Зняти ступицю , або напівзняти та витягнути піввісь із ступиці , руками воно буде відчуватися . Но це не точно До речі , в неявних випадках станціонери діють в двух напрямках - або сам скажеш що міняти , або замінять всі підшипники перклавши відповідальніть на тебе В любому випадку вирішувати прийдеться тобі
Gavik 03.09.2024 16:50 пишет: Зняти ступицю , або напівзняти та витягнути піввісь із ступиці , руками воно буде відчуватися . Но це не точно До речі , в неявних випадках станціонери діють в двух напрямках - або сам скажеш що міняти , або замінять всі підшипники перклавши відповідальніть на тебе В любому випадку вирішувати прийдеться тобі
Своїм сказав- якщо поміняємо ступицю і нічого не поміняється - я буду злий Тому вони і відправили до коробочників. Були б впевнені у ступиці- поміняли би самі
hugo-smk 08.10.2024 17:18 пишет: Хто писав за ступицю - були праві, всім дякую
як дійшли до цього? просто замінили?
Попитав ще майстрів, більшість таки схилялись в її бік, на тому і порішали і не прогадали. Чого перші одразу відхрестились від неї - хз, щось вони на мене образились походу) До речі з часом швидкісний проміжок змістився в сторону 90 - гуділо так, що аж голова тріщала. Мені ще крутили її стару і пояснювали за звук і важкість крутіння, але я не вловив все одно
Мені ще крутили її стару і пояснювали за звук і важкість крутіння, але я не вловив все одно
Взагалі, якщо ступиця загуділа одна, а не дві симетрично - то її може бути досить добре чути на підйомнику, коли колесо вільно обертається. Саме по собі одне колесо - не чути, але якщо покрутити послідовно обидва колеса, леве та праве - тоді чути відмінність, чути зайвий шум з боку несправного. "Мій ходовик" - впевнено діагностував таке при діагностиці ходової, і показував мені - навіть мені було чути зайвий шум підшипнику. Звісно, цей спосіб не спрацює, якщо один чи обидва (майстер та власник авто) - глухі.
Мені ще крутили її стару і пояснювали за звук і важкість крутіння, але я не вловив все одно
Взагалі, якщо ступиця загуділа одна, а не дві симетрично - то її може бути досить добре чути на підйомнику, коли колесо вільно обертається. Саме по собі одне колесо - не чути, але якщо покрутити послідовно обидва колеса, леве та праве - тоді чути відмінність, чути зайвий шум з боку несправного. "Мій ходовик" - впевнено діагностував таке при діагностиці ходової, і показував мені - навіть мені було чути зайвий шум підшипнику. Звісно, цей спосіб не спрацює, якщо один чи обидва (майстер та власник авто) - глухі.
Проблема ступичного подшипника прекрасно диагностируется, если при движении накатом покачивать руль влево-вправо: при увеличении нагрузки на проблемный подшипник начинает гудеть сильнее. То есть, например, проблемный справа - при повороте руля влево нагрузка на него увеличивается, он гудит сильнее.
Проблема ступичного подшипника прекрасно диагностируется, если при движении накатом покачивать руль влево-вправо: при увеличении нагрузки на проблемный подшипник начинает гудеть сильнее. То есть, например, проблемный справа - при повороте руля влево нагрузка на него увеличивается, он гудит сильнее.