививсь совецькі такі невеличкі та зручні лещата, можливо їх і візьму, якщо стан відповідає опису.

У мене такі, вдома для дрібних робіт вистачає з головою, але як ти в них збираєшся гнути труби ( і які)?
keen | СуперСтар **
[Re: robocop] 4 июля 2024 в 11:54
robocop 04.07.2024 10:04 пишет:

keen 04.07.2024 07:26 пишет:

До речі на олх надививсь совецькі такі невеличкі та зручні лещата, можливо їх і візьму, якщо стан відповідає опису.

У мене такі, вдома для дрібних робіт вистачає з головою, але як ти в них збираєшся гнути труби ( і які)?

ні, гнути труби не збираюсь, інколи є необхідність їх обрізати, просверлити і т.і. Тобто мені потрібно щось, що зафіксує якусь залізку та не розвалиться від кількох ударів молотком Про зігнути, то я мав на увазі будь-що інше, наприклад полоску металу у пару міліметрів.

а як вони по якості?
Змінено keen (12:17 04/07/2024)
robocop | СуперСтар ***
[Re: keen] 4 июля 2024 в 15:00
Гарна якість, для "квартирних" майструвань вистачить. Одразу прикинь до чого їх будеш кріпити, на мою столешню 2*18 мм ДСП стають впритик.

Гарна якість, для "квартирних" майструвань вистачить. Одразу прикинь до чого їх будеш кріпити, на мою столешню 2*18 мм ДСП стають впритик
keen | СуперСтар **
[Re: robocop] 4 июля 2024 в 18:36
robocop 04.07.2024 15:00 пишет:

Гарна якість, для "квартирних" майструвань вистачить. Одразу прикинь до чого їх будеш кріпити, на мою столешню 2*18 мм ДСП стають впритик.

це слушне зауваження, пішов переміряв дошку на столі, вийшло 43-45 мм.
Змінено keen (18:36 04/07/2024)
Ford-Noks | **
[Re: keen] 6 июля 2024 в 09:12
keen 03.07.2024 21:46 пишет:

Порадьте лещата із зажимом на стіл (верстака в мене не має, і поки що не планується), бо я вже трохи замудрився з вибором.
Для чого вони потрібні: 90% чорнові роботи, типу там трубу затиснути та відпиляти, зігнути щось, заклепати і т.н., а інші 10% для більш якихось тонких речей. Тому з одного боку потрібно щось міцне з ковадлом, а з іншого хотілось би якоїсь прийнятної точності ходу.

Передивився асортимент і розумію, що зайшов у стопор, бо з одного боку є дешеві варіанти типу інтертула, з іншого щось на кшалт Bahco за всі гроші. Так як я не розуміюсь на якості лещат, то дивлюсь на масу і бачу, що "еталон" Bahco важить 4 кг, а інтертул десь 1.5 кг.

Можливо я упустив десь золоту середину, чи взагалі не заморочуватись та взяти щось недороге, чи навпаки брати дорогі лещата, бо інше то сміття?

навесні теж мав таке питання. мав ще із радянських мабуть часів маленькі лещатка із зажимом на стіл. але зажим на стіл - не влаштовував, міцно не тримається, та й стіл шкода. предивився інет, відкинув варіанти з пластику та алюмінієвих сплавів, шукак з чавуну та сталі.
хотілось щось компактне, мобільне, тому що теж не маю місця для стаціонарного встановлення. обрав от такі "ВЕРСТАТНІ ЛЕЩАТА" https://epicentrk.ua/ua/shop/mplc-leshch...zvFHOwBwThg8LYY
тобто, не саме ці, а такої конструкції. за їх вагою вже відчутно, що міцніші та надійніші за алюміній та пластик.
закріпив їх на шматку ДСП, зберігаються на полиці у шкафу господарському, за потреби дістаю, користуюсь! лещатами задоволений, для моїх домашніх побутових потреб саме те, що мені було треба!

навесні теж мав таке питання. мав ще із радянських мабуть часів маленькі лещатка із зажимом на стіл
Змінено Ford-Noks (09:12 06/07/2024)
keen | СуперСтар **
[Re: Ford-Noks] 6 июля 2024 в 10:42
Ford-Noks 06.07.2024 09:12 пишет:

навесні теж мав таке питання. мав ще із радянських мабуть часів маленькі лещатка із зажимом на стіл. але зажим на стіл - не влаштовував, міцно не тримається, та й стіл шкода. предивився інет, відкинув варіанти з пластику та алюмінієвих сплавів, шукак з чавуну та сталі.
хотілось щось компактне, мобільне, тому що теж не маю місця для стаціонарного встановлення. обрав от такі "ВЕРСТАТНІ ЛЕЩАТА" https://epicentrk.ua/ua/shop/mplc-leshch...zvFHOwBwThg8LYY
тобто, не саме ці, а такої конструкції. за їх вагою вже відчутно, що міцніші та надійніші за алюміній та пластик.
закріпив їх на шматку ДСП, зберігаються на полиці у шкафу господарському, за потреби дістаю, користуюсь! лещатами задоволений, для моїх домашніх побутових потреб саме те, що мені було треба!

дякую за те, що поділився досвідом. Мені все ж таки хочеться із зажимом, бо теоретично є куди нормально закріпитися при потребі.
SARS | Супер писатель! **
[Re: keen] 6 июля 2024 в 11:29
Постоянно пользуюсь еще советскими ЗМЗ такими вот(ссылка чисто иллюстративная, там похоже оверпрайс)
Пока хватает, но если бы менял, то на какие-нибудь с электроприводом и динамометром(если таковые существуют за разумные деньги)
keen | СуперСтар **
[Re: SARS] 6 июля 2024 в 13:56
SARS 06.07.2024 11:29 пишет:

Постоянно пользуюсь еще советскими ЗМЗ такими вот(ссылка чисто иллюстративная, там похоже оверпрайс)
Пока хватает, но если бы менял, то на какие-нибудь с электроприводом и динамометром(если таковые существуют за разумные деньги)

так, думаю, що за тим посиланням, то трохи задорого. Почав все ж таки думати про верстатні лещата, типу тих, що пан GreenMile наводив, бо там дійсно є все що треба, тільки знайти місце де їх змонтувати.
Sergio225 | патриарх **
[Re: keen] 6 июля 2024 в 14:23
з особистого досвіду - шукати алконавта який вміє користуватися лох уа. пару років тому взяв металевий стіл з нижньою полицею і бонусом до нього лещата - порядка 15кг вагою, за 1000. таке зразу викупляють, бо я приїхав забирати, а людині почали дзвонити і дзвонити, бажаючи купити. довелося торгуватися вгору, до 1200. Проте вважаю воно того варте. А часом хтось просто чистить гараж і таке добро викидає на продаж
keen | СуперСтар **
[Re: keen] 8 июля 2024 в 16:08
Все ж таки вирішив взяти варіант на верстат, нібито місце знайшов, хоч і під відкритим небом, але функціонал набагато кращий, ніж на зажимі.

замовив ось ці , що GreenMile підказав.
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 37 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 948