Re: Як дізнатися на відстані, чи з'явилося в квартирі світло
[Re: serg-ss] 15 июля 2024 в 17:15
Купи розумну розетку та з телефона завжди будеш знати є світло чи ні. Tuya ще присилає оффлайн повідомлення при відімкненн але з затримкою. Ціна питання 150+ грн.
[Re: Djohny] 15 июля 2024 в 19:01
Djohny 15.07.2024 17:15 пишет: Купи розумну розетку та з телефона завжди будеш знати є світло чи ні. Tuya ще присилає оффлайн повідомлення при відімкненн але з затримкою. Ціна питання 150+ грн.
btw, серед електромотлоху, що я прикупив на ali, виявилася і Tuya розетка ($3.19), купився на рекламу "With Power Monitoring Timing Function". Сюрпрайз, power monitoring передбачає ручне заповнення даних що ти на розетку повісив, та оформлення платної підписки. Безкоштовних сповіщень я щось там не знайшов.
Djohny 15.07.2024 17:15 пишет: Купи розумну розетку та з телефона завжди будеш знати є світло чи ні. Tuya ще присилає оффлайн повідомлення при відімкненн але з затримкою. Ціна питання 150+ грн.
btw, серед електромотлоху, що я прикупив на ali, виявилася і Tuya розетка ($3.19), купився на рекламу "With Power Monitoring Timing Function". Сюрпрайз, power monitoring передбачає ручне заповнення даних що ти на розетку повісив, та оформлення платної підписки. Безкоштовних сповіщень я щось там не знайшов.
[Re: Djohny] 15 июля 2024 в 19:23
Djohny 15.07.2024 19:05 пишет:
Або в мене не та туйя Або ...
Схоже, що інша. Я ставив з Google Play два додатки з різною назвою, але абсолютно ідентичних в середині (Tuya Smart та Smart Life). В обох української нема, так що у тебе точно іншій додаток.
Схоже, що інша. Я ставив з Google Play два додатки з різною назвою, але абсолютно ідентичних в середині (Tuya Smart та Smart Life). В обох української нема, так що у тебе точно іншій додаток.
[Re: Daugava] 16 июля 2024 в 00:20
Daugava 15.07.2024 23:06 пишет: Змінив мову телефону. Додаток перейшов на англо-український суржик, версія додатку тотожна. Але подібного меню не знайшов. Найбільш схоже це.
У вікні самоїі розетки натисни олівець зверху, там.
[Re: Daugava] 16 июля 2024 в 10:38
Daugava 16.07.2024 10:32 пишет: Чи вірно я розумію, що для керування розеткою треба бути з нею в одній мережі. Тобто просто подивитися стан через хмару не вийде?
Ні, вийде, застосунок через хмару дивиться. Ще можна ту розетку до home assistant підключити, будуть графіки всякі і краща автоматизація, а ще у tuya є api, я от собі як раз з ним ліниво розбираюсь
[Re: serg-ss] 16 июля 2024 в 11:03
serg-ss 12.07.2024 15:55 пишет: Як дізнатися на відстані, чи з'явилося в квартирі світло? При умові звичайно що там є роутер. Тобто як подивитися на відстані чи з'явився твій роутер в мережі?
Використовую 2 варіанта:
1.Знайшов поряд комплекс зі світлоботом, с однаковим графіком відключеня, сповіщення майже миттєво, ще і аналітику раз в неділю видає. 2.холодильник підключеий через WIFI розетку, в режимі онлай все видно через застосунок телефона, оптика і роутер живляться від mini ups.
[Re: ssb] 16 июля 2024 в 11:09
ssb 16.07.2024 10:38 пише: Ні, вийде, застосунок через хмару дивиться.
Дякую. Все працює, для ТС це мабуть дійсно найкраще рішення, за 150 гривен можна мати онлайн інформацію, чи є вдома Інтернет та/або електріка, якщо інтернет має незалежне енергоживлення.
P.S. Я коли експериментував з хмарою не врахував що мобільного зв'язку в районі нема, тому застосунок і плакав, що розетка не на зв'язку.
[Re: serg-ss] 16 июля 2024 в 14:21
И роутер у меня дома, который можно дистанционно остлеживать. Если бы не сигналки ,можно было бы через роутера доступ смотреть, работает ли он. Ну и камера, как выше писали. Правда камеру я отключил сейчас. Толку от неё, с этими отключениями, пока никакого.
Не знаю, як по іншим групам, а якщо подивитись по 6-й і звірити по іншим ресурсам, які показують реальну ситуацію, то "пальцем в небо", але рекламою вже барижать
Я так розумію інші групи закриті. Коли доступ до інформації обмежується це обов'язково призводить до того, що те, що виходить назовні з'являється вже "з душком". Як цей канал. Щойно по ньому пішла реклама купи ботів по районам Києва про відключення води, при тому що Київводоканал неодноразово казав, що нічого подібного впроваджувати не збирається. Проблема з водою дійсно є, але на Київщині.
Не знаю, як по іншим групам, а якщо подивитись по 6-й і звірити по іншим ресурсам, які показують реальну ситуацію, то "пальцем в небо", але рекламою вже барижать
Я так розумію інші групи закриті. Коли доступ до інформації обмежується це обов'язково призводить до того, що те, що виходить назовні з'являється вже "з душком". Як цей канал. Щойно по ньому пішла реклама купи ботів по районам Києва про відключення води, при тому що Київводоканал неодноразово казав, що нічого подібного впроваджувати не збирається. Проблема з водою дійсно є, але на Київщині.
просто реклама помойки - купола. не обращаю внимания. По каналу тем не менее больше нигде не вижу инфы по зонам конкретно какую трогают какую нет. при 3х зонах
[Re: WarFox] 16 июля 2024 в 20:11
WarFox 16.07.2024 18:02 пишет: По каналу тем не менее больше нигде не вижу инфы по зонам конкретно какую трогают какую нет. при 3х зонах
тут вже давали посилання на чат, який бере інформацію з світлобота https://t.me/kyiv_groups Не знаю офіційно чи ні її там беруть, але це реальна інфа з будинків (від користувачів) без вангованія та пророцтва типу "зараз вмикаємо, чекаємо годину". На мій погляд вона трошки може прибрехувати, бо на світлоботі є помилки з адресами, але в більшості випадків я "ловлю" для себе точку вимкнення, щоб не стрибати в ліфт на декілька годин. Ну й графіки по зонам в прикріпленому повідомлені в них цікаві