autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумАвтотури по Україні

Мандрівка Трипільською культурою

Vladya | мандрівник **
20 августа 2008 в 11:45
ну що ж 2 дні раю і блаженства. Звичайно маршрут вийшов зовсім не той що планували, але відпочили на славу.
Трипілля - Витачів – Ржищів - Балико-Щучінка – Тувинці - Шандра - Велики Прицькі - Демівщина

Панорама

Трипілля
Відвідали 2 музеї, більше сподобався приватний Музей „Прадавня Аратта-Україна" і фільм там цікавий показали, багато експонатів, то що. На сувенір взяли черепки яким понад 6 тис років прямо з полу в самому музеї. Сподобався фільм в якому так складно і по темі показують що Українська земля стала початком народів Європи. Київський обласний археологічний музей, маленька експозиція майже нема що дивитись особливо після приватного, але як що вже дивитись то дивитись все.
В перший вхід 10 грн., в другій вхід 5 грн.

Витачів
Українська Духовна Республіка. Мальовнича панорама!!! Ще на сайті геокешингу знайшли що там повинен бути тайник, пошукали, знайшли місце але тайник мабуть розорили. Прикро, то був би наш перший знайдений тайник.
Місто дуже файне, можна сидіти у тіньку і дивитись на це годинами.

Панорама

Ржищів
Все-таки нас чекав човен, і я нарешті дістався до затопленої церкви (нагадаю що в цієї зими я не зміг доїхати до неї, писав тут )
Спасибі гарній дівчині яка влаштувала човен і хлопцям що покатали по водосховищу, дуже сподобалося, а ще і купувалися на острові, краса, немає слів виразити блаженство.

Балико-Щучінка
Неподалеку возникло с. Чучинка від городища зісталося тільки камені та меморіальна табличка. А також тут був Букринський плацдарм, звідси починалось визволення Києва, кажуть що Дніпр був красний від крови, така була жорстока битва. Меморіальний комплекс пам’яті загиблих.

Тулинці
Церква Різдва Богородиці, 1784 р.
В жахливому стані, але стоїть і навіть правляться служби. Цікава церква.

Шандра
Свято-Михайлівська церква, 1840 р. класицизм. Буває коли приїздиш в якесь місце і тобі стає так добре, ти відчуваєш радість і не хочеться їхати далі, так от одне з цих місць це ця церква. Не дивлячись на спеку і літо чомусь листя нагадаю осінь, може від жари, хоча від цього вийшло гарне фото.

Ну і невдачі також були в Велики Прицькі та Демівщина. За інформацією там повинні знаходитися дерев'яні церкви, так і не знайшли((( всі місцеві аборигени затверджували що церкви зруйновані, огляд місцевості нічого не дав, дуже прикро ((

Думаю опис детальніше маршруту з фотками зроблю пізніше, як завжди ))

Можу сказати що відпочили ми на ура!!! і подивились багато цікавого, відпочили, засмагли та купалися, доречи я перший раз в цьому році. А у вечері поїли копчених окунів з пивом, насправді сказати я такої ще риби не їв ніколи, ням ням. Отже відпочинок вдався на славу.

Мандрівка Україною
pokemon | я - девочка *
Re: Мандрівка Трипільською культурою
[Re: Vladya] 22 августа 2008 в 15:23
Круто, тоже хочу в Триполье съездить, но без экстрима, так в музей и на виды полюбоваться.
Лана | СуперСтар ***
[Re: pokemon] 22 августа 2008 в 15:42
а у меня на эти выходные Триполье в планах-))) но посмотрим!
Vladya | мандрівник **
[Re: pokemon] 22 августа 2008 в 17:02
там дуже красиво, варто туди поїхати ....

я туди хочу ще в осени поїхати, мабуть буде краса ще та ...
olegoo | Супер писатель! ****
[Re: Vladya] 24 августа 2008 в 21:45
В Триполье ездил с семьей на прошлых выходных. Советую также посетить и археологический музей. Частный интересный, хорошее отношение, но слишком романтические гипотезы - все же нельзя говорить о прямом наследии культуры, ушедшей еще 3 тыщи лет до нашей эры. Вероятно, ее разветвившиеся элементы вернулись и т.п., но Триполье - общее для всей европейской или даже индоевропейской культуры, а не только для нас. Другое дело, что земля у нас тут загадочная, конечно, а мы сами - наследники старой культуры, которая уходит очень далеко за Русь (которая Киевская).
Литература интереснее оказалась в археологическом.

Поездку делал по этому описанию, но ездил только в Триполье - http://tychyna.kiev.ua/autotours/tripolie.html
Змінено olegoo (21:47 24/08/2008)
Vladya | мандрівник **
[Re: olegoo] 26 августа 2008 в 17:58
треба було ще хочаб в Вітачив заїхати, не пожалкували б ...
Wind | ветер Города ***
[Re: Vladya] 27 августа 2008 в 18:19
бюджет поездки и протяженность во времени?
где ночевали. можно ли ехать с детем 3-х лет?
З,І, спасибо за инфо
Vladya | мандрівник **
[Re: Wind] 27 августа 2008 в 23:24
Київ - Трипілля - Витачів – Ржищів - Балико-Щучінка – Тулинці - Шандра (135 км) - Велики Прицькі - Демівщина (175 км) - Київ

в два последних пункта ехать нету смысла. Я проехал 250-300 км. если уже брать со всем от дома до дома.

Ездил на 2 дня. Ночевал у знакомой в частном доме, безвозмездно. Хотя перед поездкой искал где жить в инете полно предложений по частным домам.

В самом Ржищеве есть песщаный пляж, многие плавают на острова отдыхать, берут 100-200 грн.. отвести привести.

Итого:
1. бенза на 250-300 км.
2. жилье бесплатно
3. лодка заплатили только за бензин, знакомым шото около 70 грн.
4. Музей в Триполье, частный вход по 10 грн экскурсия по 5 грн.(а вообще 100 грн. группа), государственый вход по 5грн.

Дорога не сложная в нормальном состоянии, думаю противопоказаний с детьми нету. Пляж в Ржищеве тоже без противопоказаний для дитей там их много ..
Wind | ветер Города ***
[Re: Vladya] 28 августа 2008 в 12:33
спасибо
Gladiolus | важничающий писатель ****
[Re: Wind] 28 августа 2008 в 21:21
В ответ на:

где ночевали. можно ли ехать с детем 3-х лет?

С комфортабельным ночлегом в тех краях напряжёнка. Знаю два варианта:

«Колыба», комплекс отдыха
с. Триполье Обуховского р-на; тел: (097) 692-61-72
Небольшой развлекательный комплекс со своим пляжем на заливе Днепра в центре села Триполье, напротив музея трипольской культуры. Ресторан выполнен в форме классической карпатской колыбы, однако основная специализация - грузинская кухня (средняя стоимость горячего - 30 грн.). Основной зал, несколько маленьких банкетных домиков, летняя площадка. 6 двухместных номеров с удобствами (300 грн.).

"Звенигород", частная усадьба
Кагарлыкский р-н, с. Балыко-Щученка, ул. Полевая, 22; тел: (050) 444-68-79, (04473) 23-333; http://users.iptelecom.net.ua/~zvenigor/
Комплекс "зелёного туризма" расположен рядом с Днепром (15 мин ходьбы) в 70 км от Киева. Размещение в 2-х местных номерах с удобствами на этаже (100 грн. с чел.) и 3-4-местных номерах с удобствами (130 грн. с чел.). Организовано трёхразовое питание (100 грн.). Есть русская парная с веником, мангальная площадка с видом на днепровские кручи, большая детская площадка, услуги воспитателя для детей, рыбалка, лодка, отдых на Днепре, парковка, охрана, экскурсионные маршруты, катание на лошади.
Wind | ветер Города ***
[Re: Gladiolus] 1 сентября 2008 в 14:45

как всегда кратко и по существу
Autoua.netФорумАвтотури по Україні

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 66 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5761