По симтомах мало фреона чи що там зараз в них заправляють. Молотить постійно, не виключаючись, а стінка майже не обмерзає, тільки трохи зверху. Потрібно заправити, можливо знайти де травить, але я не впевнений що в агрегат додавляли люмінофор, як це роблять в авто.
Storag 04.11.2024 16:58 пишет: По симтомах мало фреона чи що там зараз в них заправляють. Молотить постійно, не виключаючись, а стінка майже не обмерзає, тільки трохи зверху. Потрібно заправити, можливо знайти де травить, але я не впевнений що в агрегат додавляли люмінофор, як це роблять в авто.
Скоріше за все - є витік. Дозаправка немає сенсу, пошук витоку і тільки потім заправка. Менш вірогідний варіант - забилася капілярка (який тип фреону?). Ще менш імовірний вариант - проблема с компресором. В будь-якому разі нормально можна зробити тільки в умовах майстерні.
Storag 04.11.2024 16:58 пишет: По симтомах мало фреона чи що там зараз в них заправляють. Молотить постійно, не виключаючись, а стінка майже не обмерзає, тільки трохи зверху. Потрібно заправити, можливо знайти де травить, але я не впевнений що в агрегат додавляли люмінофор, як це роблять в авто.
Скоріше за все - є витік. Дозаправка немає сенсу, пошук витоку і тільки потім заправка. Менш вірогідний варіант - забилася капілярка (який тип фреону?). Ще менш імовірний вариант - проблема с компресором. В будь-якому разі нормально можна зробити тільки в умовах майстерні.
В сервіс возять тільки самі відморожені сервіси, в яких або розуму нема, або грошей забагато (бо сидять при багатому папіку/ТО) або щоб клієнта розвести. Усі роботи, крім "витік в запіненій частині" робляться на дому. Ну ще в дуже окремих випадках, коли потрібний багатоденний нагляд, можуть привести.
BS. 04.11.2024 18:00 пишет: пошук витоку і тільки потім заправка.
+100% бо 99% "домашніх" майстрів, тільки дозаправляють
В сервіс возять тільки самі відморожені сервіси, в яких або розуму нема, або грошей забагато (бо сидять при багатому папіку/ТО) або щоб клієнта розвести. Усі роботи, крім "витік в запіненій частині" робляться на дому. Ну ще в дуже окремих випадках, коли потрібний багатоденний нагляд, можуть привести.
В ответ на: ...
BS. 04.11.2024 18:00 пишет: пошук витоку і тільки потім заправка.
+100% бо 99% "домашніх" майстрів, тільки дозаправляють
Якщо причина стовідсотково відома - можна зробити вдома. Проблема в тому, що при малих витоках неможливо одразу бути впевненим, що їх усунуто, тобто необхідна опресовка - а на це потрібно кілька днів. Часто просто вирізають контур обігріву або взагалі вдають, що щось роблять, заправляють і певний час холодильник пропрацює. А потім шукай того майстра... Тому я і кажу, що у випадку витоку, нормально можна зробити лише у майстерні.
Везти у майстерню - це буде дорожче від ремонту. Ліфт тільки пасажирський, запихнути в ті вузькі двері високий холодильник ще той гімор, бо відчиняються вони не на повні 60 см. А по сходах теж ніхто не понесе. Тому буду викликати додому.
Storag 05.11.2024 09:24 пишет: Везти у майстерню - це буде дорожче від ремонту. Ліфт тільки пасажирський, запихнути в ті вузькі двері високий холодильник ще той гімор, бо відчиняються вони не на повні 60 см. А по сходах теж ніхто не понесе. Тому буду викликати додому.
Підкажіть, будь ласка, по встановленню холодильника. Холодильник самсунг, сайд-бай-сайд. Він на роликах. Спереду два ролика, ззаду не знаю - один чи два. Ще спереду є дві регульовані ніжки. Так от, холодильник стоїть тільки на роликах, завалений назад. Ніжки висять в повітрі. В інструкції сказано крутити ніжки для регулювання нахилу. Про ролики нічого не сказано. Питання: чи можна ті ролики відкрутити і викинути? Чи він так і має стояти?
Звертався в тех. підтримку самсунг. Там подруга скидає мені фото з інструкції і радить крутити ніжки))
В ответ на: Передня сторона холодильника має бути трохи вища за задню, тобто нахилена назад. Це потрібно, щоб нічого випадково не випало з холодильника та закривалися дверцята.
Дайте пораду! холодильник Атлант, світиться помилка Е1/Е2 (Некорректная работа датчика температуры в морозильной камере.) Скільки коштує діагностика,ремонт?
В ответ на: Припідняти перед і тягнути на задніх роликах. А передні ролики заважають тим, що я йому не можу опустити морду. Він стоїть нахилений назад.
Будь-який холодильник має бути встановлений так,як вам сказали у підтримці. Тобто із нахилом назад. Це потрібно не тільки для того, щоб "не випало",але в першу чергу, щоб дверцята зачинялися. Але ви,як власник, можете використовувати будь-яке положення холодильника. Тут немає сумніву.
Будь-який холодильник має бути встановлений так,як вам сказали у підтримці. Тобто із нахилом назад. Це потрібно не тільки для того, щоб "не випало",але в першу чергу, щоб дверцята зачинялися. Але ви,як власник, можете використовувати будь-яке положення холодильника. Тут немає сумніву.
По идее, на роликах холодильник должен стоять по уровню, т.е. горизонтально. А ножки спереди или выкручиваются до упирания в пол для фиксации девайса на месте. Чтоб не уезжал на роликах. Или ножки выкручиаются немного больше, чтобы холодильник очень немного был наклонен назад, как написали выше. Глупый вопрос - уровнем проверял горизонтальность? Просто у меня в санузле стена в свое время оказалась далеко не вертикальной (брежневская панелька). ЗЫ. Дверца да, желательно, чтобы сама закрывалась, но это не у всех. У меня сейчас холодильник "френч", у которого сверху одна общая камера с распашными дверками. Конструкционно не предусмотрено самозахлопывания дверок, поэтому холодильник стоит строго горизонтально.