В ответ на: мы пару лет назад ставили отопление.. долбили перфоратором в бетонной стене дырку диаметром ок 30 см..целый день соседка снизу не выдержала.. ( тут я ее понимаю) вызвала 02.. к тому времени я пришла с работы.. было ок 7-ми вечера.. и что?? пришли.. поулыбались.. констатировали факт что у соседки не все в порядке с головой и ушли..
Естественно, потому что вы это делали в разрешенное время (7 часов вечера, будний день). В этой же теме обсуждается вопрос - как действовать на тех, кто делает ЭТО по ночам
да тож самое.. смотря кто приедет.. приехали - а он говорит, - да я сплю.. и что?? особенно если это тот шум, который слышно токо соседям снизу.. слово против слова.. ну вот что они сделают?? все зависит от совести человека..
я готовил такую писульку, основные моменты выделял жирным крупным шрифтом (см.ниже) - помогло
Шановні мешканці!
Нагадуємо Вам про порядок проведення ремонтних робіт в житлових приміщеннях.
Відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ від 3 червня 2004 року N 1745-IV „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму”
"Стаття 24. Захист населення від шкідливого впливу шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів
Проведення у житлових будинках і прибудинкових територіях ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово.
Велике прохання не проводити ремонтні роботи у вихідні дні.
У вас у самих були-є-будуть діти (необхідне підкреслити). В протилежному випадку залишаємо за собою право скористатись наступною нормою закону, але це вже буде колективне звернення і улагодити це питання буде набагато складніше
"Стаття 182. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.
Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях -
тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.
В ответ на: вообще-то существует негласное правило - кто сверху - тот и прав.. наши верхние соседи тоже делают ремонт.. с лета.. терпим.. правда когда в 11 ночи плитку ложили - поднялась - ибо стучание молоточком об плитку сильно действовало на нервы.. я тож думала об этом.. правила конечно есть, только кому жаловаться? реальней договорится по хорошему..
Мне такие негласные правила не подходят
Вчера в 2 ночи пришёл к ним, пообщались, слёзно обещали исправиться. Адекватные люди. Ремонт закончили.. Впредь обещали беречь мои нервы.