autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Рост | ex NetGuy ***
Муки вибору. (+)
10 февраля 2007 в 22:00
Привіт.

В наявності:
а) невеликий приватний (в сенсі - я один працюю, як ПП на єдиному) бізнес, рівень прибутковості, якщо без фанатизму в середньому 500...700 уо в місяць і іде по зростаючій. Стеля десь 1500-2000 в місяць, реально досягнути через рік. "Я так думаю" (с)
б) офісне приміщення в ближньому центрі (від центру 10 хв. пішки), з усіма документами, ремонтом, телефонними лініями. Площа 80 кв.м. Ціни на оренду в цьому районі від 10 до 15 уо за кв.м в залежності від стану приміщення (ну, це не Київ). Тобто, при здачі даного приміщення в оренду реально отримувати від 800 до 1200 уо.
Ремонт в приміщенні уже прямує до кінця, за місяць - два, як то кажуть, квітка.

І от є вибір.

Здати офіс в оренду + продовжувати займатись бізнесом за п. а), що принесе достатньо безмінінгітних півтори-дві тисячі місячного прибутку,
чи
використати приміщення під інший бізнес.

Цей інший на приміті є. Це сервісний центр з ремонту офісної техніки (копіювальні апарати, прінтери). В даний момент справу веде мій давній товариш, уже більше року. Варіант об`єднання - мої приміщення, його бізнес. Сьогодні посиділи, порахували - щоб вийти на рівень прибутковості для кожного з нас, який я можу мати сам за пару місяців, потрібно буде попрацювати від півроку до року (за песимістичним прогнозом). Ну але тут є перевага - можна вийти і на більші прибутки.

Якщо можна, поділіться власними думками, дивлячись на ситуацію зі сторони. Що би ви вибрали?
Attorney | Достоевский **
Re: Муки вибору. (+)
[Re: Рост] 10 февраля 2007 в 23:04
Я не бізнесмен, але мені здається, що краще зосередитись на одному бізнесі, а приміщення все ж таки краще здати в оренду, оскільки:
1. ведення спільного бізнесу буду відволікати від першого, "за двома зайцями погнатись - ...";
2. наскільки я розумію, ремонтний бізнес - це не твоя тема, чи зможеш ти адекватно контролювати всі процеси, що в ньому проходять? З одного боку, товарищ - це добре, але ж "табачок врозь".
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Attorney] 11 февраля 2007 в 14:10
Звичайно, що бізнес тоді буде один, на теперішній часу вже не буде, скоріш за все.
Мучуся через те, що на сьогодні прибуток в 1000...2000 доларів зовсім непоганий, особливо з огляду на мої помірковані потреби. Але як воно буде через декілька років - спрогнозувати не берусь.
Ну і знову ж, мій бізнес (автозвук) - це від надлишку, так би мовити. Коли в клієнта є певною мірою зайві гроші. А сервісний центр - тут від потреби, техніка ломається, її ремонтувати треба, нікуди не дінешся. Правда і конкуренція жорсткіша.
Стосовно бізнес-стосунків з товаришем - це не проблема, є в наявності договірна база декількох подібних успішних холдингів для, як то зараз модно казати, створення прозорих схем і чіткого розподілу обов`язків з прибутками
Кинжальный прострел | IesuiT **
[Re: Рост] 11 февраля 2007 в 15:41
В ответ на:

Звичайно, що бізнес тоді буде один, на теперішній часу вже не буде, скоріш за все.

Чому? Ти сам будешь ремонтувати техніку?
Здати приміщення можно завжди. Я би спробував бізнес з товарищем при умові збереження власного.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Кинжальный прострел] 11 февраля 2007 в 18:25
В ответ на:

В ответ на:

Чому? Ти сам будешь ремонтувати техніку?

Сам ні, звичайно, є два достатньо толкових сервісники. А часу бракуватиме, бо бізнес треба буде розвивати. Зараз він працює на самоокупності з невеличким плюсом. В принципі, за рік з хвостиком часу на ринку це не зле.
Можливо я і перегнув палку щодо необхідності припинити теперішній бізнес, але часу на нього стане суттєво менше.
Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 0 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3180