Александр Николаев 5 21.10.2024 23:33 пишет: Хоч би пару слів за стан анода і цілісність емалі всередині баку, якщо вже розбирали. А так це просто розмови ні про що
Анода майже немає - десь 6 мм діаметру залишилось, покриття переважно вкрито накипом (чи це іржа?), у тих місцях, де чорне - нібито ціле, але ж дірка десь є все одно.
Александр Николаев 5 21.10.2024 23:33 пишет: Хоч би пару слів за стан анода і цілісність емалі всередині баку, якщо вже розбирали. А так це просто розмови ні про що
Анода майже немає - десь 6 мм діаметру залишилось, покриття переважно вкрито накипом, у тих місцях, де він відпав - нібито ціле, але ж дірка десь є все одно.
І у мене сталось схоже. Тільки видавило оту пластмасову круглу кришку, яка ховає всю електрику і пішов дим, хоча КЗ не було, протекло трохи води. Перекрив воду, скинув тиск через клапан. Тепер треба знімати і розбирати. Питання: звідки взявся великий тиск? чому не було КЗ? як зрозуміти - це прокладка тече чи бак? Бойлер TESY 50л, як на відео. Бойлеру 7 років, останній раз чистив та замінював анод 5 років тому.
В ответ на: як зрозуміти - це прокладка тече чи бак?
Злити воду повністю, протерти насухо, потім подати холодну та дивитись, де потече. Я нову прокладку поставив, щоб виключити протікання у фланці. Потім вже зрозумів, що вода тече саме з того пластикового бортику, а не по периметру самого фланця. Там можна роздивитись у ту щілину.
Анода майже немає - десь 6 мм діаметру залишилось, покриття переважно вкрито накипом (чи це іржа?), у тих місцях, де чорне - нібито ціле, але ж дірка десь є все одно.
То може не анод, то стальна шпилька залишилась.
Емалі вже немає. Там вже й стінок баку нормальних не залишилось.Що того бойлера вже мучити. Тільки час втратите
[Re: Александр Николаев 5] 22 октября 2024 в 23:12
В ответ на: Що того бойлера вже мучити. Тільки час втратите
Та я його особливо не мучив, тільки запчастини познімав. В мене є ще один майже такий самий, б/у пару років, то якраз розібрався з обсглуговуванням, маю нові прокладку та анод, і встановлюється він на те ж саме місце без усяких переробок. Тільки додатково дренаж зроблю, бо це раптом стало фобією. Ну і ще треба розібратись, чи реально переставити зі старого ТЕН 2 кВт з термостатом, бо той 1,5 кВт, ще є ідея запобіжний клапан на менший тиск. Так що історія по суті завершилася легким переляком.