autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Mutant | Достоевский **
Екопарковка
24 августа 2024 в 22:36
Прикріплені файли (0 завантажити)
Хтось використовує у себе плити типу "екопарковка"? Хочу з них зробити заїзд у двір і власне дорогу до будинку виложити. Наскільки воно практично? Їх треба прямо на грунт класти?

Хтось використовує у себе плити типу "екопарковка". Хочу з них зробити заїзд у двір і власне дорогу до будинку виложити
Colonel | опытный писатель ***
Re: Екопарковка
[Re: Mutant] 5 сентября 2024 в 14:20
Mutant 24.08.2024 22:36 пишет:

Хтось використовує у себе плити типу "екопарковка"? Хочу з них зробити заїзд у двір і власне дорогу до будинку виложити. Наскільки воно практично? Їх треба прямо на грунт класти?

А чому іменно з дирками? Це косити потрібно, та і в шльопках ходити не зручно. А малюки в загалі будуть падати....
nickka | продавець овочів **
[Re: Mutant] 5 сентября 2024 в 14:53
Прямо на грунт після хорошого дощу їх втопить після заїзду машини. Або перекосить. Принаймні в такому чорноземі як у нас, як масло.
Змінено nickka (14:53 05/09/2024)
Levkoy | старожил **
[Re: Mutant] 5 сентября 2024 в 15:19
Вивчав свого часу це питання і зупинився на варіанті екопарковки ТТЕ - армований композит. Не найдешевший варіант, але виявився доволі практичним. Основа - трамбований щебінь, потім трамбований пісок. Дуже легко вкладається. Три роки експлуатації без проблем поки.
igg | V.I.P **
[Re: Levkoy] 5 сентября 2024 в 19:08
Levkoy 05.09.2024 15:19 пишет:

Вивчав свого часу це питання і зупинився на варіанті екопарковки ТТЕ - армований композит. Не найдешевший варіант, але виявився доволі практичним. Основа - трамбований щебінь, потім трамбований пісок. Дуже легко вкладається. Три роки експлуатації без проблем поки.

можна, будь ласка трохи подробніше, як саме вкладається: на грунт чи на подушку з піска/щебню?
Levkoy | старожил **
[Re: igg] 6 сентября 2024 в 11:46

можна, будь ласка трохи подробніше, як саме вкладається: на грунт чи на подушку з піска/щебню?

я робив подушку зі щебня, потім пісок. Але у мене глиняний грунт був, прям на нього не ризикнув. А сама решітка як лего з'єднується між собою і завдяки цьому навантаження розподілюється більш рівномірно по площині.
Mutant | Достоевский **
[Re: Colonel] 6 сентября 2024 в 22:00
Colonel 05.09.2024 14:20 пишет:

Mutant 24.08.2024 22:36 пишет:

А чому іменно з дирками? Це косити потрібно, та і в шльопках ходити не зручно. А малюки в загалі будуть падати....

Бо не хочеться робити сплошний бетон або плитку, з іншої сторони підримувати газон теж проблематично. А тут компроміс газон і плитка...
Mutant | Достоевский **
[Re: nickka] 6 сентября 2024 в 22:01
nickka 05.09.2024 14:53 пишет:

Прямо на грунт після хорошого дощу їх втопить після заїзду машини. Або перекосить. Принаймні в такому чорноземі як у нас, як масло.

У мене грунт то пісок. Тож вода там точно не загроза. Навпаки коли сухо, то якраз тоді можуть прозповзатись під навантаженням.
Mutant | Достоевский **
[Re: Levkoy] 6 сентября 2024 в 22:03
Levkoy 05.09.2024 15:19 пишет:

Читаю про нього, непоганий варіант. Дякую за наводку.
Mutant | Достоевский **
[Re: Levkoy] 6 сентября 2024 в 22:08
Прикріплені файли (0 завантажити)
Levkoy 06.09.2024 11:46 пишет:

я робив подушку зі щебня, потім пісок. Але у мене глиняний грунт був, прям на нього не ризикнув. А сама решітка як лего з'єднується між собою і завдяки цьому навантаження розподілюється більш рівномірно по площині.

Гугл видає такі ілюстрації.

Гугл видає такі ілюстрації.
Змінено Mutant (22:09 06/09/2024)
Levkoy | старожил **
[Re: Mutant] 10 сентября 2024 в 16:58
Та можна туди зателефонувати, проконсультують. На той час доволі толковий там директор був, все добре пояснив.
alex_b | пользователь **
[Re: Mutant] 23 сентября 2024 в 21:11
Десятки раз парковался в Европах на таких плитах. Поэтому мои впечатления имеют довольно статистический прозаический взгляд. В двух словах - ни разу не видел в реале рекламный вид. Обычно более-менее ровную и красивую зелень можно увидеть только где-нибудь в дальнем углу паркинга за пределами парковочных мест. Это суровая реальность.
Если на паркинге часто посещаемые паркоместа, то там траве элементарно не хватает солнца и она дохнет. Подходы к дверям автомобилей тоже четко просматриваются тропинками.
Хотя, я думаю, если на твоей площадке авто будет стоять не все время, а в дырочки регулярно вручную подсаживать травку , то, наверное, можно приблизиться к рекламным картинкам.
Змінено alex_b (21:13 23/09/2024)
Mutant | Достоевский **
[Re: alex_b] 24 сентября 2024 в 09:55
alex_b 23.09.2024 21:11 пишет:

Десятки раз парковался в Европах на таких плитах. Поэтому мои впечатления имеют довольно статистический прозаический взгляд. В двух словах - ни разу не видел в реале рекламный вид. Обычно более-менее ровную и красивую зелень можно увидеть только где-нибудь в дальнем углу паркинга за пределами парковочных мест. Это суровая реальность.
Если на паркинге часто посещаемые паркоместа, то там траве элементарно не хватает солнца и она дохнет. Подходы к дверям автомобилей тоже четко просматриваются тропинками.
Хотя, я думаю, если на твоей площадке авто будет стоять не все время, а в дырочки регулярно вручную подсаживать травку , то, наверное, можно приблизиться к рекламным картинкам.

У мене взагалі не планується що на цьому покритті буде стояти постійно машина. Це заїзд на подвір"я і до на навісу де власне машина стоїть.
Додаткова інформація
Модератор:

moderator, Outdriver 

0 користувачів і 3 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1489