дослідження показали, що велошоломи не запобігає травмам. точніше - в шоломах люди вмикають режим безсмертя і ведуть себе більш необережно. тому наявність шолома ні на що не вказує. чисто вибір кожного.
Можна посилання на результати досліджень? Оцінити їх науковий рівень.
vladd 10.07.2024 04:32 пишет: ... Велосипедистка їхала прямо, напрямок руху не змінювала.
якце? а перетинання декількох смуг руху не є вже зміною напрямку?
Это не пересечение, а ответвление. Вправо можно повернуть с крайней правой.
Но вопрос в том, что она непуганная идиотка, отсутствие шлема как-бы намекает. А судя по дурной башке, первая встреча с другим идиотом на авто будет последняя и 1. Ничему ее не научит, потому что не переживет 2. Научит тому, что вел - опасное зло, и будет одним идиотом за рулем авто больше.
crazypet 10.07.2024 11:55 пишет: А как она должна была предупредить о своем маневре (ехала она прямо) ?
P.S.И я не совсем понял что именно не понравилось ТС ? Может он подробнее растолкует
По логіці, за відсутності доріжки для вело, перед розв'язкою вона мала б перелаштуватись в другий ряд, показавши свій намір витягнутою лівою рукою і продовжити вже свій рух прямо, виконавши вимоги знаку в тому місці.
Pash_OK 10.07.2024 13:52 пишет: п 1.3 - Учасники дорожнього руху зобов'язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими. Я сьогодні сигналив на велосипедиста, який браво по пішохідному їхав до готелю Либідь. Ще й обурювався і рокую мені на світлофор вказував. Олень Я вважаю, що треба сигналити, вчити, бо вони ж не розуміють, що не праві, а думають, що це ж такі водії на авто негарні, їх "ущемляють"
Цей пункт пдр у застосуванні до велосипедистів - порожнє гасло. Ну не знає велосипєдік правил пдр і що? Як і хто це буде перевіряти і які можуть бути санкції за таке незнання? У пдр є дуже корисний знак 3.8. Ото замість велодоріжки малювати де нетреба, розвісили б його на основних автомагістралях міста і влаштовували б облав на тих, хто порушує вимога цього знаку, їздить тротуарами, переходами, назустріч односторонньому руху тощо. Аварій з велосипєдіками стало б набагато менше.