autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Можно ли игнорить мусора, который не предъявляет доки?

Пастор Шланг | Достоевский **
12 декабря 2008 в 21:18
Вот если остановили и на вопрос "предявить ваше службове посвидчення" отвечают "не предявлю"/"зараз у кайдани закую"/игнор, что делать, кроме как звонить в 02 и на тел доверия?
Можно ли, так-же проигнорировать, включить первую и дать газу? Интересует правовой аспект данного действия.

Тот же вопрос, если мусор подходит на улице.

Заранее пасиб
bald | СуперСтар **
Re: Можно ли игнорить мусора, который не предъявляет доки?
[Re: Пастор Шланг] 12 декабря 2008 в 23:27
В ответ на:

Вот если остановили и на вопрос "предявить ваше службове посвидчення" отвечают "не предявлю"/"зараз у кайдани закую"/игнор, что делать, кроме как звонить в 02 и на тел доверия?
Можно ли, так-же проигнорировать, включить первую и дать газу? Интересует правовой аспект данного действия.

Заранее пасиб

я так предполагаю шо нужно разговор писать на диктофон, и причем не цифровой
столкнусь с первым разводом куплю
Aksakal | Супер писатель! **
[Re: Пастор Шланг] 13 декабря 2008 в 08:15
В ответ на:

Заранее пасиб

Я думаю, что такого можно игнорировать и сразу звонить на 02. Мент ОБЯЗАН представиться, и по просьбе водителя ОБЯЗАН предъявить удостоверение. Иначе может то и не мент вовсе? А просто так кто-то форму купил и пошёл бабки зарабатывать. Кризис ведь.
ИМХО.
maksmm | важничающий писатель **
[Re: Пастор Шланг] 13 декабря 2008 в 14:50
я вже з таким стикався. було що пробували повязати за то що прав забагато качав і документи не показував, було що пів ночі катались по райцентру і гаєвий значок шукали, було що посилав мєнта прямим текстом і нічого мені за це не було.

тому для машини імхо алгоритм такий: не бикувати але і не підставлятись.
якщо гай на машині з люстрою, при зброї і має значок то посвідчення питати тільки коли почався реальний розвод.
якщо нема значка то посилати ввічливо в сад поки не покаже посвідчення.
якщо мєнт взагалі не зрозумілий і без аксесуарів то просто посилати в сад і дзвонити куди треба.
якщо щось в незрозумілій формі (типу козаків) то навіть не зупинятись.

і найголовніше: ніколи ні при яких обставинах не виходити з замкнутої і незаглушеної машини і не відкривати повністю вікно поки не відбудеться повне вияснення ситуації - хто і за що зупинив і що далі планується мєнтами. тому що в разі спроби на вас конкретно наїхати по бєспрєдєлу їм доведеться вскривати машину і вас звідти витягувати а це для них чревато офігенними проблемами без повного задукументовування законності своїх дій або (якщо це ліві мєнти в тому числі) й поломатими ногами-руками (памятаєте про незаглушену машину). тому вони цього робити не будуть просто так і пошукають собі легшу жертву.

ну і загальне стандартне правило спілкування з будь-якими мєнтами: завжди має бути так що спочатку щось робить мєнт а потім ви на це відповідно реагуєте (або аргументовано не реагуєте). і ніколи навпаки бо 90% що ваша ініціатива буде наказуєма.

наприклад коли мене зупиняють просто так:
правий поворот, зупинився (якщо зупинка заборонена то з аварійкою), закрив цз, відкрив до половини вікно, приглушив музику. мотор працює, ремінь пристібнутий. коли гай підходить я мовчки на нього дивлюсь. якщо пауза затягується або він проблаблакав про петренка але нічого не предявляє то можу спитати "щось сталось?" і далі мовчки на нього дивлюсь. про те щоб лізти за документами чи виходити з машини навіть мова не йде. якщо "перевірка документів" то не виходячи лізу за документами але зразу питаю "я щось порушив?". далі по обстановці.
тобто таким чином я з одного боку його провокую на те щоб він щось вчудив (бо ж зупинив щоб знайти на що розвести) а з другого боку озадачую щоб він контролював кожен свій крок щоб чогось не вчудити (бо бачить що я не злякався і трошки грамотний). як правило його одна натиснута чапкою звивина не справляється з конфліктом права вибору і гай попускається.
а от якщо першу дію робите ви то зразу гай входить в звичне русло бо на кожну вашу дію в нього купа стандартних алгоритмів як реагувати.
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 71 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3135