autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумТюнінг

Добре за недорого (+)

Рост | ex NetGuy ***
Добре за недорого (+)
29 февраля 2008 в 02:40
Це питання, як відомо, багатьох цікавить - як отримати хорошу якість від бюджетного рівню системи. Ми спробували реалізувати це на прикладі однієї Мазди
KVJ | Месье Peugeot **
Re: Добре за недорого (+)
[Re: Рост] 29 февраля 2008 в 11:33
Человек отдал 350$ за инсталляцию паршивеньких динамиков за 65$
ИМХО немножко неправильное перераспределение бюджета.
Компаненты можно было бы взять и получше.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: KVJ] 29 февраля 2008 в 23:48
Ти відстав від життя, Андрію. Вони коштують без малого $100: http://www.autozvuk.com.ua/info.php?id=4203
150 коштувало переробити голову - там же купу всього мінялося + перетворювач не один десяток коштує.
Залишається 250 на інсталяцію - якісну акустичну підготовку дверей, встановлення мідів, переробку грилів, бо штатні в мазді дійсно дуже звук псують - сч не пропускають нормально, від нч карти аж пучить. Твітери поставити, кабелі...
В чому тут неправильний перерозподіл?
abar | приверженец ***
[Re: Рост] 1 марта 2008 в 07:05
Я сразу извиняюсь, я не супер спец в аудио технике, но из написаного я понял что не один десяток стоит преобразователь, а собственно делитель сигнала? Судя по макетке пару резисторов с кондером. За что там платить не один десяток? Как по мне так только за то что знаешь куда это поставить и какие дорожки разрезать в голове. Себестоимость самодельной платки гривен 20 максимум -- если ставить ДОРОГИЕ подстроечные резисторы
KVJ | Месье Peugeot **
[Re: Рост] 1 марта 2008 в 09:00
В ответ на:

Ти відстав від життя, Андрію. Вони коштують без малого $100:

Рост, я в Автозвуке ничего не беру. Думаю,- ты тоже.
В ответ на:

150 коштувало переробити голову - там же купу всього мінялося + перетворювач не один десяток коштує.

По моему проще из головы было вытянуть пару линеек + твик. Думаю в 100-ку бы эти работы уложились. Итого уже имеем 80$ на улучшение акустики.

В ответ на:

Залишається 250 на інсталяцію - якісну акустичну підготовку дверей, встановлення мідів, переробку грилів, бо штатні в мазді дійсно дуже звук псують - сч не пропускають нормально, від нч карти аж пучить. Твітери поставити, кабелі...

Вот с этой частью бюджета соглсен полостью.

В ответ на:

В чому тут неправильний перерозподіл?

Да мне кажется, что стоило на 150-200$ увеличить бюджет, вытянуть линейки. На эти 150-200$ взять усь, а на цену Блюшек + те сэкономленные 80$ хорошие динамики, именно под усь. Ну и получить "совсем другой" результат.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: KVJ] 1 марта 2008 в 22:09
Рост, я в Автозвуке ничего не беру. Думаю,- ты тоже.
А при чому тут за скільки я беру. Ціна на автозвуці - рекомендована роздрібна. Я від цих цін не відхиляюся при продажу, тому що інакше я буду копати яму під хороші бренди. Ти ж не дитина, сам розумієш - опустиш маржу, займатись брендом стане невигідно і його перестануть сюди возити. Що мені залищиться для інсталяцій - піонер?

По моему проще из головы было вытянуть пару линеек + твик. Думаю в 100-ку бы эти работы уложились. Итого уже имеем 80$ на улучшение акустики.
Так, сотня. Звідки 80? 50. Я вже казав про ціну динаміків. Я ж не за ділерськими цінами проект роблю. Так що 50 виграли, ок.

Да мне кажется, что стоило на 150-200$ увеличить бюджет, вытянуть линейки. На эти 150-200$ взять усь, а на цену Блюшек + те сэкономленные 80$ хорошие динамики, именно под усь. Ну и получить "совсем другой" результат.
По-перше, ні за 150, ні за 180 динаміків реально крщих за Блюшки я не бачу. Які? Колись Преціжини були 190 - це був реальний варіант, тепер вони біля 300. Так що...
Крім того, Андрію, суть даної інсталяції в тому, щоб за мінімальні гроші зробити максимально якісний звук. Тобто, ставилась задача - визначити мінімальний об`єм робіт, мінімальний рівень апаратури, які забезпечать хорошу якість - рівномірну АЧХ, відсутність нелінійних спотворень, хороший бас (бо саб не передбачається) - тобто те, з чого складається комфортне звучання. Так би мовити - мінімальний рівень, що не ріже вуха. І порахувати необхідний для цього бюджет.
Збільшти біджет до 800 - можна, але якщо людина хоче потратити на звук мінімум, але з користю? От для цього і є такий проект.
KVJ | Месье Peugeot **
[Re: Рост] 1 марта 2008 в 22:16
В ответ на:

Так, сотня. Звідки 80? 50. Я вже казав про ціну динаміків. Я ж не за ділерськими цінами проект роблю. Так що 50 виграли, ок.

Ты не учел минимум 30-тку за преобразователь от ноута (а я думаю он пожалуй даже подороже тянет).

В ответ на:

Крім того, Андрію, суть даної інсталяції в тому, щоб за мінімальні гроші зробити максимально якісний звук.
Збільшти біджет до 800 - можна, але якщо людина хоче потратити на звук мінімум, але з користю? От для цього і є такий проект.

Тут соглашусь. Если стояла задача именно "протратить 500$ с максимальной пользой для звука" - то все правильно сделано. Но откуда взялась эта "Неудобная! цифра 500$ ? Для минимального улучшения - уже много, для координального - мало. Почему именно 500?
Я бы посоветовал последователям - таки найти еще 300$ и увеличить бюджет до 800$.
Именно в этом суть моего поста.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: abar] 1 марта 2008 в 22:19
В ответ на:

Я сразу извиняюсь, я не супер спец в аудио технике, но из написаного я понял что не один десяток стоит преобразователь, а собственно делитель сигнала? Судя по макетке пару резисторов с кондером. За что там платить не один десяток? Как по мне так только за то что знаешь куда это поставить и какие дорожки разрезать в голове. Себестоимость самодельной платки гривен 20 максимум -- если ставить ДОРОГИЕ подстроечные резисторы

Твік голови - 150 уо. В нього входить крім встановлення перетворювача, перелік з двох десятків пунктів щодо заміни компонентів, необхідних для врятування звуку, який розробники підганяли під штатні динаміки. АЧХ голови в заводському варіанті - це двогорбий верблюд зі зрізом знизу на 100 Гц і зверху на 6 кГц, та зі спадом на середніх. Крім того не дуже якісні прохідні конденсатори і т.п. Є питання?
Рост | ex NetGuy ***
[Re: KVJ] 1 марта 2008 в 22:25
Ты не учел минимум 30-тку за преобразователь от ноута (а я думаю он пожалуй даже подороже тянет).
Він в ті 50 входить А 100 коштує стандартний твік маздової голови by Halin

Тут соглашусь. Но я бы посоветовал последователям - таки найти еще 300$ и увеличить бюджет до 800$.
Именно в этом суть моего поста.

Коротше, приїдеш якось у Львів, зідзвонишся з Михаїлом, може вдасться перетнутися з тим його товаришем, зробиш власні висновки.
KVJ | Месье Peugeot **
[Re: Рост] 1 марта 2008 в 22:35
В ответ на:

Твік голови - 150 уо. В нього входить крім встановлення перетворювача, перелік з двох десятків пунктів щодо заміни компонентів

Рост. Не надо "ля-ля", мы все тут прекрасно понимаем шо деньги берутся за знание чего и на что надо поменять, а не за получасовую перепайку 20 кондеров на плате.
Тут, как в чип - тюнинге, основная стоимость работы - авторские права на разработку.
За то, что Halin буквально подарил нахаляву (!!!) всем (!!!)бесплатно (!!!) эти дорогие знания в виде схемы прям в инете - респектище! Теперь каждый маздавод может за "копейки" твикнуть голову в ближайшей радиомастерской. Я бы на его месте не был таким добрым -вот такой я жлоб
Рост | ex NetGuy ***
[Re: KVJ] 2 марта 2008 в 00:57
В ответ на:

Я бы на его месте не был таким добрым -вот такой я жлоб

Тепер я знаю, як ти назбирав на свою девЯтку і чому я досі їжджу не вісімці
Autoua.netФорумТюнінг

Добре за недорого (+)

Додаткова інформація
Модератор:

Nick_Nissan, fetus, Рубан, moderator 

0 користувачів і 10 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3139