3. Транспортні засоби, керування якими здійснюється за наявності посвідчення водія, залежно від їх типів і призначення поділяються на категорії: А - мотоцикли, моторолери, мотонарти й інші мототранспортні засоби; В - автомобілі, дозволена максимальна маса яких не перевищує 3500 кг (7700 фунтів) і кількість сидячих місць яких, крім сидіння водія, не перевищує восьми; С - автомобілі, які призначені для перевезення вантажів і дозволена максимальна маса яких перевищує 3500 кг (7700 фунтів); D - автомобілі, які призначені для перевезення пасажирів і мають більше восьми сидячих місць, крім сидіння водія; Е - состави транспортних засобів з тягачем, що відносяться до категорії В, С або D, яким водій має право керувати, але які самі не входять в одну із цих категорій або в ці категорії; трамваї; тролейбуси; мотоколяски. Дозволена максимальна маса - це максимально допустима маса спорядженого транспортного засобу з вантажем, водієм і пасажирами, яка встановлена підприємством-виготовлювачем. До автомобілів, призначених для перевезення пасажирів, належать автобуси, мікроавтобуси, автофургони на шасі вантажних автомобілів, призначені для перевезення людей і виготовлені в умовах заводів-виготовлювачів серійно або переобладнані у встановленому порядку, а також вантажні автомобілі, обладнані для цих цілей відповідно до вимог Правил дорожнього руху.
Ну вобщем там еще много интересного можно почитать Аж сам увлекся
Re: Объясните алгоритм распределения транспорта па категория
[Re: tosha1983] 22 февраля 2008 в 15:11
В ответ на: Е - состави транспортних засобів з тягачем, що відносяться до категорії В, С або D, яким водій має право керувати, але які самі не входять в одну із цих категорій або в ці категорії;
Опс, интересно, век живи век учись, я всегда думал что Е это грузовик с прицепом т.е. С+прицеп. Это чтож выходит, если к легковухе подцеплен прицеп, то надо иметь Е категорию???
[Re: vvchik] 22 февраля 2008 в 17:12
В ответ на: Опс, интересно, век живи век учись, я всегда думал что Е это грузовик с прицепом т.е. С+прицеп. Это чтож выходит, если к легковухе подцеплен прицеп, то надо иметь Е категорию???
Тут конечно интересный вопрос, но ИМХО легковушка с прицепом все таки В, но в новых правах (у себя видел), категорий вобще немеряно, и там есть категория легковушка с прицепом, как мне когдла то обясняли это для забугра, а у нас можно и просто по В ездить.
[Re: tosha1983] 25 февраля 2008 в 17:04
Та с новыми правами вообще лажа (сижу смотрю на них) там категории Е нету есть ВЕ и СЕ И вообще я вот смотрю сейчас на свои права (у меня открыта категория С) и что? С1 - нарисован какой-то грузовичок, ну ладно тоннаж не проставлен, и пусть С - (проставлено что открыта) так там же седельный тягач нарисован!!!! я его всегда к категории Е относил