autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

на дні кастрюлі здулась шишка (+)

Ford-Noks | **
21 октября 2024 в 15:09
маю комплект кастрюль 5 шт. різних розмірів, купував колись у "нульових" у когось тут, на автоуа.
досі все було добре, але нещодавно прийшлось вимушено замінити поверхню розжарювальну на індукційну. все працювало також добре, кастрюлі магнітні, підходящі. але у індукції дві конфорки вийшли з ладу. викликав майстра, той визначив, що вийшли з ладу два транзистори та діодні містки для двох конфорок. коли вмикав для перевірки, заразм поставив цю кастрюлю і на працюючу конфорку, з зовсім трохи води. і після візита того майстра виявили що на цій кастрюльці з'явилась "шишка" висотою "на око" десь так менше півміліметра.
що це може бути? це зовнішній шар дна вигнувся-деформувався від перегріву, як це буває у тонкостінних нерж ковшиках. маю такий ще радянський "ковшик" нерж із вигнутим дном.
- це якось можена полагодити? (я сумніваюсь).
- можна такою кастрюлею користуватись, безпечно? донна частина товщиною 1,2 см. от як тут на вигляд дно потовщене https://rozetka.com.ua/410416953/p410416953/
немає там внутрі нічого такого, що могло би під час нагрівання розірвати дно? можливо я й дурниці вигадую. але ж за товщини 1,2см. зовні знизу здулось, внутрі кастрюлі дно рівне.
шкода. ходова, зручна невеличка 1,5-2л кастрюля.

фото: https://ibb.co/8d6c5K6
WarFox | СуперСтар ****
Re: на дні кастрюлі здулась шишка (+)
[Re: Ford-Noks] 21 октября 2024 в 21:53
не представляю чтобы оно могло взорваться) на ровноту дна индукции пофик. Я бы пользовался пока не станет не удобно. По увеличению знаю что алюминий может так расти от воды, может попала как то влага или наружный слой с микротрещинами пропустил внутрь.
Ford-Noks | **
[Re: WarFox] 21 октября 2024 в 22:21
WarFox 21.10.2024 21:53 пишет:

не представляю чтобы оно могло взорваться) на ровноту дна индукции пофик. Я бы пользовался пока не станет не удобно. По увеличению знаю что алюминий может так расти от воды, может попала как то влага или наружный слой с микротрещинами пропустил внутрь.

ну так! рівність дна індукції пофік. той же нерж ковшик радянський з вигнутим дном працює норм.
ну це нержавійка не алюм. і тріщин не спостерігається. тобто, висновок - можна акуратно, без перегрівів коритуватись? ця "шишка" якщо вагою тіла пальцями натиснути, ніби навіть прогинається трохи. то що, такі от кастрюльні товсті дніща не суцільнометалеві, а "піріг" з декількох шарів, тоді а що між шарами, та й який сенс багатошарового дна?
SeMeNUA | опытный писатель ***
[Re: Ford-Noks] 21 октября 2024 в 23:35
Ford-Noks 21.10.2024 22:21 пишет:

рівність дна індукції пофік.

Не пофиг. Чем более неровное дно, тем меньше передаваемая на нагрев мощность (независимо от выставленной на табло).
Я проверял на большой выварке с выштамповкой на дне, из-за которой дно как бы вогнуто немного относительно плоскости - индукция при выставленных 2кВт реально берет с сети где-то 1.3кВт. И скорость нагрева соответствующая.
Та же самая индукция на кастрюле с ровным дном дает берет из сети 2кВт и нагрев, соответственно, быстрее
WarFox | СуперСтар ****
[Re: Ford-Noks] 21 октября 2024 в 23:35

WarFox 21.10.2024 21:53 пишет:

ну так! рівність дна індукції пофік. той же нерж ковшик радянський з вигнутим дном працює норм.
ну це нержавійка не алюм. і тріщин не спостерігається. тобто, висновок - можна акуратно, без перегрівів коритуватись? ця "шишка" якщо вагою тіла пальцями натиснути, ніби навіть прогинається трохи. то що, такі от кастрюльні товсті дніща не суцільнометалеві, а "піріг" з декількох шарів, тоді а що між шарами, та й який сенс багатошарового дна?

к примеру алюминий быстрее распределит тепло и снизит вес, сталь нужна чтоб магнитилась, снаружи нержа чтоб не ржавела. это так навскидку
Ford-Noks | **
[Re: SeMeNUA] 22 октября 2024 в 13:55
SeMeNUA 21.10.2024 23:35 пишет:

рівність дна індукції пофік.

Не пофиг. Чем более неровное дно, тем меньше передаваемая на нагрев мощность (независимо от выставленной на табло).
Я проверял на большой выварке с выштамповкой на дне, из-за которой дно как бы вогнуто немного относительно плоскости - индукция при выставленных 2кВт реально берет с сети где-то 1.3кВт. И скорость нагрева соответствующая.
Та же самая индукция на кастрюле с ровным дном дает берет из сети 2кВт и нагрев, соответственно, быстрее

то мабуть краще не експериментувати і не користуватись? якщо шишка сильніш контактує із скляною поверхнею, то і для скла в цьому місці буде сильніший нагрів, ще й раптом поверхню плити зіпсує? у плитиі так з чотирьох дві робочі конфорки залишилось.
словом, рано пораділи індукції, наврочили!
SeMeNUA | опытный писатель ***
[Re: Ford-Noks] 22 октября 2024 в 15:32
Ford-Noks 22.10.2024 13:55 пишет:

то мабуть краще не експериментувати і не користуватись?

Если там, как описано в старт-посте, всего полмиллиметра-миллиметр, то я бы не парился вообще. Ну да, греть будет хуже, чем на ровном дне, но покажите мне старую кастрюлю, особенно после использования на газовой плите, с ровным дном. И нормально все они сосуществуют с индукцией.

По поводу переживаний за бОльший нагрев стекла - то все фигня. Нагреть больше, чем всегда нагревается от дна кастрюли, оно не сможет. А температура от той же сковородки, когда на ней что-то жаришь, все-равно выше
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 16 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 582