Подскажите пжста, нашел в росийском законодательстве, что сотрудниу ДПС может проверять документы на ТС только на стационарных постах и КПП.... то есть одиночные патрульные машини могут останавливать только за нарушений ( ну и там подозрение в угоне ит.п., но не за проверку документов)....
2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також: а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1; б) дати можливість перевірити технічний стан, номери агрегатів і комплектність транспортного засобу; в) дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав.
а насправді колись давно нашим мєнтам намалювали були інструкцію що зупиняти тільки за порушення а не для просто перевірки. хто з водіїв мав таку інструкцію роздруковану і мєнтам тикав в морду - попускались мєнти. що буде через 3 тижні не знаю бо в них будуть зовсім інші інструкції.
я еще начинающий водитель... поэтому нужен еще совет Несколько раз была ситуация , когда мэнт брал в руки документы и ломился в свою машину, с "просьбой"пройти с ним. как этого избежать. и вообще стоит ли давать документы им в руки?
В ответ на: я еще начинающий водитель... поэтому нужен еще совет Несколько раз была ситуация , когда мэнт брал в руки документы и ломился в свою машину, с "просьбой"пройти с ним. как этого избежать. и вообще стоит ли давать документы им в руки?
Ни разу не садился в их машину. Если приглашают, отвечаю: "пишите, я в своей подожду". Сажусь в машину, включаю музыку и на "взмахи руками" не реагирую. Сам подойдет, он ведь тоже спешит капустку рубить.
Несколько раз была ситуация , когда мэнт брал в руки документы и ломился в свою машину, с "просьбой"пройти с ним.
я поки мені не предявлене конкретне звинувачення в конкретному порушенні - навіть з машини не виходжу не то шоб до них сідати. а коли мене зупиняють я не глушу мотор і не виходжу і навіть по документи не лізу - а опускаю вікно і чекаю що гай скаже. моя чергова коронка - питаю їх "що сталось? вам допомогти?" (ну це якщо я точно не порушив нічого). скаже порушили то-то - дію по обстановці (деколи і до них в машину треба сісти). скаже просто дайте документи - не дам поки не пояснить причину зупинки. а якщо дам і він з ними кудись піде - включаю музику і гріюсь - може він по компу пробивати їх пішов. а якщо скаже пройдіть зі мною - то мєнт піде лісом поки не обгрунтує куди для чого і з якого дива я повинен з ним йти. інакше не піду і навіть закриюсь в машині і почну видзвонювати куди попало - а може то які оборотні? окремий випадок коли вони ловлять на пянку - тоді їм цікаво глянути чи людина з машини не випадає і як вона ходить - але тоді як правило кажуть просто "вийдіть пліз з машини" і перед цим питають чи не пив.