В тему:
http://gro-za.io.com.ua/journal.php
Вопрос:
У меня возникает вопрос по поводу коммунальных платежей. Во-первых, почему разница между квитанцией об оплате за сентябрь отличается от квитанции за октябрь больше чем на 25 гривен? Прошу объяснить, как один работающий человек проживающий в однокомнатной квартире может израсходовать в месяц 22 куб.м. холодной воды, что равняется при несложном подсчете 22.000 литров это приблизительно 740 литров в день .... и т.д. и т.п.
Ответ:
GRO-ZA - Київ - Україна 2007-11-08 17:08:36 UA
Щодо надмірного споживання води: мабуть, Ваш знайомий дуже багато випиває. Удвох майже цистерну питної води. Щоб покінчити з дискусією, порадив би встановити лічильники ХВП та ГВП, а при нагоді - ще й теплолічильник. Морочливо спочатку, але потім - одне задоволення.
Щодо квитанцій. Пора сплачувати безпосередньо балансоутримувачеві, а не на КП ГІОЦ, з якими у Вас немає і не може бути ніяких правовідносин. Що вони там нараховують - байдуже. Аби Ви самі правильно собі нараховували та сплачували.
До речі, маєте повне право платити за "старими" тарифами. Я це успішно практикую, мої родичі також - і нічого, претензій не маємо. А за утримання будинку у нас в договорах - прочерк. Погано, звісно, треба б щось платити, але ледарям-балансоутримувачам краще проковтнути відсутність оплати з боку 3-4 мешканців, ніж напружувати недорозвинені мізки та формувати тарифи по кожному будинку окремо, як це вимагає постанова КМУ від 12.07.2005 р. № 561. Слідкуйте за телебаченням, невдовзі на каналі 1+1 очікується сюжет з моє участю на цю тему.
До речі, маю судові рішення, які зобов'язують балансоутримувачів виконати вимоги постанов КМУ №№ 560 та 630. Проте навіть виконавчі служби не можуть примусити їх виконати судові рішення, тому боротьба ще продовжується.
Додатково: рішенням Солом'янського районного суду м. Києва від 21 лютого 2006 р. у справі № 2-91-1/06 подібне надмірне споживання визнане таким, що не відповідає дійсності.
З КП УЖГ Солом'янського району м. Києва відділом державної виконавчої служби примусово стягнено 4328,23 грн. зайво нарахованих коштів за ХВП.
Визнано рахунки на сплату житлово-комунальних послуг на користь третьої особи - КП ГІОЦ недійсними та такими, що не підлягають оплаті.