Хто не читав - попередня частина.
Так вот, випав сніг після Різдва і я продовжив експерименти.
Отже, запропонований Jedy-єм метод, а саме - натиснути педаль зчеплення для того, щоб синхронізувати оберти передніх коліс і відновити їх зчеплення з дорогою в момент початку повороту - не проходить. Це пасивний метод. Потрібно здійснити дію і чекати, коли нарешті машина почне повертати. В моїх експериментах ставалось, як правило, так, що автомобіль ковзав ще трохи вперед, перш ніж колеса зачіплялись за дорогу. Крім того, на льоді покритому снігом, колеса не могли почати повертати, бо їм заважав сніг. Їм простіше було ковзати далі вперед, ніж почати повертати. Мене такий стан речей не задовільнив. Я шукаю надійного, активного і практично стовідсоткового способу виходу із зносу передка. Поки що я бачу два варіанти. Перший - той, який я описав в попередній частині, з ручником. Він для невеликих швидкостей або для крутих поворотів.
Другий - занос задка можна викликати (при достатній швидкості) без ручника. Цей спосіб передбачає запобігання зносу передка, а не рятування автомобіля, коли вже знос почався. Тобто, водій одразу свідомо їде так, щоб зносу не сталось. Він (спосіб) десь на самій межі перед проходженням повороту в керованому заносі. Для цього треба навчитись ловити момент початку повороту, в який потрібно скинути газ (іноді навіть лівою ногою (чи п`яткою правої - як кому зручніше) пригальмувати (в більшості випадків це зайве зимою)) і одразу добавити газу. Машина трохи клюне носом, зайде в поворот і прижатий акселератор почне втягувати її в потрібну траекторію, а зад, залежно від швидкості і розвантаженості (тобто, від інерції і зчеплення коліс із дорогою) може просто поїхати за передком, а може і знестись назовні. Тобто, потрібно бути готовим, що може статись так, що поворот пройдеться в керованому заносі.
Важливий момент - акселератор притискається тільки, коли передок вже почав повертати. Якщо це зробити зарано - гарантований знос передка.
Цей метод вимагає тренувань, тому що передбачає наявність у водія відчуття автомобіля і моменту.
Вот такі спостереження.
Ги. А на льоді взагалі потрібно їхати повільно, бо він слизький, зараза. І сама супер пупер техніка водіння може не виручити при надто великій швидкості.