В ответ на: Ну по тротуару - есть пункт ПДД запрещающий ездить по оным.
11.13. Забороняється рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках, крім випадків, коли вони застосовуються для виконання робіт або обслуговування торговельних та інших підприємств, розташованих безпосередньо біля цих тротуарів або доріжок, за відсутності інших під'їздів і за умови виконання вимог пунктів 26.1 - 26.3 цих Правил.
В ответ на: Ладно, придется объезжать по траве. В ПДД пункта, запрещающего ездить по траве точно нет
Хочу расстроить, за нанесение вреда зеленым насаждениям штраф будет поболе, чем за езду по встречке...
В ответ на: Стаття 153. Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об'єктів озеленення населених пунктів
Знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об'єктів озеленення в населених пунктах, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об'єктами озеленення, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Хочу расстроить, за нанесение вреда зеленым насаждениям штраф будет поболе, чем за езду по встречке...
В ответ на: Стаття 153. Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об'єктів озеленення населених пунктів
Знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об'єктів озеленення в населених пунктах, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об'єктами озеленення, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
А кто за этим следит? Тоже гайцы? Что-то я не замечал чтобы штрафовали паркующихся на газонах
В ответ на: А кто за этим следит? Тоже гайцы? Что-то я не замечал чтобы штрафовали паркующихся на газонах
А это уже к Закону о милиции. Обязаны пресекать любые правонарушения. Фактически обязаны задержать, вызвать соответствующих сотрудников и составить админпротокол. Т.е. ПРАВО такое у них есть, будут заниматься или нет - вопрос открытый.
А кто за этим следит? Тоже гайцы? Что-то я не замечал чтобы штрафовали паркующихся на газонах
КУпАП Стаття 255. Особи, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення
У справах про адміністративні правопорушення, що розглядаються органами, зазначеними в статтях 218 - 221 цього Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати: 2) посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад (статті 103-1, 103-2, 104, частина перша статті 106-1, статті 106-2, 149 - 154, 155, 156, 159 - 160, 160-2, стаття 175-1 (за порушення, вчинені у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради), статті 183, 185-1, 186-5; статті 78 - 84 (крім порушень санітарно-гігієнічних правил і норм по охороні атмосферного повітря, а також правопорушень, пов'язаних з перевищенням нормативів рівня шуму, утворюваного автомототранспортними засобами під час роботи);
А вот кого уповноважила КМДА чи КМР протоколировать ст.153, я пока не нашел.