Хз, думаю, попити якнайбільше кровушки. Реально це все вирішувати віддалено через юристів дуже дорого.
так а ви хочете зекономити на віддаленому вирішенні питань розподілу власності з-за кордону? як на мене, це занадто оптимістично.
Я теж такої думки. Що героїня топіку не перша і не остання людина, яка опиняється в цій ситуації. Але вирішити її дистанційно - анріал. Я б порадила жіночці приїхати в Україну. Йти в БТІ на прийом до керівництва з усіма документами, які є в наявності, і пояснювати ситуацію. Думаю, що все вирішиться. Але постає друге питання. Що вона буде робити зі своїм ПВ? Продати квартиру без згоди БЧ все одно неможливо...
Juliet Capulet 24.10.2024 19:07 пишет: Що героїня топіку не перша і не остання людина, яка опиняється в цій ситуації. Але вирішити її дистанційно - анріал. Я б порадила жіночці приїхати в Україну. Йти в БТІ на прийом до керівництва з усіма документами, які є в наявності, і пояснювати ситуацію. Думаю, що все вирішиться. Але постає друге питання. Що вона буде робити зі своїм ПВ? Продати квартиру без згоди БЧ все одно неможливо...
Вона приїхала на тиждень, думала, що оформить ПВ. Але виявилося, що потрібен техпаспорт. В БТІ вона була не у керівництва, офіційно їй нічого не дали. Можливо треба записуватися на прийом, чекати, умаслівать когось, що вона (я також) робити не дуже вміємо. Але це треба тут сидіти, що нереально, бо діти, навчання, робота. Постійно їздити ясно що дорого.
Поки що сподіваюся, що мені в особисті напише якийсь ускорітєль:)
Що робити з квартирою хз. Але явно з оформленим ПВ буде легше про це думати.
zyoma 25.10.2024 12:19 пишет: Вона приїхала на тиждень, думала, що оформить ПВ. Але виявилося, що потрібен техпаспорт. В БТІ вона була не у керівництва, офіційно їй нічого не дали. Можливо треба записуватися на прийом, чекати, умаслівать когось, що вона (я також) робити не дуже вміємо. Але це треба тут сидіти, що нереально, бо діти, навчання, робота. Постійно їздити ясно що дорого. Поки що сподіваюся, що мені в особисті напише якийсь ускорітєль:) Що робити з квартирою хз. Але явно з оформленим ПВ буде легше про це думати.
Але перед тим, як докладати титанічних зусиль по оформленню техпаспорта, а тим більше давати хабарі ускорітєлям, треба розуміти, чи вартий буде результат. А результат буде нульовий Тому я б на місці Вашої подруги відклала питання до остаточного повернення в Україну. БЧ все одно нічого з квартирою не зможе зробити без її згоди. Тож, ситуація як мінімум не погіршиться. А гроші і нерви збереже. І годувати ускорітєлєй така собі затєя...