autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

А чи можуть оштрафувати за брудну машину?

myksyd | старый писатель ***
16 декабря 2008 в 10:45
І якщо можуть, то який розмір штрафу? (у списку адміністративних стягнень - не знайшов!!!)
AVB | V.I.P **
Re: А чи можуть оштрафувати за брудну машину?
[Re: myksyd] 16 декабря 2008 в 11:12
Тільки за брудний номер
[Re: AVB] 16 декабря 2008 в 11:18
Так номер то чистий (обидва - принаймні з відстані 20 метрів читається без проблем)... і фари, і вікна...
І навіть якщо замазаний, то який розмір штрафу?
І як визначити рівень забрудненості?
Зара на дорогах всяке поналивано-накашено-намішано... ще і будівництво недалеко...
Записали 121ч5 (про забруднення там нічого не бачив) і вимагав з баришні 170 грн у касу... То на площі Перемоги...
GidraM | Достоевский **
[Re: myksyd] 16 декабря 2008 в 11:43
В ответ на:

Так номер то чистий (обидва - принаймні з відстані 20 метрів читається без проблем)... і фари, і вікна...
І навіть якщо замазаний, то який розмір штрафу?
І як визначити рівень забрудненості?
Зара на дорогах всяке поналивано-накашено-намішано... ще і будівництво недалеко...
Записали 121ч5 (про забруднення там нічого не бачив) і вимагав з баришні 170 грн у касу... То на площі Перемоги...

Ну в ст121 ч.5 за грязный номер и говориться. А что в протоколе, какое нарушение ПДД и что по факту нарушения написано?
Если на дороге грязь, а менту все равно, то наверное нужно справку из метео брать о состоянии погоды, чтоб в суде можно доказать.
А такой вопрос: передний номер чистый, задний грязный (с 20м не читается), на улице сухо. Наложен штраф по ст. 121 ч.5, правильно или нет? Т.е. нужно два номера в чистоте содержать или достаточного одного?
AVB | V.I.P **
[Re: GidraM] 16 декабря 2008 в 11:54
Оба нужно...
[Re: AVB] 16 декабря 2008 в 12:25
ТОДІ!
1. Чи достатньо мити тільки номери???
2. А я не знайшов про забруднені номери... Тільки про відсутні або знищені... Мо кинете лінк на більш повний перелік?
GidraM | Достоевский **
[Re: myksyd] 16 декабря 2008 в 12:41
В ответ на:

ТОДІ!
1. Чи достатньо мити тільки номери???
2. А я не знайшов про забруднені номери... Тільки про відсутні або знищені... Мо кинете лінк на більш повний перелік?

Я думаю достаточно, но. У меня в привычке держать чистыми фары, фонари, зеркала и стекла (это все влияет на безопастность движения), попутно протираю номера.
Вот статья:
ЧАСТИНА 5
Керування транспортними засобами:
- не зареєстрованими
- або не перереєстрованими в установленому порядку,
- без номерного знака,
- або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів,
- або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим,
- а також без талона про проходження державного технічного огляду чи з талоном, що не належить цьому засобу або не відповідає вимогам стандарту
[Re: GidraM] 16 декабря 2008 в 12:50
Та про фари, дзеркала та вікна мова взагалі не йде - то само собою...
А де лежить повний перелік всіх тарифів?
GidraM | Достоевский **
[Re: myksyd] 16 декабря 2008 в 13:03
В ответ на:

Та про фари, дзеркала та вікна мова взагалі не йде - то само собою...
А де лежить повний перелік всіх тарифів?

В верху экрана "Закон" и дальше КУоАП. Ссылка:
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=80731-10&p=1190822975668230

Ну и в форуме было несколько таблиц в удобном ввиде, нужно поискать.
Aksakal | СуперСтар **
[Re: GidraM] 16 декабря 2008 в 14:52
В ответ на:

або з номерним знаком, ....чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів,

Вот только не учли то, что менты есть и слепые, близорукие (видел таких). Он и с 3-х метров толком номер не рассмотрит. А нам отдуваться??? Деньги ему на окулиста сдавать?
maksmm | важничающий писатель **
[Re: GidraM] 16 декабря 2008 в 14:56
В ответ на:

-або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим,

от по цій статті ввечері і будуть оштрафовані всі 100% водіїв бо передній номер не освітлюється а по адмінкодексу це наказуємо.

це я просто вчергове нашим дебілам нардупам що такі закони пишуть і приймають.

зи. я коли одному австралійцю розказав яке в нас наказання за брудні номери (для тих хто не дочитався - повторний на протязі року протокол по цій статті - в т.ч. і вилучення машини) то він довго ржав а потім запропонував виїжджати нафіх з нашого поліційного гондурасу в їх демократичну монархію.
Змінено maksmm (15:01 16/12/2008)
maksmm | важничающий писатель **
[Re: Aksakal] 16 декабря 2008 в 14:59
В ответ на:

Вот только не учли то, что менты есть и слепые, близорукие (видел таких). Он и с 3-х метров толком номер не рассмотрит. А нам отдуваться??? Деньги ему на окулиста сдавать?

відмірюєш 20 кроків, фоткаєш свою машинку з мєнтом на фоні і сидиш чекаєш шо він напише. думаю охота в нього зразу пропаде.
а взагалі я ще пару тижнів тому купив в мЕтро відеокамерку ноунейм за 50 доларів - хай валяється в бардачку.
[Re: GidraM] 16 декабря 2008 в 15:12
Дякую...
Aksakal | СуперСтар **
[Re: maksmm] 16 декабря 2008 в 16:07
Так я уже с февраля с камерой включённой (а не в бардачке) езжу. + фотик и диктофон в готовности.
A.Lex | важничающий писатель **
[Re: maksmm] 17 декабря 2008 в 07:35
В ответ на:

відмірюєш 20 кроків, фоткаєш свою машинку з мєнтом на фоні і сидиш чекаєш шо він напише. думаю охота в нього зразу пропаде.

Правильно. Главное, чтобы "морда лица" отчетливо получилась.
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 6 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2854