Це якщо діодним мостом, то буде 300 вольт, а якщо одним діодом, то напруга навпіл приблизно ділиться
Нікуди вона не ділиться. З одним діодом - лише більші пульсації напруги (за рахунок чого зменшується середнє значення). А без навантаження (коли пульсацій немає) - випрямлена напруга одна й та ж.
Готуюсь до зими. Планую брати на дачу генератор, який буде резервним до резервної системи з гібрідним інвертором на 4,2 КВт з батареєю на 8 КВтг. Тобто, якщо світла вже не буде дуже довго і сяде батарея, то я буду вмикати генератор, щоб він живив будинок і заряджав батарею. Планую підключати його через розетку на дін-рейці через перемикач 1-0-2 на вхід інвертора. Підкажіть якусь більш-менш надійну модель, яку зможе завести й дружина. Ну і щоб без танців з бубном все працювало через інвертор. Потужність - мабуть, 3-5кВТ. Генератор планується, як друга ступінь резервування електропостачання, тому, мабуть, хочу щось не дуже дороге, але й не зовсім бюджетне. Послухаю ваші поради.
У мене Genergy Rodas 3,8, купувала легке б/у. Мейд ін Спейн. Заводиться кнопкою, а не шморгалкою. Процедура проста, і на рамі є інструкція з піктограмок. Але він важкий і під час сезону стоїть стаціонарно. Сама б я його з підробки не витягла. Але у нас він напряму живить, без акумів (поки що).
Xit 18.09.2024 12:20 пишет: Готуюсь до зими. Планую брати на дачу генератор, який буде резервним до резервної системи з гібрідним інвертором на 4,2 КВт з батареєю на 8 КВтг. Тобто, якщо світла вже не буде дуже довго і сяде батарея, то я буду вмикати генератор, щоб він живив будинок і заряджав батарею. Планую підключати його через розетку на дін-рейці через перемикач 1-0-2 на вхід інвертора. Підкажіть якусь більш-менш надійну модель, яку зможе завести й дружина. Ну і щоб без танців з бубном все працювало через інвертор. Потужність - мабуть, 3-5кВТ. Генератор планується, як друга ступінь резервування електропостачання, тому, мабуть, хочу щось не дуже дороге, але й не зовсім бюджетне. Послухаю ваші поради.