autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Есть вопрос по подогреву масла???

Vladimir | энтузиаст ****
25 ноября 2002 в 16:03
Уважаемые господа есть вопрос по подогреву масла до старта двигателя. Есть мнение встроить в поддон картера тен и зимой при низких температурах разогревать масло. Что Вы о этом думаете?
NetGuy | Супер писатель! ****
Що, так все погано? (+)
[Re: Vladimir] 25 ноября 2002 в 17:06
Які у нас бувають морози? -5...-10? Дуже рідко -15 і вже зовсім іноді і трошки -20.
І навіть при -20, чи -25, правильно настроєна машинка має без проблем заводитись.
Само собою, що масло повинно бути фірмове.
Крім того треба правильно заводити авто в мороз. Підкачати вручну помпою бензин в карб, раза три натиснути педаль акселератора, повністю витягнути підсос, натиснути педаль щеплення - після цього двигун повинен запуститись одразу. Звісно, АКБ теж повинна бути справною, а генератор має забезпечувати її нормальну зарядку.

Якщо все це буде виконано, жодних проблем з пуском виникати не буде.

Встановлення електротена призведе до додаткового навантаження на АКБ. Щоб підняти температуру декількох літрів масла на 15-20 градусів за короткий час, тен має бути не слабеньким. Крім того, наскільки я чув, масло не любить різких перепадів температур, це призводить до його прискореного окислення. Правда це, чи ні - точно не знаю...

Є кращий спосіб - підігрівати антифриз.
Серйозний підхід. Встановити спеціальний пристрій від Вебасто. Він працює за принципом пічки запорожця. За 15 хвилин антифриз прогрівається до 60 градусів, з`їдається 0,5 л бензину. Є таймер, є дистанційний блок керування. Ну але ціна - 300-400 американських президентів мінімум. А може і більше (я чув і про 800).
Несерйозний підхід. Поставити додатковий контур, в нього врізати електропомпу і ємність з електротеном. Це вже ефективніше і менш шкідливо, ніж гріти масло. Тільки треба порахувати, скільки електроенергії воно буде їсти...
22 |
Re: Що, так все погано?
[Re: NetGuy] 25 ноября 2002 в 18:04
Еще полезно АКБ перед стартом прогреть.
(ближним или дальним светом)
Eugene true | Газавщик ***
Re: Есть вопрос по подогреву масла???
[Re: Vladimir] 25 ноября 2002 в 18:37
Читал, что локальный перегрев вреден для масла, но несмотря на это сам пользуюсь электро-щупом, правда масло (минералка) меняю через тысяч 6.
alex0325 | старый писатель ***
[Re: Vladimir] 25 ноября 2002 в 18:43
Читал, что в России делают термосы на систему охладения. Термос ставится в контур и сохраняет 4 л тосола при температуре 90 С . После начала запуска тосол быстро нагревается. Я когда то с прохим аккумулятором, грел просто тепловентилятором. Направил его в воздугозаборники и оставил на полчаса. Может тоже способ, ибо, Ярослав прав, мороз у нас бывает пару недель в году и нет смысла тратиться на прибамбасы и курочить машинку.
Andrew82 | V.I.P **
[Re: alex0325] 27 ноября 2002 в 20:04
Тэн вешать на аккумулятор нельзя он потребляет такую-же мощность как и стартер (примерно 1-2Квт). Разогревать он это всё будет не менее 20 мин (вспомните электрочайник).
Vladimir | энтузиаст ****
[Re: Andrew82] 2 декабря 2002 в 16:46
Тен хочу поставить 220В 1,5кВт
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Додаткова інформація
Модератор:

fetus, Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 82 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1197