От купив я тут ланоса. До того їздив на 21093.
Можу порівняти, отже ми маємо
21093і, 2004р.в., 1,5л., луцька збірка, ціна 6800
Деу Ланос 2006р.в., база, 1,5л., поляк, ціна 9300
обидві машини доглянуті, в хорошому стані.
поїздив на ланосі вже 1000 км, так що можу порівняти по наступних критеріях:
- динаміка машини. при одинакових моторах ВАЗ сильно програє ланосу. Розгін відбувається набагато краще. Так само набагато краща тормозна система.
ланос +1
- салон. Не зважаючи на то що в ВАЗі проведена повна шумоізоляція, в ланосі менше чути звуки, не тарахтить на бруківці так як 9. Місця також більше, особливо просторіше заднім пасажирам.
ланос +1
-керованість. Ланос без гідропідсилювача, 9 звичайно теж. На виході з поворотів не так плавно повертається в пряме положення, на руль передається вібрація від коліс при їзді по бруківці, чого на 9 не було. При активному керуванні в ланосі руль тугіший ніж в 9. В ланоса менший радіус розвороту.
ВАЗ +1
Це так основне.
По ходовій обидві машини приблизно однакові, ланос набагато стійкіший на поворотах - але невідомо що буде коли на нього поставити 14 диски, такі як стоять на 9.
В ланосі не сподобалась видимість при їзді назад, ніяк не видно краю машини, вихід - парктронік.
Кліренс - по наших дорогах ВАЗ звичайно краще, тому збираюсь піднімати ланос.
Ціна питання - 190 грн комплект для підйому + робота. Якщо буде мало - поставлю диски 14.
Кузов в ланосі не гниє так як в 9, мабуть таки технології обробки металу відрізніються серйозно.
Кого цікавить якесь уточнення - пишіть.
Я за ланос!