autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумКурилка

LED у фарах: колгосп чи прогрес? (4/4)

nickka | продавець овочів **
Re: LED у фарах: колгосп чи прогрес?
[Re: maksym] 30 декабря 2024 в 15:22
я все-таки хочу зрозуміти: зараз більшість нових авто з заводу виїжджають з лед фарами. якщо в них яскравість більша за дорогий галоген, який на межі дозволеного, то як їх дозволяють продавати?
Cirax | Достоевский *
[Re: nickka] 30 декабря 2024 в 19:40
nickka 30.12.2024 15:22 пишет:

я все-таки хочу зрозуміти: зараз більшість нових авто з заводу виїжджають з лед фарами. якщо в них яскравість більша за дорогий галоген, який на межі дозволеного, то як їх дозволяють продавати?

Уверены, что ярче?
Берём Nissan Qashqai с штатным led - яркость в реглоскопе 30 единиц.
Берём KIA Sportage с галогеновой линзой, и видим в реглоскопе - 31 единицу.

Как удивительно, верно?

Зато китаец на 65Вт, в рефлекторе выдаёт 80 единиц.
Как раз самолёты сбивать в стратосфере.

А есть китайские линзы на 120-150 единиц.
На кочках, гарантировано ослепление всех водителей попутных, и встречных автомобилей.
Змінено Cirax (19:46 30/12/2024)
kym | V.I.P *
[Re: juiT] 30 декабря 2024 в 22:16
juiT 28.12.2024 23:15 пишет:

kym 28.12.2024 22:32 пишет:

сей эффект как раз на установленном для опытов лэд

на леді не їздив, але галогену також не видно під фонарями. Не знаю, що ти там розгледів у себе на галогену і був шокований від лед.
Закажу ЛЕД і порівняю. Бо щось я підозрюю, що ти помиляєшся.

я уже не смогу показать тебе фото свет лэдов в линзе на улице в реале, не сохранил,
но есть фото когда я настраивал себе их в гараже по меткам на воротах и потом под стоящую машину
поверь - если бы все было пучком, то я бы на них так и ездил (неожиданно - правда?)
но пришлось вернуться на галоген в штатную линзу
alexa11 | Достоевский **
[Re: kym] 31 декабря 2024 в 09:08
kym 30.12.2024 22:16 пишет:

kym 28.12.2024 22:32 пишет:

сей эффект как раз на установленном для опытов лэд

на леді не їздив, але галогену також не видно під фонарями. Не знаю, що ти там розгледів у себе на галогену і був шокований від лед.

я уже не смогу показать тебе фото свет лэдов в линзе на улице в реале, не сохранил,
но есть фото когда я настраивал себе их в гараже по меткам на воротах и потом под стоящую машину
поверь - если бы все было пучком, то я бы на них так и ездил (неожиданно - правда?)

є різні леди. так що це не показник. по тестам нормальні якісні лед для рефлектора навіть в рефлекторі чітка стг.
в лінзі люба лампочка не буде сліпити. в залежності від лампочки може бути різна сила світла в різних зонах.
Cirax | Достоевский *
[Re: alexa11] 31 декабря 2024 в 12:45
alexa11 31.12.2024 09:08 пишет:

kym 30.12.2024 22:16 пишет:

В ответ на:

...

є різні леди. так що це не показник. по тестам нормальні якісні лед для рефлектора навіть в рефлекторі чітка стг.
в лінзі люба лампочка не буде сліпити. в залежності від лампочки може бути різна сила світла в різних зонах.

Ещё раз, СТГ не показатель.
Лично у вас, есть распечатка с стенда с указанием уровня освещённости в каждой измеряемой точке?
Могу гарантировать что нету, как максимум на стене отрегулировали СТГ, и довольны.
Широко известная К5С, которую ставит большая половина водителей, из-за её дешевизны; после её регулировки в идеале- светит в глаза встречного водителя 144 люмена (при норме меньше 30).
При этом обладает идеальной СТГ, из-за её чудовищной яркости в 5к+ люменов.
На этом фоне, 144 просто не видны.
ivv | важничающий писатель **
[Re: nickka] 31 декабря 2024 в 12:46
nickka 30.12.2024 15:22 пишет:

Штатний лед спроектований спеціально для діодів, часто має автокорректор, рідше - матричні, вони то якраз і не сліплять. Це не просто лед лампочка вкручена замість галогену.
Rossario | старожил ***
[Re: Alex2064] 31 декабря 2024 в 22:37
Alex2064 29.12.2024 08:46 пишет:

можешь ссыль дать?

Я собі поставив в Сітроєн такі https://www.philips.ua/c-e/au/car-lights/headlights/ultinon-access-led.html
H7 на ближній та дальній.
Перевіряв на реглоскопі, у галогена трошки чіткіша світлотіньова межа, але, за словами хлопців з сто, у нового Колеоса, який вони жо того перевіряли, заводський рефлекторний лед має ще гіршу межу.
Зараз в Європі, не мигають мені)
Drunkard | **
[Re: Rossario] 3 января 2025 в 11:21
Rossario 31.12.2024 22:37 пишет:

Перевіряв на реглоскопі, у галогена трошки чіткіша світлотіньова межа, але, за словами хлопців з сто, у нового Колеоса, який вони жо того перевіряли, заводський рефлекторний лед має ще гіршу межу.

Не має ніякого значення "чіткість межі", очевидно. "Мігалі ілі нєт" має ще менше значення.
Має значення сила світла в контрольних точках. З вищеозначеними сипмтомами воно повʼязано зовсім трохи більше ніж ніяк.
Drunkard | **
[Re: ivv] 3 января 2025 в 11:23
ivv 31.12.2024 12:46 пишет:

Штатний лед спроектований спеціально для діодів, часто має автокорректор, рідше - матричні, вони то якраз і не сліплять. Це не просто лед лампочка вкручена замість галогену.

Воно-то там багато всього цікавого штатний лед має, але ж піпл це все простенько і ефективно множить на нуль просто вмикаючи протівотуманкі. "Чтоб луччє відно било".
Drunkard | **
[Re: Rossario] 3 января 2025 в 11:26
Rossario 31.12.2024 22:37 пишет:

Alex2064 29.12.2024 08:46 пишет:

можешь ссыль дать?

Я собі поставив в Сітроєн такі https://www.philips.ua/c-e/au/car-lights/headlights/ultinon-access-led.html
H7 на ближній та дальній.

Наші світлодіодні лампи Philips Ultinon Access відповідають стандартам щодо електромагнітних перешкод EMI.

Бугога.
Ці лампи літаки не збивають з гліссади, і стрілки компасу відхиляють не більше ніж на пару градусів в радіусі трьохсот метрів.
Змінено Drunkard (11:27 03/01/2025)
Gavik | Достоевский *
[Re: Drunkard] 3 января 2025 в 12:24
Ще помітив , що коли світить тим білим , то повотників не видно . Не зрозуміло прямо іде , чи повертає
Змінено Gavik (12:24 03/01/2025)
[Re: Gavik] 6 января 2025 в 16:10
Спробував особливо обдарованим сьогодні поблимати дальнім, на що очикувано отримував дальній у відповідь. І шо? І нічого - їх лед дальній нічим не відрізняється від йх же ближнього і не додає додаткового діскомфорту))
[Re: ivv] 6 января 2025 в 16:17
ЄС:

Yes, LED bulbs are legal to use in car headlights on public roads in the EU, but there are some important conditions.

Original Equipment (OE) LED headlights that are fitted by the vehicle manufacturer are road legal. These are non-replaceable, meaning if the bulb fails, the entire headlight unit needs to be replaced.

However, retrofitting LED headlights (replacing halogen bulbs with LED bulbs) is generally not road legal as it is considered a modification. This is because the new LED bulbs might not meet the required standards for beam alignment, brightness, and color temperature.

It's always best to check your specific country's regulations to ensure compliance.

США:
Fog Lights: Bulbs not regulated by DOT. Street Legal, depending on state and local laws.
Street Vehicle Headlights (registered, used on public roads): Headlight bulbs regulated by DOT. Not legal for sale or use in the United States.
Mixed-Use Vehicle Headlights (registered, some use on public roads): Headlight bulbs regulated by DOT. Not legal for sale or use in the United States.
Off-Street Use ATV/UTV: Not regulated by DOT. Legal for sale and use.
Off-Street Use Snowmobile: Not regulated by DOT. Legal for sale and use.
Off-Street Use Agricultural Equipment: Not regulated by DOT. Legal for sale and use.
Off-Street Use Construction Equipment: Not regulated by DOT. Legal for sale and use.
Off-Street Use Racing Vehicle: Not regulated by DOT. Legal for sale and use.
Autoua.netФорумКурилка

LED у фарах: колгосп чи прогрес? (4/4)

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

2 користувачів і 20 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5004