Хтось використовує у себе плити типу "екопарковка"? Хочу з них зробити заїзд у двір і власне дорогу до будинку виложити. Наскільки воно практично? Їх треба прямо на грунт класти?
Mutant 24.08.2024 22:36 пишет: Хтось використовує у себе плити типу "екопарковка"? Хочу з них зробити заїзд у двір і власне дорогу до будинку виложити. Наскільки воно практично? Їх треба прямо на грунт класти?
А чому іменно з дирками? Це косити потрібно, та і в шльопках ходити не зручно. А малюки в загалі будуть падати....
Вивчав свого часу це питання і зупинився на варіанті екопарковки ТТЕ - армований композит. Не найдешевший варіант, але виявився доволі практичним. Основа - трамбований щебінь, потім трамбований пісок. Дуже легко вкладається. Три роки експлуатації без проблем поки.
Levkoy 05.09.2024 15:19 пишет: Вивчав свого часу це питання і зупинився на варіанті екопарковки ТТЕ - армований композит. Не найдешевший варіант, але виявився доволі практичним. Основа - трамбований щебінь, потім трамбований пісок. Дуже легко вкладається. Три роки експлуатації без проблем поки.
можна, будь ласка трохи подробніше, як саме вкладається: на грунт чи на подушку з піска/щебню?
можна, будь ласка трохи подробніше, як саме вкладається: на грунт чи на подушку з піска/щебню?
я робив подушку зі щебня, потім пісок. Але у мене глиняний грунт був, прям на нього не ризикнув. А сама решітка як лего з'єднується між собою і завдяки цьому навантаження розподілюється більш рівномірно по площині.
Mutant 24.08.2024 22:36 пишет: Хтось використовує у себе плити типу "екопарковка"? Хочу з них зробити заїзд у двір і власне дорогу до будинку виложити. Наскільки воно практично? Їх треба прямо на грунт класти?
А чому іменно з дирками? Це косити потрібно, та і в шльопках ходити не зручно. А малюки в загалі будуть падати....
Бо не хочеться робити сплошний бетон або плитку, з іншої сторони підримувати газон теж проблематично. А тут компроміс газон і плитка...
nickka 05.09.2024 14:53 пишет: Прямо на грунт після хорошого дощу їх втопить після заїзду машини. Або перекосить. Принаймні в такому чорноземі як у нас, як масло.
У мене грунт то пісок. Тож вода там точно не загроза. Навпаки коли сухо, то якраз тоді можуть прозповзатись під навантаженням.
Levkoy 05.09.2024 15:19 пишет: Вивчав свого часу це питання і зупинився на варіанті екопарковки ТТЕ - армований композит. Не найдешевший варіант, але виявився доволі практичним. Основа - трамбований щебінь, потім трамбований пісок. Дуже легко вкладається. Три роки експлуатації без проблем поки.
Читаю про нього, непоганий варіант. Дякую за наводку.
я робив подушку зі щебня, потім пісок. Але у мене глиняний грунт був, прям на нього не ризикнув. А сама решітка як лего з'єднується між собою і завдяки цьому навантаження розподілюється більш рівномірно по площині.
Десятки раз парковался в Европах на таких плитах. Поэтому мои впечатления имеют довольно статистический прозаический взгляд. В двух словах - ни разу не видел в реале рекламный вид. Обычно более-менее ровную и красивую зелень можно увидеть только где-нибудь в дальнем углу паркинга за пределами парковочных мест. Это суровая реальность. Если на паркинге часто посещаемые паркоместа, то там траве элементарно не хватает солнца и она дохнет. Подходы к дверям автомобилей тоже четко просматриваются тропинками. Хотя, я думаю, если на твоей площадке авто будет стоять не все время, а в дырочки регулярно вручную подсаживать травку , то, наверное, можно приблизиться к рекламным картинкам.
alex_b 23.09.2024 21:11 пишет: Десятки раз парковался в Европах на таких плитах. Поэтому мои впечатления имеют довольно статистический прозаический взгляд. В двух словах - ни разу не видел в реале рекламный вид. Обычно более-менее ровную и красивую зелень можно увидеть только где-нибудь в дальнем углу паркинга за пределами парковочных мест. Это суровая реальность. Если на паркинге часто посещаемые паркоместа, то там траве элементарно не хватает солнца и она дохнет. Подходы к дверям автомобилей тоже четко просматриваются тропинками. Хотя, я думаю, если на твоей площадке авто будет стоять не все время, а в дырочки регулярно вручную подсаживать травку , то, наверное, можно приблизиться к рекламным картинкам.
У мене взагалі не планується що на цьому покритті буде стояти постійно машина. Це заїзд на подвір"я і до на навісу де власне машина стоїть.