autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

Черкасская дамба.Что случилось?

ENZO | старожил ****
12 декабря 2007 в 22:21
Народ, может кто в курсе? А то краем уха слышал что недавно было какое то проишествие, что весь транспорт в итоге погнали через Канев в Черкассы. Может кто то чтото детальнее расскажет, а то в выходные предстоит ехать на родину, вот думаю как спланировать маршрут как обычно по левому берегу или по правому.
Всем откликнувшимся заранее спасибо
Alexandr | RTW ** Модератор
Re: Черкасская дамба.Что случилось?
[Re: ENZO] 12 декабря 2007 в 22:23
провал на мосту
Tigor | Тавроманьяк **
[Re: ENZO] 12 декабря 2007 в 22:25
В ответ на:

Народ, может кто в курсе? А то краем уха слышал что недавно было какое то проишествие, что весь транспорт в итоге погнали через Канев в Черкассы. Может кто то чтото детальнее расскажет, а то в выходные предстоит ехать на родину, вот думаю как спланировать маршрут как обычно по левому берегу или по правому.

При чем тут выходные? Вчера влупились дятлы, вот и всьо. Ты не знаешь, как там ездят? Ждали маршрутку, везла документы, опоздала на 5 часов.

З.Ы. Я сам там, на дамбе, попадал в аварию, в далеком 1989 году.
Cheryвод | member ***
[Re: Tigor] 13 декабря 2007 в 00:44
В ответ на:

В ответ на:

При чем тут выходные? Вчера влупились дятлы, вот и всьо. Ты не знаешь, как там ездят? Ждали маршрутку, везла документы, опоздала на 5 часов.

Не, там провал. Опора в том месте прогнила конкретно. Вот кстати сам текст : В Україні руйнуються мости

Автор: Світлана Тараканова
Оператор: Павло Тимошенко

В Україні руйнуються мости. На Черкащині у мості через Дніпро утворилась діра, просіло бетонне покриття. Кріз провалля видно річку!

Але мостом як і раніше їдуть машини на власний страх і ризик покладаючись, авось пронесе. Вказівників із попередженням, кажуть досі немає…

Сьогодні рух транспорту через міст звичний. Про небезпеку обвалу споруди водії знають. Однак коротшого шляху дістатись до Черкас поки що не знайшли. Далекобійник Сашко їздить черкаським мостом не перший рік. Каже, будь що буде, іншого виходу немає. З ним погоджуються і інші, об’їзд через Канів забирає зайві 150 км. То ж сподіваються що все минеться.

Не такі оптимістичні працівники місцевого автодору. Вони переконані, що міст потрібно ремонтувати негайно. Обвал плити на проїжджій частині може повторитись будь коли. За 50 років існування, міст жодного разу не ремонтували. Надто застарілі опори вже пережили свій вік, власне як і плити, якими міст встелений. Металеві конструкції прогнили. Бетон просів та розсипається, під тиском багатотонних вантажівок, проїзд яких через міст ніхто не контролює.

Небезпечну переправу через Дніпро збирались закрити ще 13 років тому, коли сталась подібна ситуація. Але за міські гроші конструкцію підлатали, відкрили і знову на кілька років забули про капітальний ремонт. Шляховики останні три роки часу дарма не гаяли, склали кошторис. Але ніхто із столичних чиновників у надзвичайну ситуацію поки що не вірить. Перевіряла надійність мосту спеціальна міністерстка комісія, однак вагомих причин для закриття не знайшла. Очільники ж області визнають ситуацію надзвичайною, кажуть, не чекатимуть вказівок зверху, а самовільно перекриють міст, поки не сталось лиха. Не дочекавшись минулого року розуміння, почали будівництво об’їзного шляху.

Поки чиновники з міністерства думають, дати чи ні 60 мільйонів гривень на ремонт черкаського мосту, рух транспорту небезпечним шляхом продовжується. При обстежені мосту автодорівці знайшли ще 8 поглиблень, які під вагою вантажівок будь-якої миті можуть стати проваллям.
ENZO | старожил ****
[Re: Tigor] 13 декабря 2007 в 08:57
В ответ на:

При том что на выходные я собираюсь туда ехать и хочу знать открыт мост или нет
OxiD | V.I.P ***
[Re: Cheryвод] 13 декабря 2007 в 10:14
Авария была точно, причем уже не на мосту, а на выезде с дамбы возле Чапаевки.
Муж там попал из-за аварии в пробку.
Говорит, что дорога была вся покрыта льдом, как стеклом. Кого-то понесло, столкнулись несколько машин, вкл. фуру. Ну они всю дорогу и перекрыли. Народ разворачивался и ехал назад. Подробнее не скажу.
Cheryвод | member ***
[Re: OxiD] 13 декабря 2007 в 13:17
В ответ на:

Авария была точно, причем уже не на мосту, а на выезде с дамбы возле Чапаевки.
Муж там попал из-за аварии в пробку.
Говорит, что дорога была вся покрыта льдом, как стеклом. Кого-то понесло, столкнулись несколько машин, вкл. фуру. Ну они всю дорогу и перекрыли. Народ разворачивался и ехал назад. Подробнее не скажу.

Об этом я не слышал. И спорить не буду! А на самой дамбе вот такое Г творится! Так что наши дяденьки депутаты доИ....СЬ. Ждёмс пока рухнет совсем. Они потом заявят - а мы пытались, ГРОШІ ВКРАЛИ! ОТАКЕ!
panda | Супер писатель! **
[Re: Cheryвод] 13 декабря 2007 в 16:15
http://www.youtube.com/watch?v=L07p20rUTfw новинний сюжет з 1+1 про цей міст

Аналіз ситуації:
http://haidamac.livejournal.com/58998.html

Восени, коли закрили на ремонт міст в Кременчузі (http://president.org.ua/news/news-170714/) наш міст з дамбою прийняли головну частину транспортного потоку слідування Дніпропетровськ-Київ.

Будучи в такому ж плачевному стані, що й Кременчуцький, міст здається перестав витримувати і почав розсипатися на очах. Вчора обвалилася плита автотранспортного полотна, спеціалісти повідомляють про небезпеку обвалу опор. Міст планують закрити на ремонт от вже років з 15, але воз і нинє там.

Проблема не лише в грошах, найближчі мостові переходи майже за 100 км в Каневі та Світловодську по греблях відповідно Канівської та Кременчуцької ГЕС, які знаходяться не набагато в кращому стані (закривши міст в Кременчуці, більш зручний об'їзд через Світловодськ транзитному транспорту практично заборонили). Найновіший і найкращий міст - "Південний" за "якихось" 200 км в Києві

В Київ нам звичайно можна добиратися і по правому берегу, хоча дорога там значно гірша, отже лафи за 2 години маршруткою вже не буде. Але то пусте порівняно з тими, хто щодня добирається на роботу в Черкаси з лівого берега. 150-180 км замість 20-30 - це кошмар.
Сергёга | V.I.P ***
[Re: panda] 13 декабря 2007 в 18:28
не только через черкасский
ещё через кременчугскую ГЕС (город Светловодск, я там раньше жил) - 20 км от Кремнчуга
а черкасский таки провалился
но движение уже идёт (агент - мой папик, он в Черкассах живёт )

В ответ на:

http://www.youtube.com/watch?v=L07p20rUTfw новинний сюжет з 1+1 про цей міст

Аналіз ситуації:
http://haidamac.livejournal.com/58998.html

Восени, коли закрили на ремонт міст в Кременчузі (http://president.org.ua/news/news-170714/) наш міст з дамбою прийняли головну частину транспортного потоку слідування Дніпропетровськ-Київ.

Будучи в такому ж плачевному стані, що й Кременчуцький, міст здається перестав витримувати і почав розсипатися на очах. Вчора обвалилася плита автотранспортного полотна, спеціалісти повідомляють про небезпеку обвалу опор. Міст планують закрити на ремонт от вже років з 15, але воз і нинє там.

Проблема не лише в грошах, найближчі мостові переходи майже за 100 км в Каневі та Світловодську по греблях відповідно Канівської та Кременчуцької ГЕС, які знаходяться не набагато в кращому стані (закривши міст в Кременчуці, більш зручний об'їзд через Світловодськ транзитному транспорту практично заборонили). Найновіший і найкращий міст - "Південний" за "якихось" 200 км в Києві

В Київ нам звичайно можна добиратися і по правому берегу, хоча дорога там значно гірша, отже лафи за 2 години маршруткою вже не буде. Але то пусте порівняно з тими, хто щодня добирається на роботу в Черкаси з лівого берега. 150-180 км замість 20-30 - це кошмар.

Сергёга | V.I.P ***
[Re: Tigor] 13 декабря 2007 в 19:00
да я бы не сказал что там быстро ездят (не более 100 при знаке 70, а по мосту 60 при знаке 40)
а вот маршрутки на киев вот они меня на дамбе обгоняют со скоростью не менее 125-130

В ответ на:

hrjak | member ***
[Re: panda] 13 декабря 2007 в 20:08
Получается варианта 2: либо ехать сразу по правому берегу в Черкассы, либо по левому до Софиевки, а там поворачивать на Канев.
Знающие, подскажите, насколько нормальная там дорога и сам мост?
ЗЫ. Посчитал тут: Киев-Черкассы через дамбу 185 км, через Канев - 220 км. По правому берегу тоже гдето 220 км получается. Но на левом берегу дорога вроде бы лучше или я ошибаюсь?
Сергёга | V.I.P ***
[Re: hrjak] 13 декабря 2007 в 21:09
не ошибаешься
по правому дорога хуже
но ехать можно

В ответ на:

Получается варианта 2: либо ехать сразу по правому берегу в Черкассы, либо по левому до Софиевки, а там поворачивать на Канев.
ЗЫ. Посчитал тут: Киев-Черкассы через дамбу 185 км, через Канев - 220 км. По правому берегу тоже гдето 220 км получается. Но на левом берегу дорога вроде бы лучше или я ошибаюсь?

Tigor | Тавроманьяк **
[Re: hrjak] 13 декабря 2007 в 21:41
В ответ на:

Недавно ездил из Черкасс в Мироновку. Через Софиевку, почти до Канева доезжали. Нормальная там дорога. 120 можно ехать. И на удивление очень пусто.
Как запасной вариант можно рассматривать так: Киев-Мироновка-Межирич-Софиевка-Мошны-Черкассы. От Мироновки до Черкасс ровно 100км. Кто знает - сколько от Киева до Мироновки? От Киева до Черкасс через Борисполь-Переяслав - 180км.
Cheryвод | member ***
[Re: panda] 13 декабря 2007 в 23:20
В ответ на:

І що з того, що в Кременчуці закрили міст? Доброго аж нічого.
Виділялися гроші на новий міст, що планували будувати, а зараз уже нема - вони десь зникли.
Потім, наш міст збираються відкривати з першого січня. А ремонтні роботи думаєте були проведені? Ні. Там тільки переклали шар асфальту. Більше нічого не робилося. Він як стояв не тронутим, так і стоїть . Поки сам від віку не зірветься у річку ! Отаке !
hrjak | member ***
[Re: Сергёга] 14 декабря 2007 в 08:37
Просто по правому никогда не ездил в Черкассы - живу на левом, езжу соответственно тоже по левому, да и дорога там короче.
В общем попробую поехать через Канев, если там совсем плохо будет - лучше сразу по правому берегу ехать, потому как после черкасской дамбы следующая переправа аж в Светловодске за 100 км, да и то говорят, что там транзитному транспорту ехать нельзя
Andyco | старый писатель **
[Re: hrjak] 14 декабря 2007 в 11:54
езжу Киев - Черкассы по правому берегу 185 км (если от Л.Толстого в киеве до дома в Черкассах, район вещ рынка), тогда ровно 200 км.
Дорога хорошая и пустая можно и 200 валить, правда есть такие места на трассе, что если с тобой что то случиться, то трудно будет объяснить где ты находишься
hrjak | member ***
[Re: Andyco] 14 декабря 2007 в 13:47
Попробую как-нить по правому проехать
Мне просто неудобно с Троещины через правый ехать...
panda | Супер писатель! **
Re: 25 грудня обіцяють відкрити міст в Кременчугу
[Re: hrjak] 17 декабря 2007 в 11:04
25 грудня обіцяють відкрити міст в Кременчугу для транспорту
http://unian.net/ukr/news/news-226740.html
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, LordAmid, Yorc, moderator, Alexandr 

0 користувачів і 76 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3809