autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумШини та диски

Ранфлет чи звичайна + докатка? (2/2)

Igorchyk | Достоевский **
Re: Ранфлет чи звичайна + докатка?
[Re: Paulskit] 8 октября 2024 в 13:10
Paulskit 08.10.2024 11:04 пишет:

Igorchyk 07.10.2024 23:33 пишет:

А ранфлет ніяк не відчувається коли пробитий? Ну типу кермо нітрохи не тягне в сторону? Непрямі датчики (по обертах) не визначать приспущеність при пробитті/порізі?

Це трохи складне питання. Скажу так, в нормальному режимі їзди, на швидкості до 120 км/г не помітно ніяк. Датчики тобі скажуть, що є проблема швидше, ніж ти помітиш різницю. Можливо вона є на шині з 0 тиском і режимах інтенсивного прискорення чи гальмування, але я до такого не доводив, просто їдеш далі в потоці на найближчий шиномонтаж і все.
Зовні на пробитій шині ніякої різниці немає, абсолютно, принаймні в моєму розмірі. Зрозуміти де пробита, а де ні дуже складно. Тому і через ESP різниці не побачити, датчики обовʼязкові. Хоча, можливо, на вищому профілі різниця буде більш яскраво виражена.

Ось знайшов тест, вищий профіль, зовні помітно. Таймкод 10:45, їде на повністю спущеній шині.
https://youtu.be/sTRn1E1uF6c?t=646

Дякую, гляну!
Wave | Супер писатель! ***
[Re: vlad106] 9 октября 2024 в 14:34
Буває різний ранфлет і різний неранфлет.
Я перейшов зі звичайних стареньких кумхо на новий ранфлет гудйеар і був дуже здивований тим, що стало суттєво м'якіше. Розмір 225\55 17.
А коли їздив на 19му діаметрі ранфлет (профіль не знаю, мабуть 45), то було жорстко. Це до питання про неважливість профілю для ранфлету. По моєму досвіду навпаки, з високим профілем ранфлет не відчувається.
Ще один плюс ранфлету - грижостійкість і взагалі міцність. Дуже жорско влітав, гумі пофіг.
SVN | старый писатель ***
[Re: Wave] 9 октября 2024 в 18:37
був у мене на Х5 ранфелет Мешлін зимовий 19 радіс. з мінусів тільки, що важкі колеса, як траспортувати))) А так тільки плюси, міцні, комфортні, ніякої жорткості не помітив.
bildyaev | подмастерье *
[Re: SVN] 10 октября 2024 в 14:26
Дивлячись на якому авто.. Якщо легке то краще докатка, якщо важке, то можна й ранфлет) не так відчутно буде їх жорсткість
Медведь76 | member ***
[Re: vlad106] 20 ноября 2024 в 16:36
Є ще невеликий мінус ранфлету - вони суттєво важчі за звичайні шини. Тому, якщо авто з не дуже потужним двигуном, збільшиться розхід палива та знизиться динаміка розгону.
Autoua.netФорумШини та диски

Ранфлет чи звичайна + докатка? (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

LordAmid, AVB, moderator 

1 користувачів і 16 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1294