autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумФото і відео

Артефакты на фото (+)

Knecht | Супер писатель! ***
Артефакты на фото (+)
18 августа 2007 в 13:00
Прикріплені файли (29 завантажити)
На прошлой неделе сделал пару кадров тилифоном.
Если бы это было не место, т.н. "космоэнергетический полигон", то стер бы и не заметил, что на одном из снимков вертикальный светлый луч. Причем камера была явно не горизонтально земле, а полоса на снимке вертикальна не кадру, а близстоящим деревьям.
Может и волосина какая, но надож было так попасть в центр между 4-мя "энергетическими" площадками (деревянные щиты на фото видно только 3).

Господа фотограферы, часто ли бывают такие артефакты, а то готов поверить в то что там услышал.

На прошлой неделе сделал пару кадров тилифоном.Если бы это было не место, т
Re: Артефакты на фото (+)
[Re: Knecht] 18 августа 2007 в 13:01
Прикріплені файли (18 завантажити)
пару шагов назад - кадр 2

пару шагов назад - кадр 2
Змінено Knecht (13:03 18/08/2007)
Кондыбас | Бридка потвора ***
[Re: Knecht] 18 августа 2007 в 14:40
В ответ на:

а то готов поверить в то что там услышал.

Камера телефону робить знімок в режимі построчного сканування - зверху донизу. Строчку за строчкою. Якщо маленький точковий об"єкт рухається із швидкістю, що співпадає із швидкістю сканування строчок, то він буде експонований у кожній строчці і набере вигляду об"єкту вже не точкового, а лінійно видовженого. Так, як на кадрі.

Це краплина дощу.

P.S.
Космоенергетикам не треба вірить. Їх треба лікувать.
[Re: Кондыбас] 18 августа 2007 в 15:43
то можливо, але виходить що з тисяч краплин тільки одна рухалась з такою швидкістю, що співпала із швидкістю сканування строчок. Я припускаю, що швидкість може бути різною у групи крапель під впливом вітру, тощо, але чому так вибірково для однієї краплини?
А що може означати, що на більшому зображенні видно також, шо лінія знижується донизу, зміну швидкості, чи втрату маси?
[Re: Knecht] 18 августа 2007 в 16:03
Прикріплені файли (10 завантажити)
В ответ на:

то можливо, але виходить що з тисяч краплин тільки одна рухалась з такою швидкістю, що співпала із швидкістю сканування строчок. Я припускаю, що швидкість може бути різною у групи крапель під впливом вітру, тощо, але чому так вибірково для однієї краплини?
А що може означати, що на більшому зображенні видно також, шо лінія знижується донизу, зміну швидкості, чи втрату маси?

Лінія звужується донизу і зникає тому, що краплина рухається з постійним прискоренням внаслідок сили тяжіння (мінус в"язкість повітря за Стоксом), тому поступово виходить з синхронізації з розгорткою камери.

Що стосується тисячі краплин, то мені так здається, що в кадрі дощ вже не іде, а сабжева крапля впала з листя дерева. Але навіть якби йшов дощ, то такі сліди дали б краплі, що відповідають дуже вузьким діапазонам кутових швидкостей. Скоріш за все, це таки одиниці крапель.

Ось, як виглядає дощ у камері із експозицією по площині.

Лінія звужується донизу і зникає тому, що краплина рухається з постійним прискоренням внаслідок сили тяжіння (мінус в"язкість повітря за Стоксом), тому поступово виходить з синхронізації з розгорткою камери. Що стосується тисячі краплин, то мені так здається, що в кадрі дощ вже не іде, а сабжева крапля впала з листя дерева
[Re: Кондыбас] 18 августа 2007 в 17:19
дощ невеликий, але був точно я стояв під навісом,
а характер тої полоси, не схожий на дощ, скоріше глюк в камері, чи відблиск???
Тут оригінал фото як було знято в 1280х1024
[Re: Knecht] 18 августа 2007 в 22:32
Груба оцінка виглядає отак:

Швидкість дощових крапель стабілізується десь на рівні 9 м/с.
Якщо вважать витримку камери - 1/100 сек, кут зору камери - 45о (1/8), то у фазу із сканом попадуть краплі, які падають на відстані R від камери:

V = wR
де w - кутова швидкість краплі відносно камери, як (1/8)/(1/100) = 12,5 сек^-1
Звідси R = V/w = 9/12,5 = 0.75м

Якщо глянути на фото, то ширина "променя" приблизно відповідає кутовому розміру краплі з відстані витягнутої руки. Скільки крапель пролітає в полі зору камери на відстані 60-80 см - теж можна оцінити. А всі інші - ближні і дальні - мають "непідходящу" кутову швидкість і не попадають у фазу із сканом.

Найкраще - це поставить натурний експеримент із серією знімків, але і так із надійністю 99% можу стверджувати, що це саме крапля.
photographer | photographer ****
[Re: Кондыбас] 19 августа 2007 в 01:04
Я даже боюсь спрашивать, сколько весит душа
[Re: photographer] 19 августа 2007 в 10:15
В ответ на:

Я даже боюсь спрашивать, сколько весит душа

http://www.skeptik.net/oldforum/p7/70480789.htm

Ех, скільки тоді було вільного часу!
[Re: Кондыбас] 19 августа 2007 в 11:34
Я, все таки, думаю - це техничний глюк, потому что на снимке белая полоса размыта (пусть не в фокусе), но вдоль неё по всей длине какая-то размытось, затемнение или дисперсия, которая, думаю, очень характерна для оптических приборов.
Autoua.netФорумФото і відео

Артефакты на фото (+)

Додаткова інформація
Модератор:

moderator 

0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2195