autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Кузов б/н, смена прописки и пр.

Oleg KM | старый писатель ***
12 июня 2007 в 11:54
Имеем: Авто с безномерным кузовом и Киевской регистрацией. Машина, с принятием новых законов, получается вечно моя, т.е. снять с учета её могу, а поставить уже нельзя. Переехал жить в другой город. Собрался, например, ставить газ, для этого нужна отметка в техпаспорте.
Приеду я в МРЭО (указанное в ТП) для регистрации, там кмк, «заставят» снять с учета и поставить на учет по новому месту жительства и уже в своем МРЭО делать какие-то отметки. Но все это, как выясняется, сделать невозможно.
Вопрос: какие есть еще возможности в такой ситуации вносить пометки в техпаспорт или, скажем, будет необходимость в замене того же техпаспорта или еще что-то?

Спасибо, заранее за Ваши ответы или идеи!
FuntPND | важничающий писатель **
Re: Кузов б/н, смена прописки и пр.
[Re: Oleg KM] 12 июня 2007 в 14:26
м-да, рішення нашої влади, як завжди направлені на покращення і полегшання...
А це стосується тільки номера кузова, якщо лише двигун безномерний, то зняти/поставити можна?
[Re: FuntPND] 12 июня 2007 в 15:24
На скільки я знаю, то якщо № двиг. прописаний в техпаспорті, то при знятті/постановці експерти звіряють №№, якщо ні, то ні. Але не знаю, чим пахне неспівпадіння
[Re: Oleg KM] 12 июня 2007 в 15:40
В ответ на:

На скільки я знаю, то якщо № двиг. прописаний в техпаспорті, то при знятті/постановці експерти звіряють №№, якщо ні, то ні. Але не знаю, чим пахне неспівпадіння

В тех паспорті двигун вже безномерний. Думав, що може та постанова стосується і кузова і двигуна. Але зараз ніби номер двигуна навіть і в тех паспорт не вноситься...
AVB | V.I.P **
Законный выход есть, см. Правила госрегистрации (+)
[Re: Oleg KM] 12 июня 2007 в 15:43
14. Під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортні засоби (крім випадків вибракування їх у цілому) підлягають огляду (обстеженню та дослідженню) з метою звірення ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу з номерами, зазначеними в наданих документах, визначення їх справжності та перевірки за наявними автоматизованими базами даних зареєстрованих та розшукуваних транспортних засобів, а також відповідності конструкції і технічного стану транспортного засобу обов'язковим вимогам норм і стандартів, що діють в Україні. Обстеження проводиться уповноваженими працівниками підрозділів ДАІ, а дослідження - фахівцями експертної служби МВС або іншими спеціалістами, які мають свідоцтво про право проведення відповідного виду експертних досліджень і внесені до єдиного державного реєстру. За результатами огляду в документах, які подаються на реєстрацію, уповноваженим працівником ДАІ робиться відповідна відмітка або складається акт технічного огляду та додається відповідний висновок фахівця.

Державна реєстрація (перереєстрація) або зняття з обліку транспортних засобів (крім випадків вибракування їх у цілому) без ідентифікаційного номера або із знищеними, пошкодженими (один чи кілька символів номера візуально не визначаються) чи підробленими (змінено один чи кілька символів номера, замінено панель (табличку) або частину панелі (таблички) з номером) ідентифікаційними номерами складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна) не допускається. Перша реєстрація в Україні таких транспортних засобів, а також транспортних засобів, які розшукуються правоохоронними органами іноземних держав, увезених на митну територію України, не здійснюється.

На самостійно сконструйовані транспортні засоби, а також на зареєстровані в підрозділах ДАІ транспортні засоби, ідентифікаційні номери складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна) яких знищені, пошкоджені чи підроблені внаслідок незаконного заволодіння, або у разі коли необхідна заміна таких складових частин після дорожньо-транспортної пригоди, наносяться спеціальні індивідуальні номери (структурна комбінація символів, порядок їх нанесення і залучення для цього на конкурсній основі спеціалізованих підприємств визначається МВС) чи здійснюється дублювання первинних ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу згідно з вимогами міжнародних і державних стандартів.

За заявою власника або уповноваженої ним особи спеціалізованими підприємствами може здійснюватися додаткове дублювання первинних центральних номерів на складових частинах транспортних засобів.

Дублювання первинних ідентифікаційних номерів складових частин транспортних засобів здійснюється в разі їх пошкодження внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, під впливом корозії, повернення власникові після незаконного заволодіння з пошкодженими ідентифікаційними номерами, заміни складової частини (панелі) з ідентифікаційним номером на безномерну на підставі заяви власника або уповноваженої ним особи. До заяви додаються відповідні матеріали підрозділу внутрішніх справ (довідка про факт незаконного заволодіння та перебування у розшуку транспортного засобу, довідка про дорожньо-транспортну пригоду тощо), відповідний висновок підрозділу департаменту Державтоінспекції МВС, акт спеціального чи експертного дослідження ідентифікаційних номерів (з доданням відповідних фотознімків) та/або документи, що підтверджують придбання та встановлення безномерних складових частин чи номерної панелі, або відповідне рішення суду.

У разі виявлення під час перереєстрації, зняття з обліку, проведення державного технічного огляду транспортного засобу факту відсутності (пошкодження) ідентифікаційного номера транспортного засобу або знищення чи підроблення ідентифікаційного номера його складової частини (кузова, шасі, рами, двигуна) проводиться спеціальне або експертне дослідження ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу з метою встановлення їх справжніх ідентифікаційних номерів. Якщо за результатами дослідження ідентифікаційні номери складових частин установити неможливо або після їх встановлення перевіркою за наявними автоматизованими базами даних не підтверджується факт перебування у розшуку транспортного засобу чи його складових частин, підрозділ ДАІ, який проводив державну реєстрацію зазначеного транспортного засобу, надає у десятиденний термін після проведення дослідження департаменту Державтоінспекції МВС висновок (з доданням відповідних фотознімків місць знаходження ідентифікаційних номерів транспортного засобу чи його складових частин, а також результатів спеціального або експертного дослідження), на підставі якого відповідним підрозділом департаменту Державтоінспекції МВС надається висновок, у якому визначається необхідність (можливість) заміни зазначених складових частин у встановленому порядку або нанесення спеціальних індивідуальних номерів чи дублювання первинних ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу.

Нанесення спеціальних індивідуальних номерів транспортного засобу чи складових частин зареєстрованих у підрозділах Державтоінспекції транспортних засобів здійснюється в разі неможливості встановлення первинних ідентифікаційних номерів складових частин або складання чи ремонту транспортних засобів з використанням безномерних складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна) на підставі заяви власника або уповноваженої ним особи. До заяви додаються відповідний висновок підрозділу департаменту Державтоінспекції МВС, акт спеціального чи експертного дослідження ідентифікаційних номерів (з доданням відповідних фотознімків) та/або документи, що підтверджують придбання та встановлення безномерних складових частин чи номерної панелі.

Спеціалізованими підприємствами на підставі заяви власника або уповноваженої ним особи, документів, що посвідчують особу заявника, відповідно до оформленого висновку підрозділу департаменту Державтоінспекції МВС після проведення додаткової перевірки ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу та звірення наявних документів спеціальним приладом, який забезпечує автоматичне, чітке та однотипне відтворення структурної комбінації символів, наноситься (дублюється) на транспортний засіб чи його складові частини ідентифікаційний або спеціальний індивідуальний номер транспортного засобу згідно з методикою, визначеною МВС.

Після нанесення (дублювання) ідентифікаційних або спеціальних індивідуальних номерів транспортного засобу чи його складових частин до реєстраційних документів та автоматизованої бази зареєстрованих транспортних засобів у встановленому МВС порядку вносяться відповідні відмітки про місця нанесення та структурну комбінацію символів.

(пункт 14 із змінами, внесеними згідно з
постановамиКабінету Міністрів України від 19.04.99 р. N 637,
від 18.08.2000 р. N 1276,
у редакції постанови Кабінету
Міністрів України від 18.10.2006 р. N 1427)
Re: Законный выход есть, см. Правила госрегистрации (+)
[Re: AVB] 15 июня 2007 в 11:35
Да, кстати, Саня, СЕНКС!
Знал я про такой вариант и когда-то его штудировал. Но решил от него отказаться пока, т.к. у нас в Гондурасе это все делается через сам знаешь что. Не хочется мне мататься по этим институтам и ментам для сбора актов, разрешений экпертиз... А потом всю жизнь возить с собой помимо техпаспорта, страховок и пр.еще и 2 или 3 акта + фотки этого самого № и каждый раз менту это предоставлять на дороге. И главное теряется весь прикол б/н кузова: в случай чего без особых проблем сменить кузов на более свежий или целый...
Т.е. пока поездю так, пока не перестанут действовать проездные в виде 10, 20 грн...
Igon | V.I.P **
[Re: FuntPND] 15 июня 2007 в 22:45
В ответ на:

Але зараз ніби номер двигуна навіть і в тех паспорт не вноситься...

зато он вносится в ментовскую внутреннюю базу
[Re: Igon] 15 июня 2007 в 23:46
В ответ на:

зато он вносится в ментовскую внутреннюю базу

Тобто, якщо в мене безномерний двигун, то я незможу машину з обліку зняти?
Igon | V.I.P **
[Re: FuntPND] 16 июня 2007 в 00:35
не знаю
у меня такой мотор был - но я его с учета не снимал.
[Re: FuntPND] 16 июня 2007 в 09:42
Если у тебя не прописан он в техпаспорте, то не заморачивайся. Эксперт который смотрит машину в МРЭО не будет сверять № двигателя. И компа возле него там нет. Он смотрит № кузова, табличку... делает отметку в акте и отправляет дальше, а там точно уже не будет никто смотреть твой двигатель.
андрсан | читатель
[Re: Oleg KM] 20 января 2009 в 16:55
У меня такая проблема:
купил в 2005 году по генералке от первого лица пассат В3 универсал, а то что в техпаспорте стоит отметка о смене цифры кузова не придал особого значения. Через пару лет понял что это стал вечно мой автомобиль. Чтобы с ним произвести какие-то действия, нужно призвести продублирование номера кузова на экспертизе "сантадор". А на сантадоре говорят что по настоящему номеру кузова машина числилась в базе интерпола с 09.12.97г., значит они не имеют право бить мне номер. Я в тупике. Не могу в МРЭО даже зарегистрировать ГБО.
Вот мне и пришла мысль о смене кузова. Подскажите какие есть варианты. Буду рад хорошему совету. А если можете посодействовать напишите на kondrey@bigmir.net . Моя машина стоит на учёте МРЭО г.Киева.
Змінено андрсан (17:04 20/01/2009)
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7641