В ответ на: Для мене це теж загадка. Приблизно така ж сама як, наприклад, чому потрібно стільки часу, щоб гроші переведені на картковий рахунок стали доступні на картці
Деякі вважають, що за отой період часу банк встигає пустити переведені гроші в оборот та отримати з них прибуток ... Qui prodest?
В ответ на: Для мене це теж загадка. Приблизно така ж сама як, наприклад, чому потрібно стільки часу, щоб гроші переведені на картковий рахунок стали доступні на картці
Деякі вважають, що за отой період часу банк встигає пустити переведені гроші в оборот та отримати з них прибуток ... Qui prodest?
Та ні, я думаю, що все простіше: то просто безрукість тих, хто робив систему, бо затримка існує лише через те, що є елемент ручної (чи, принамні, контрольованої людиною) роботи замість повністю автоматичної системи. Але у мене не вкладається у голові, що ліквідувати цю проблему не можуть за стільки років...
Многие платят наличкой через квитанцию. Ну и есть процент людей которые заплатив на старый счет не идут требовать назад деньги, из-за природной лени, постоянной занятости и т.п. Я спд с 2001 года так проипал наверное раза три, бывало както что и посреди года меняли счета. Так вот если таких как я хотябы 1% все рано какая-никакая прибавка к бюджету
В ответ на: затримка існує лише через те, що є елемент ручної (чи, принамні, контрольованої людиною) роботи замість повністю автоматичної системи
ЮМС, наприклад, вихваляється своїми єлектронними системами обробки платежів... Говорять, що ця система повністю автоматизована. Але ж безготівкові гроші перідично десь у них губляться не декілька днів. Уходять з мого рахунку на їх у тому ж самому "Авалі" - і з кінцями. А з іншими отримувачами - жодних проблем, хоча людський фактор працює як у Авалі, так і у банку отримувача.
В ответ на: затримка існує лише через те, що є елемент ручної (чи, принамні, контрольованої людиною) роботи замість повністю автоматичної системи
ЮМС, наприклад, вихваляється своїми єлектронними системами обробки платежів... Говорять, що ця система повністю автоматизована. Але ж безготівкові гроші перідично десь у них губляться не декілька днів. Уходять з мого рахунку на їх у тому ж самому "Авалі" - і з кінцями. А з іншими отримувачами - жодних проблем, хоча людський фактор працює як у Авалі, так і у банку отримувача.
В ответ на: Цікаво Вже 5 років не маю до них претензій, але ж картками не користуюсь.
У мене теж немає до них претензій окрім однієї: бувають випадки, коли зарахування коштів на картку триває досить довго, майже два дні. Не часто, але буває.
В ответ на: Це усі банки так працюють з картками?
От цього я не знаю. Я першу картку відкрив у Авалі вісім чи дев'ять років тому і досі не мав нагоди детально з'ясувати як інші банки працюють з картками, оскільки всі основні картки були авалівські.
В ответ на: Приблизно така ж сама як, наприклад, чому потрібно стільки часу, щоб гроші переведені на картковий рахунок стали доступні на картці...
В Привате на это уходит минут 15-20-30 - пока операционистка увидит новую платежку в Клиент-Банке, пока проверит и завизирует её... Большей задержки пока что не было.
В ответ на: Приблизно така ж сама як, наприклад, чому потрібно стільки часу, щоб гроші переведені на картковий рахунок стали доступні на картці...
В Привате на это уходит минут 15-20-30 - пока операционистка увидит новую платежку в Клиент-Банке, пока проверит и завизирует её... Большей задержки пока что не было.
У Авалі цей етап теж є, хоча за звичай платіжки проходять швидше (коли я за цим слідкував - не більше 5 хвилин), але потім є етап, коли гроші вже на картковому рахунку, але на картці вони не доступні, тобто процессінг їх не бачить.
Когда Приват перешел на систему моментального пополнения карточных счетов, операционистки в процессе участвовать перестали. Во всяком случае, моя операционистка отмазывалась от вопроса "кто ж таки крайний" до упора
Давеча пришлось проверить - с утра протормозил и вместо реквизитов предпринимателя забил код ОКПО от предприятия. Операционистка ошибку отловила - так что как минимум они какую-то контрольную функцию в системе выполняют.
Когда Приват перешел на систему моментального пополнения карточных счетов
Перевод средств с основного на карточный теперь при указании правильно кода в назначении платежа действительно происходит автоматически. Все остальные, "обычные", платежи визируются человеком.
Господа единоналожники! Прошу высказать своё мнение по ниженаписанному! Сегодня, 20-го числа, в последний день оплаты ЕН я поехал в Подольскую ДПА за разъяснениями. ЕН я заплатил 15-го, и естественно, не знаю как быть дальше... Инспекторов на месте не оказалось, сказали, что будут к 15-00. Ждать до этого времени я не смог, и решил зайти на против в "придворное" отделение банка, заплатить по новой, а потом уже разбираться со старым платежом. Каково же было моё удивление, когда мне дали платёжку со СТАРЫМИ номерами счетов!!! Аргумент, что в банке не знают о смене счетов не принимается, банк "придворный", за 8 дней платёжки то перепечатать уж точно могли... Платить я конечно не стал, но что теперь делать - даже не знаю. Нужен совет...
Только сейчас прочитал о смене счетов. Заплатил ещё 15 февраля на старый счёт. Пока деньги не вернулись, хотя год назад в подобной ситуации вернулись сразу. (или не ушли просто... )