autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

Колона у супроводі ДАЇ

Шабля | Достоевский **
Колона у супроводі ДАЇ
21 августа 2008 в 09:45
Сьогодні зранку по Чернігівській трасі в Киів везли колону з морячками (на парад). Попереду колони ДАЇшна машина з увімкненою червоною люстрою. При цьому всі водії втупу об'їзжають колону! Я трохи потушувався, а потім поїхав за всіма, сподіваючись на "спонсорів" попереду мене.

Враження таке що в нас всі забили на правила остаточно.
На біса тоді робити колоні супровід ДАЇ, якщо він все одно не дає жодної переваги???
Informax | подмастерье ***
Re: Колона у супроводі ДАЇ
[Re: Шабля] 21 августа 2008 в 10:00
В ответ на:

Сьогодні зранку по Чернігівській трасі в Киів везли колону з морячками (на парад). Попереду колони ДАЇшна машина з увімкненою червоною люстрою. При цьому всі водії втупу об'їзжають колону! Я трохи потушувався, а потім поїхав за всіма, сподіваючись на "спонсорів" попереду мене.

На біса тоді робити колоні супровід ДАЇ, якщо він все одно не дає жодної переваги???

ПДД п."Рух транспортних засобів у колонах"
25.6. Іншим транспортним засобам забороняється займати місце для постійного руху в колоні."

И это, ИМХО, все из "запретов" в контексте колоны;
Mirra | Достоевский ***
[Re: Шабля] 21 августа 2008 в 10:01
Извините за использование вашей темы,но..
недавно догнала колонну автобусов с детьми. впереди (сзади нет) ехала машина ГАИ. Парадокс заключался в том, что колона двигалась (по трассе) в левом ряду. Все поначалу в раздумьи ехали вслед, но потом таки начали обходить колонну справа. А что это было? или колонна ехала специально слева т.к. объезд справа обгоном не считается?
Sanya | V.I.P ***
[Re: Шабля] 21 августа 2008 в 10:05
В ответ на:

Если колонну споровождает машина ГАИ с красным или красным и синим проблесковыми маячками, то замыкать ее должна машина с зеленым или зеленым и синим проблесковыми маячками.

Запрещается обгонять или опережать автомобили с включенными красным или зеленым проблесковыми маячками.

Если позади колонны не ехала машина сопровождения, то никто не знает, что это сопровождаемая колонна. Если же эта колонна сопровождается единственной машиной с синими проблесковыми маячками (без красных) впереди (и в этом случае замыкающей машины ГАИ не требуется), то запрета обгонять такую колонну нет.
Шабля | Достоевский **
[Re: Informax] 21 августа 2008 в 10:14
В ответ на:

ПДД п."Рух транспортних засобів у колонах"
25.6. Іншим транспортним засобам забороняється займати місце для постійного руху в колоні."

И это, ИМХО, все из "запретов" в контексте колоны;

Це ви описали звичайну колону, а тут має місце супровід ДАЇ, попереду машина з червоною люстрою, позаду з синьо-зеленою! Таку колону не можна ні обганяти ні випереджати.

В ответ на:

недавно догнала колонну автобусов с детьми. впереди (сзади нет) ехала машина ГАИ. Парадокс заключался в том, что колона двигалась (по трассе) в левом ряду. Все поначалу в раздумьи ехали вслед, но потом таки начали обходить колонну справа. А что это было? или колонна ехала специально слева т.к. объезд справа обгоном не считается?

Об'їзд зліва також обгоном не вважається. Правила змінили (здається ще в 2002 році). Тепер обгоном вважається тільки об'їзд, з виїздом на смугу зустрічного руху. Все інше трактується як просте випередження.

В ответ на:

Если колонну споровождает машина ГАИ с красным или красным и синим проблесковыми маячками, то замыкать ее должна машина с зеленым или зеленым и синим проблесковыми маячками.

Запрещается обгонять или опережать автомобили с включенными красным или зеленым проблесковыми маячками.

Если позади колонны не ехала машина сопровождения, то никто не знает, что это сопровождаемая колонна. Если же эта колонна сопровождается единственной машиной с синими проблесковыми маячками (без красных) впереди (и в этом случае замыкающей машины ГАИ не требуется), то запрета обгонять такую колонну нет.

Та саме в тому і справа, що попереду була червона люстра, а позаду синьо-зелена. Я задню як побачив так швидкість скинув і кілька секунд тошнив позаду, а потім подивився, що всі положили з прибором на ДАЙців і йдуть на випередження - то я поїхав за ними. Хоча знав, що порушую.
Stor | подсевший на форум **
[Re: Шабля] 21 августа 2008 в 10:32
В ответ на:

а потім подивився, що всі положили з прибором на ДАЙців і йдуть на випередження - то я поїхав за ними. Хоча знав, що порушую.

Вот вам и ответ почему все положили с прибором. Когда я начал тошнить за последней машиной ДАИ, еще человек 5 начали так же делать.. ну и массой мы задавили тех кто даже хотел бы положить на это и опередить.
Стадное чуство у народа
yurilkin | СуперСтар **
[Re: Mirra] 21 августа 2008 в 11:05
В ответ на:

или колонна ехала специально слева т.к. объезд справа обгоном не считается?

И по левой и по правой полосе- это всего лишь опережение. Обгон это если вы выезжаете на встречную полосу.
LasVegas | Достоевский ***
[Re: Шабля] 21 августа 2008 в 12:15
А ехать с красным маячком по житомирке в левом ряду, сопровождая один автобус - ЭТО НОРМАЛЬНО? Не раз такое встречал. Из ситуации выходил следующим образом: выравнивался с машиной гаи, открывал окно и жестом типа спрашивал: можно ли проехать? Вроде пока всё прокатывало и разрешали опередить. НО вопрос в другом: [*****] такие понты и ОСМЫСЛЕННОЕ блокирование движения на трассе?
maksmm | важничающий писатель **
[Re: Mirra] 21 августа 2008 в 13:21
В ответ на:

Извините за использование вашей темы,но..

взагалі супровід колони гаішною машиною з маячками попереду робиться тільки з одною метою - щоб колона могла безперервно швидко рухатись і ніхто їй не заважав. тобто тут скоріше не про правила руху колонпи треба читати а той пункт правил де написано що якщо вас доганяє машина з люстрою то треба прийняти вправо аж до зупинки щоб пропустити її. тому по трасі дуже логічно такій колоні йти в лівому ряду.
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

Колона у супроводі ДАЇ

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, LordAmid, Yorc, moderator, Alexandr 

0 користувачів і 87 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1669