autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумКурилка

Как можно радоваться хламу на колесах? (2/6)

Traveler | Дядя Сь **
Re: Как можно радоваться хламу на колесах?
[Re: nickka] 16 февраля 2025 в 18:54
nickka 16.02.2025 15:36 пишет:

і газ21 і побєду я можу зрозуміти. і навіть москвич 401, і заз горбатий. Не підтримати, а зрозуміти. копійку не можу. абсолютно ніяке авто, хіба якісь спогади з ним пов'язані. Так, я іздив і копійкою, і до Одеси (а що було робити), і 412 у мене був, і 2141 був (космос після 412), і до Ялти я на ньому їздив. Так що устриць пробував.

+1

Щось на чув, щоб хтось з ностальгії за дитинством робив півники з цукру та оцту, як колись
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: Traveler] 16 февраля 2025 в 21:03
Traveler 16.02.2025 18:54 пишет:

nickka 16.02.2025 15:36 пишет:

і газ21 і побєду я можу зрозуміти. і навіть москвич 401, і заз горбатий. Не підтримати, а зрозуміти. копійку не можу. абсолютно ніяке авто, хіба якісь спогади з ним пов'язані. Так, я іздив і копійкою, і до Одеси (а що було робити), і 412 у мене був, і 2141 був (космос після 412), і до Ялти я на ньому їздив. Так що устриць пробував.

+1

Щось на чув, щоб хтось з ностальгії за дитинством робив півники з цукру та оцту, як колись

В мене знайомий, який у кінці 90-х володів кількома спиртзаводами, обожнював не фуа-гра, і не лобстерів. Звичайню лікарську ковбасу. Не кожен день, звісно. Так і на копійці не кожен день їздити.
SARS | Супер писатель! **
[Re: harald67] 16 февраля 2025 в 21:41
harald67 16.02.2025 18:25 пишет:

Про 2141 - не так давно він випускався щоб відносити до рарітетів, а головне - нічим цікавим не запамятався.

Ну как сказать, у меня еще недавно под парадным стоял соседский 2141 сборки КАРЗ причем один из трёх экземпляров в спецверсии для автозаводской команды и в комплекте даже прилагались толстенные дуги безопасности. С экпериментальным уфимским движком 1,7л. Год назад сосед прикупил еще Сузуки Джимми для бездорожья, но и с москалем расставиться не спешит, видать радует его автохлам не смотря ни на что.
harald67 | подсевший на форум **
[Re: SARS] 17 февраля 2025 в 05:44
SARS 16.02.2025 21:41 пишет:

Про 2141 - не так давно він випускався щоб відносити до рарітетів, а головне - нічим цікавим не запамятався.

Ну как сказать, у меня еще недавно под парадным стоял соседский 2141 сборки КАРЗ причем один из трёх экземпляров в спецверсии для автозаводской команды и в комплекте даже прилагались толстенные дуги безопасности. С экпериментальным уфимским движком 1,7л. Год назад сосед прикупил еще Сузуки Джимми для бездорожья, но и с москалем расставиться не спешит, видать радует его автохлам не смотря ни на что.

Звісно скільки людей, стільки і думок. Але з усього асортименту совкоавтопрому як на мене то саме М21 є найбільш красивою і харизматичною. Якщо ранні версії (перший рестайл) то з хромованими накладками на крилах зверху, оленем на капоті, великим зручним салоном, диваном замість двох окремих сидінь спереду, важелем кпп на рульовій колонці. Тобто усі ознаки справжнього ретро і при цьому відносно комфортна. А оті усі 2101, 408,412,2141 це просто старі авто без якихось цікавинок. А 965, 966 та 400/401 - в них просто незручно їздити.
||AZAZELLO|| | Достоевский **
[Re: AlexAudiCoupe] 17 февраля 2025 в 08:11
В ответ на:

В мене знайомий, який у кінці 90-х володів кількома спиртзаводами, обожнював не фуа-гра, і не лобстерів. Звичайню лікарську ковбасу. Не кожен день, звісно.

я и сейчас обожаю хорошую докторскую колбасу. как и люительскую. топ колбас.
YSK | V.I.P **
[Re: SARS] 17 февраля 2025 в 09:54

Бачу інколи 2141, правда тільки влітку, на проспекті Науки, на широченних розварках і з нарощеними арками. Завжди дивуюсь стану авто, візуально жодної гнилі, навіть не уявляю яких зусиль це коштує власнику. Загалом в свій час це реально був прорив, 2141 у всьому був краще зубили окрім якості збірки. Пам'ятаю коли перший раз на ньому проїхався ще будучи пацаном шкільного віку, то вразило наявність тросового приводу селектору перемикань передач, на той час це було просто вау, про розмір салону навіть мовчу.
[Re: YSK] 17 февраля 2025 в 11:50
YSK 17.02.2025 09:54 пишет:

Бачу інколи 2141, правда тільки влітку, на проспекті Науки, на широченних розварках і з нарощеними арками. Завжди дивуюсь стану авто, візуально жодної гнилі, навіть не уявляю яких зусиль це коштує власнику. Загалом в свій час це реально був прорив, 2141 у всьому був краще зубили окрім якості збірки. Пам'ятаю коли перший раз на ньому проїхався ще будучи пацаном шкільного віку, то вразило наявність тросового приводу селектору перемикань передач, на той час це було просто вау, про розмір салону навіть мовчу.

Двигун уфімський був гірший, за 1.5 вазівський. Там планувалося закупити у рено ліцензію на 2.0 двигун, але щось не склалося. Попервах намагалися ставити старий вазівський 1.6 (все одна краще за 1.5 від старого москвича), але потім відмовилися і поставили двигун десь 20-и річної давнини на принципово нове (для совка) авто.
Sillent | важничающий писатель *
[Re: rogera] 17 февраля 2025 в 12:29
От отца осталась 21051.
Самая дешёвая пятёрка.
И тем не менее, прослужила верой и правдой очень долго. С 1992 года до 2005.
Продал её на родном аккумуляторе. Причина продажи - начала ржаветь в районе сапожков задних. А так машина была в идеале. Пробег, на момент продажи, 105 000 км.
Машина оставила только добрые воспоминания.
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
[Re: harald67] 17 февраля 2025 в 13:33
harald67 17.02.2025 11:50 пишет:

Там планувалося закупити у рено ліцензію на 2.0 двигун, але щось не склалося.

склалося, не склалося, але авто з 2.0 навіть в продажу були.
Іноді дивлюсь "Москвіч на Москвичах" - чувак просто поведений на цих авто. В нього їх десь під 100 штук.
Так пару роликів саме про машини з 2.0
YSK | V.I.P **
[Re: harald67] 17 февраля 2025 в 14:06

YSK 17.02.2025 09:54 пишет:

В ответ на:

...

Двигун уфімський був гірший, за 1.5 вазівський. Там планувалося закупити у рено ліцензію на 2.0 двигун, але щось не склалося. Попервах намагалися ставити старий вазівський 1.6 (все одна краще за 1.5 від старого москвича), але потім відмовилися і поставили двигун десь 20-и річної давнини на принципово нове (для совка) авто.

Навіть з маскарадівським двигуном 1,5 2141 був зовсім іншою машиною. Та і по великому рахунку той двигун не такий вже й поганий. В сім'ї був Іж-2125, теж поганого про нього нічого не скажу, на свій час була нормальна робоча конячка.
YSK | V.I.P **
[Re: Sillent] 17 февраля 2025 в 14:11
Sillent 17.02.2025 12:29 пишет:

От отца осталась 21051.
Самая дешёвая пятёрка.
И тем не менее, прослужила верой и правдой очень долго. С 1992 года до 2005.
Продал её на родном аккумуляторе. Причина продажи - начала ржаветь в районе сапожков задних. А так машина была в идеале. Пробег, на момент продажи, 105 000 км.
Машина оставила только добрые воспоминания.

Так, нормальні були на свій час авто, бо не було можливості купити щось більш нормальне, але на фоні на той момент навіть бюджетних іномарок, то були відра з гайками. З Москвича пересіли на Опель Аскону, та це була небо і земля.
Оті 105 ткм на 13 років ту п'ятірку і врятували, їздила б вона тисяч 20-25 в рік, то висмокатала б весь мозок.
[Re: kkk_GAZ240] 17 февраля 2025 в 14:12
kkk_GAZ240 17.02.2025 13:33 пишет:

Іноді дивлюсь "Москвіч на Москвичах" - чувак просто поведений на цих авто. В нього їх десь під 100 штук.

Може це вже після розвалу совка щось там наколхозили. Бо були якісь експериментальні/експортні версії того москвича з дизелем (якийсь імпортний ставили з Європи), і з електронною приборною дошкою. Але масовими такі версії не були. Може потім і якийсь 2.0 десь намутили. А потім завод помер.
YSK | V.I.P **
[Re: harald67] 17 февраля 2025 в 15:04
harald67 17.02.2025 14:12 пишет:

Може це вже після розвалу совка щось там наколхозили. Бо були якісь експериментальні/експортні версії того москвича з дизелем (якийсь імпортний ставили з Європи), і з електронною приборною дошкою. Але масовими такі версії не були. Може потім і якийсь 2.0 десь намутили. А потім завод помер.

Мабуть про це мова https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%...%BE%D1%80%C2%BB
Elber | СуперСтар **
[Re: Murzik2.0] 17 февраля 2025 в 15:08
Murzik2.0 12.02.2025 13:13 пишет:

Как пааагодка в маасквє?

В ответ на:

Зойки стихають.
На морі гуде шалений шторм.
Кругом лежать побиті тіла кацапів.
Толя: Папа, кажись піздєц.
Опанас ([*****] Толю): Скіки тєбя учить можна, [*****], шоб ти не матюкався, Батько для тєбя што – мєсто пустоє? А?
Раптом роздається жахливе сичання – це кацапський самовар. Він закипів, він сичить перекриваючи шторм і грізно підскакує на місці. Всі з пострахом дивляться на самовар. Під звуки самовара завіса повільно закривається.

[Re: YSK] 17 февраля 2025 в 15:41
YSK 17.02.2025 15:04 пишет:

harald67 17.02.2025 14:12 пишет:

В ответ на:

...

Мабуть про це мова https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%...%BE%D1%80%C2%BB

Можливо. Але це відбувалося вже в іншій державі і нас не стосувалося. Та і взагалі з точки зору саме ретро це автівка "ні про що".
nickka | продавець овочів **
[Re: harald67] 17 февраля 2025 в 16:25
harald67 17.02.2025 15:41 пишет:

Можливо. Але це відбувалося вже в іншій державі і нас не стосувалося. Та і взагалі з точки зору саме ретро це автівка "ні про що".

а чи звернули ви увагу що про 2141 як про ретро ніхто начебто і не писав. Я перелічив авто які хоч якось ретровиглядають, і неважливо скільки місця в салоні заз 965, він точно ретроекземпляр, а 2141 згадав лише тому що він у мене був.

До речі, жигулівський на 2141 стояв 1.6 і на відміну від 1.5 москвичівського заводився в будь-який мороз. А 1.7 це вже здається був 1.5 форсований.
[Re: nickka] 17 февраля 2025 в 17:16
От якась дивна тенденція
Я написав що хотів-би зараз придбати одну з трьох конкретних авто.

Чому понеслося обговорення - що це не варто купувати, що воно не ретро...

Це спогади МОГО дитинства і це цініше для мене за будь-що.
nickka | продавець овочів **
[Re: kkk_GAZ240] 17 февраля 2025 в 17:24
kkk_GAZ240 17.02.2025 17:16 пишет:

Чому понеслося обговорення - що це не варто купувати, що воно не ретро...

напевно тому що це автоуа і з твоїм стажем перебування на форумі вже можна було б звикнути як і куди тут розвиваються теми
Gavik | Достоевский *
[Re: nickka] 17 февраля 2025 в 17:32
В ответ на:

напевно тому що це автоуа і з твоїм стажем перебування на форумі вже можна було б звикнути як і куди тут розвиваються теми

І ще тема дитинства не розкрита
[Re: Gavik] 17 февраля 2025 в 18:14
В мене було щасливе дитинство.
Autoua.netФорумКурилка

Как можно радоваться хламу на колесах? (2/6)

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

0 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2774