autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Домашняя акустика, совет по усилителю нужен

SLON | *
16 ноября 2024 в 05:28
Имеем сонус фабер сонетто
Имеем ресивер денон 6300 (может работать как стример, есть выход на усилитель)
Есть ли смысл взять усилок и поставить его после ресивера для проигрывания в режиме стерео? (Бюджет на усилитель +-1$) или будут зря потраченные деньги и ощутимого прироста это не даст.
harald67 | подсевший на форум **
Re: Домашняя акустика, совет по усилителю нужен
[Re: SLON] 16 ноября 2024 в 06:33
У тебе і ресівер і акустика високого рівня. Хоча сонус фабер сонетто це серія, а кі саме з них у тебе на фронтах стоять?
Навяряд чи стереопідсилювач за 1000 доларів звучатиме краще за твій Денон (ціною 3000 доларів) Стереопідсилювач, що звучатиме помітно краще, коштуватиме понад 2000.
Якщо є бажання і технічна можливість (виходячи з конструкції АС, модель яких чітко не названа) покращити звук системи, то я б спробував подолати вроджену ваду усіх багатоканальних ресіверів - брак глибоких басів. Для цього можна спробувати докупити не стереопідсилювач, а двоканальний підсилювач потужності (типу такого сторінка десь як раз в тисячу і можна вкластися якщо поторгуватися). Цей підсилювач підключити через виходи попереднього підсилювача твого ресівера для фронтів, а акустику підключити по біампінгу: середні та високі від ресівера, а баси від підсилювача потужності. Але для цього в ас мають бути дві чи три пари клем, а не одна.
Змінено harald67 (06:48 16/11/2024)
SLON | *
[Re: harald67] 16 ноября 2024 в 07:00
harald67 16.11.2024 06:33 пишет:

а акустику підключити по біампінгу:

Sonetto v

У мене підключено по біампінгу, для цього докупив 2 комплекта однакових дротів, перепідключив, та "перепікав" калібровочним аудісеєм.
До речі після перепідключення акустика "задышала", більш насичено стало все, дроти були supra, поставив kimber (але я невірю у дроти , тому вважаю що саме через підключення стало краще )
В цілому, мене +- влаштовує, але ж заходив у гості товариш, та й ляпнув, ось якби пустив через усілок стерео, то взагалі б не пізнав звук свій, а я тепер неділю погано сплю
Змінено SLON (07:01 16/11/2024)
[Re: SLON] 16 ноября 2024 в 08:53
SLON 16.11.2024 07:00 пишет:

harald67 16.11.2024 06:33 пишет:

а акустику підключити по біампінгу:

Sonetto v

У мене підключено по біампінгу, для цього докупив 2 комплекта однакових дротів, перепідключив, та "перепікав" калібровочним аудісеєм.
До речі після перепідключення акустика "задышала", більш насичено стало все, дроти були supra, поставив kimber (але я невірю у дроти , тому вважаю що саме через підключення стало краще )
В цілому, мене +- влаштовує, але ж заходив у гості товариш, та й ляпнув, ось якби пустив через усілок стерео, то взагалі б не пізнав звук свій, а я тепер неділю погано сплю

у тебе не біампінг, а бівайрінг.
Біампінг це як тобі описав.
Навряд чи підсилювач за 1000 доларів гратиме краще за твій топовий Денон. Просто басу буде більше. У твого денона попередній підсилювач буде кращий ніж у тисячедоларовому підсилювачі. Проблема лише у басах. Я так вже порівнював свій топовий ресівер маранц (той же денон але під іншим шильдиком) з підсилювачем за 1000. Верхи та середину маранц грав краще, а от баси так - програвав. Отже шукай варіант покращити саме баси.
П. С. Акустика у тебе просто космос
SLON | *
[Re: harald67] 16 ноября 2024 в 10:36
harald67 16.11.2024 08:53 пишет:

У мене всі 4 дроти підключені на різні канали на виході з ресівера.

Консультували хлопці з das hаus по підключенню.

Але можливо я наплутав з визначенням
Змінено SLON (10:44 16/11/2024)
[Re: SLON] 16 ноября 2024 в 10:55
SLON 16.11.2024 10:36 пишет:

harald67 16.11.2024 08:53 пишет:

У мене всі 4 дроти підключені на різні канали на виході з ресівера.

Консультували хлопці з das hаus по підключенню.

Але можливо я наплутав з визначенням

Справа не у термінах. Просто в корпус ресівера банально не вміщуються 11 (у твоєму випадку) повноцінних кінцевих підсилювача (для отих здоровенних конденсаторів на виході, які є у якісного стереопідсилювача не вистачає місця). Ну і навантаження йде все одно на один блок живлення. Як тільки задієш для басів додатковий окремий підсилювач (інтегральний чи просто підсилювач потужності), коли баси йтимуть від окремого блоку живлення і для глибини басу на виході стоятимуть великі потужні конденсатори, відразу відчуєш різницю саме по басах. У кума просто стереопідсилювач Creek destyny 2 (дуже якісний девайс) і коли він докупив ще один такий самий і запустив звук як я пишу: один підсилювач робить комутацію, попереднє підсилення і грає середні та високі а також через вихід попереднього підсилювача видає сигнал на інший, а другий лише грає баси - різниця була відчутна.
Змінено harald67 (11:43 16/11/2024)
alexkit | СуперСтар *
[Re: SLON] 16 ноября 2024 в 19:40
Акустика серьезная, лучше покурить форумы какие усилители их запоют)) идея с 2 усилителями имеет право на жизнь, ресивер их не раскроет. Это как спендор, чем лучше усилок тем лучше музыка льётся, например pathos inpool как мк1 так и 11.
SLON | *
[Re: alexkit] 16 ноября 2024 в 20:31
У товарища маранц17 есть
Попробую взять попробовать, что выйдет.
У нас не особо и почитать есть где, а восприятие звука вообще индивидуальное. У меня друг, очень многое переслушал, оставил себе монитор аудио сильвер, ему нравится когда звук как "скальпелем прорезает", я у него в гостях всегда прошу сделать громкость ниже среднего.
Re: Домашняя акустика, совет по усилителю нужен *DELETED*
[Re: SLON] 16 ноября 2024 в 20:40
Повiдомлення вилучено. Вилучив harald67
alexkit | СуперСтар *
[Re: harald67] 16 ноября 2024 в 20:45
Quad Artera моноблоки, в том же дас хаусе взять под залог усилитель, попробовать, может денон с преаутов даст хороший звук
[Re: alexkit] 16 ноября 2024 в 20:57
alexkit 16.11.2024 20:45 пишет:

Quad Artera моноблоки, в том же дас хаусе взять под залог усилитель, попробовать, может денон с преаутов даст хороший звук

Топові реси денон/маранц з попереднього підсилювача видають такий звук, на якій не здатні більшість стереопідсилювачів в категорії до 2000. Так що варіант спробувати поставити Quad потужник виключно на баси фронтальних колонок - чому б і ні.
[Re: SLON] 16 ноября 2024 в 21:13
SLON 16.11.2024 20:31 пишет:

У товарища маранц17 есть
Попробую взять попробовать, что выйдет.
У нас не особо и почитать есть где, а восприятие звука вообще индивидуальное. У меня друг, очень многое переслушал, оставил себе монитор аудио сильвер, ему нравится когда звук как "скальпелем прорезает", я у него в гостях всегда прошу сделать громкость ниже среднего.

Я б посоромився чіпляту таку абсолютно ніяку акустику до такого підсилювача.
SLON | *
[Re: harald67] 16 ноября 2024 в 22:23
То різні люди
Маранц попрошу собі попробувати

А про монітор йшлося в тому контексті, що кожному подобається своє
[Re: SLON] 17 ноября 2024 в 05:52
SLON 16.11.2024 22:23 пишет:

То різні люди
Маранц попрошу собі попробувати

А про монітор йшлося в тому контексті, що кожному подобається своє

Як спробуєш то відпишися. І якщо вже будеш тестувати то спробуй два варіанти:
1) Додатковий підсилювач підключений лише на баси
2) додатковий підсилювач цілком підключений до ас а денон виконує лише роль попереднього підсилювача.
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, Yorc, moderator 

0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 486