Через Могилев я всегда ездил. Таможня как когда, в принципе больше 10 машин в очереди вроде не припомню. Крім віньєтки ( покупал уже на той стороне, после пересечения границы там киоски) і зеленої карти никогда ничего не имел и не надо было.
Абрвалг 02.09.2024 18:29 пишет: Через Могилев я всегда ездил. Таможня как когда, в принципе больше 10 машин в очереди вроде не припомню. Крім віньєтки ( покупал уже на той стороне, после пересечения границы там киоски) і зеленої карти никогда ничего не имел и не надо было.
Це до 2022 року чи після? Думаю як там зараз.
Через Одесу не хочу, ще до війни мав там негативний досвід від молдован. Хоча трасса до Одеси зараз - задоволення, машин мало, їздив не так давно.
TanDEN 03.09.2024 10:34 пишет: Декілька запитань до спільноти по темі поїздки в аеропорт Кишеневу:
1 Гугл малює, що через Паланку-Одесу, буде швидше майже на годину, хоча і довше на 40 км..
2. + ще малює через паром в Ямполі, а він там точно є? )
3. ну і найкоротший варіант через Дубосари (Придністров'я), але я так розумію, що там кордон закритий, вірно?
4. паркінг біля аеропорту - робочий? чи є інші опції десь залишити машину?
Сам опрацьовую це питання. По п.4 (паркінг), можу сказати наступне: паркінг робочий, але тиждень паркування в аеропорту коштує як тиждень відпочинку в Єгипті. Але молдавани не такі вже й безголові як про них говорять анекдоти і відразу смикнули, як можна паркінгом заробляти на туристах. Якщо в гуглі забити "паркінг біла аеропорту", то можна побачити кучу пропозицій паркування авто не далеко від аеропорту, з трансфером в аеропорт і по більш-менш нормальній ціні. Безпекове питання тут залишається відкритим. Окрім цього деякі наші тур оператори мають контакти перевірених паркінгів біля аеропорту. Тобто не все так погано. А по перетину кордону, думаю тут вже як пощастить. Сам планую їхати по одеській.
Colonel 03.09.2024 14:11 пишет: Сам планую їхати по одеській.
А чого так? Із-за того, що швидше? Читав про перехід десь? Дуже мало інфи якось(
І скоріше і дорога менше петляє, і по Молдовії менше їхати. Перехід трохи підлякує, але якщо виїхати годин в 7 ранку, то на нічний літак, думаю можна встигнути. Не може ж перехід затримати на цілий день.... Хоча все це буде аналізуватись ближче до поїздки. А до неї ще добрячих пів-року.