autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Підігрівач для трубки вентиляції картерних газів

Gavik | Достоевский *
10 октября 2024 в 17:51
Добрий день )
Хтось стикався з такими підігрівачами , хочу собі щось подібне встановити . В мене пробіги не великі і в прошлому році видавило масло . Взагалі , за весь час це було вдруге . Як наслідок ремонтували генератор , бо лилося на нього .
Дякую
Змінено Gavik (17:52 10/10/2024)
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
Re: Підігрівач для трубки вентиляції картерних газів
[Re: Gavik] 10 октября 2024 в 19:53
Gavik 10.10.2024 17:51 пишет:

Добрий день )
Хтось стикався з такими підігрівачами , хочу собі щось подібне встановити . В мене пробіги не великі і в прошлому році видавило масло . Взагалі , за весь час це було вдруге . Як наслідок ремонтували генератор , бо лилося на нього .
Дякую

А сенс?
Якщо давить гази, то їх температура не має значення.

Це нагажує наномагніти на бензолшлангах.
Змінено kkk_GAZ240 (19:55 10/10/2024)
ivatuning | Достоевский **
[Re: Gavik] 10 октября 2024 в 23:59

Добрий день )
Дякую

На 405 таке було, там в КВКГ в сепараторі, замерзала сітка з ємульсією і через щуп видавлювало, лікувалося ліквідацією цієї сітки. Бо з малими пробігами, ємульсія не встигала випаровуватись.
[Re: ivatuning] 11 октября 2024 в 00:16
ivatuning 10.10.2024 23:59 пишет:

Добрий день )
Дякую

На 405 таке було, там в КВКГ в сепараторі, замерзала сітка з ємульсією і через щуп видавлювало, лікувалося ліквідацією цієї сітки. Бо з малими пробігами, ємульсія не встигала випаровуватись.

ГМ. Вже цікаво.
Звідки вона там утворювалась? Ємульсія - це вода в маслі, та наче іі повинно бути багато щоб таке зробити.
Чи щось інше мається на увазі?
Gavik | Достоевский *
[Re: Gavik] 11 октября 2024 в 06:57
В ответ на:

Це нагажує наномагніти на бензолшлангах

Як що не знаєш , то нащо трендіти ? Трубеи з підігрівом йдуть с завода

В ответ на:

Звідки вона там утворювалась? Ємульсія - це вода в маслі, та наче іі повинно бути багато щоб таке зробити.
Чи щось інше мається на увазі?

При малих пробігах не встигає випаровуватись та намерзає кожного дня , потім забиває трубку , тому й ставлять підігрів

В ответ на:

В мене на 405 ні разу такого не було і сітка ця була
Змінено Gavik (07:03 11/10/2024)
[Re: Gavik] 11 октября 2024 в 10:24
Gavik 11.10.2024 06:57 пишет:

Як що не знаєш , то нащо трендіти ? Трубеи з підігрівом йдуть с завода

Я дійсно перший раз про це почув. І був здивований.

В ответ на:

При малих пробігах не встигає випаровуватись та намерзає кожного дня , потім забиває трубку , тому й ставлять підігрів

І саме з цього приводу я і був здивований. Все житття вважав що поява ємульсії - ознака несправності двигуна.
В мене дружина на Сузукі теж їздить дуже мало. Але ніякої ємульсії не помічав. СГВ, 19 років.

Тому вибач за початковий скепсіс. Просто запам'ятаю тепер що в пежо ємульсія - нормальне явище.

На правах шутки - собі купляти не будемо
Gavik | Достоевский *
[Re: kkk_GAZ240] 11 октября 2024 в 11:06
В ответ на:

На правах шутки - собі купляти не будемо

Теж на правах шутки , погугли твоє авто , та видавило масло через щуп .
Прозріїш шутник
juristkostya | СуперСтар *
[Re: kkk_GAZ240] 11 октября 2024 в 12:45
kkk_GAZ240 11.10.2024 10:24 пишет:

І саме з цього приводу я і був здивований. Все житття вважав що поява ємульсії - ознака несправності двигуна.

Тут достаточно физики средней школы:
При работающем двигателе в картере горячо.
При остановке двигателя он начинает остывать - объём картерных газов сокращается - подсасывается воздух из атмосферы.
А в атмосферном воздухе немало влаги.

Но я бы начал с банальной прочистки этой трубки "ёршиком". там наверняка на стенках наросли отложения, уменьшилось сечение. Если сечение вернуть к норме, проблема с "выдавливанием масла", скорее всего, уйдёт.
Gavik | Достоевский *
[Re: juristkostya] 11 октября 2024 в 13:09
Прикріплені файли (0 завантажити)
В ответ на:

Но я бы начал с банальной прочистки этой трубки "ёршиком". там наверняка на стенках наросли отложения, уменьшилось сечение. Если сечение вернуть к норме, проблема с "выдавливанием масла", скорее всего, уйдёт

В трубках чисто ( снимал и чистил ) , да и ничего там не отлагалось .

Попробую сам сделать что то подобное

В трубках чисто ( снимал и чистил ) , да и ничего там не отлагалось .Попробую сам сделать что то подобное
Змінено Gavik (13:10 11/10/2024)
maksym | V.I.P **
[Re: juristkostya] 12 октября 2024 в 09:39
juristkostya 11.10.2024 12:45 пишет:

При остановке двигателя он начинает остывать - объём картерных газов сокращается - подсасывается воздух из атмосферы.

Но я бы начал с банальной прочистки этой трубки "ёршиком". там наверняка на стенках наросли отложения, уменьшилось сечение. Если сечение вернуть к норме, проблема с "выдавливанием масла", скорее всего, уйдёт.

основне джерело води в картері - прорив газів з циліндрів. І чим більш зношений двигун - цей ефект збільшується.
Нормально ця вода потім випаровується при нагріві картера/масла. Але при коротких поїздках масло не встигає прогрітись.
Такі самі процеси ідуть у глушнику. До повного (можливого) заповнення глушника водою. Потім корозія, на морозі ще може порвати.
Вода - продукт згоряння палива в двигуні.
Gavik | Достоевский *
[Re: maksym] 12 октября 2024 в 11:24
В ответ на:

основне джерело води в картері - прорив газів з циліндрів. І чим більш зношений двигун - цей ефект збільшується

В мене , клапанна кришка це ще і корпус повітрянного фільтра . По дебільному придумано Літом повітря гаряче , зимою все замерзає . Оного разу в мороз під 20 , маслозаливна кришка примерзла , ще пишуть що й дрос. заслонка замерзає . Думаю ще купити гофру , та завести її над екраном випускного колектора
Змінено Gavik (11:27 12/10/2024)
juristkostya | СуперСтар *
[Re: maksym] 13 октября 2024 в 08:16
maksym 12.10.2024 09:39 пишет:

juristkostya 11.10.2024 12:45 пишет:

основне джерело води в картері - прорив газів з циліндрів. І чим більш зношений двигун - цей ефект збільшується.
Нормально ця вода потім випаровується при нагріві картера/масла. Але при коротких поїздках масло не встигає прогрітись.
Такі самі процеси ідуть у глушнику. До повного (можливого) заповнення глушника водою. Потім корозія, на морозі ще може порвати.
Вода - продукт згоряння палива в двигуні.

это верно, но должны быть совсем короткие поездки, минут до 10. В жизни вряд ли кто систематически ездит на столь короткие дистанции, так что атмосферная влага вносит бОльшую долю
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 649