10 липня 2008 року в м. Києві відбулась дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок
дорожньо-транспортної пригоди мій транспортний засіб, зазнав значних механічних пошкоджень.
Згідно з довідкою ВДАІ та постанови Солом’янського районного суду м. Києва вищевказана дорожньо-транспортна пригода відбулась внаслідок порушення громодянина "Х" Правил дорожнього руху України.
Цивільно-правова відповідальність власника транспортного засобу "Х" була
застрахована в ЗАТ „Страхова компанія „Інкомстрах”.
11 липня 2008 року я звернувся до ЗАТ „Страхова компанія „Інкомстрах” з заявою
про страхове відшкодування, яка була зареєстрована Разом з
даною заявою мною було надано копії наступних документів: свідоцтва про реєстрацію
транспортного засобу, посвідчення водія, паспорту, індіфікаційного коду, довідки ДАІ про ДТП.
В зв’язку з тим, що мій транспортний засіб внаслідок дорожньо-транспортної пригоди зазнав значних механічних пошкоджень, 18 серпня 2008 року ЗАТ „Страхова компанія „Інкомстрах” направило на мою адресу листа, яким прохало прийняти
рішення щодо передачі права власності Страховику (ЗАТ „Страхова компанія „Інкомстрах”) мого автомобіля, або залишити його у моїй власності (ст.30 Закону
України „Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників
наземних транспортних засобів”).
20 серпня 2008 року мною було прийнято рішення залишити транспортний засіб за собою, про що була подана до ЗАТ „Страхова компанія „Інкомстрах” відповідна заява від 20.08.2008р.
24 жовтня 2008 року мною була подана заява про надання банківських реквізитів для перерахування страхового відшкодування,
Останнім документом по вищезазначеній страховій справі, який надійшов до ЗАТ СК „Інкомстрах” 03.12.2008р. є звіт про експертну оцінку залишків мого транспортного засобу.
Відповідно до ст.36.1 Закону України „Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, після розгляду
страховиком наданих йому визначених у статті 35 цього Закону документів про дорожньо-
транспортну пригоду страховик приймає рішення про виплату страхового відшкодування
або відмову у виплаті страхового відшкодування.
Відповідно до ст. 36.2 Закону України „Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, протягом трьох
робочих днів з дня прийняття відповідного рішення страховик зобов’язаний направити
заявнику письмове повідомлення щодо прийнятого рішення.
Всі необхідні документи, передбачені ст.35 Закону України „Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” мною були надані до страхової компанії.
Згідно зі ст.37.1 Закону України „Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, виплата страхового відшкодування здійснюється протягом одного місяця з дня отримання страховиком
визначених у ст.35 цього Закону документів або в строки та обсягах, визначених
рішенням суду.
17 грудня 2008 року мною була подана претензія до ЗАТ СК „Інкомстрах” на ім’я голови правління Щербатюк Н.М. щодо вживання заходів про відшкодування шкоди мені згідно з розпорядженням від 03 листопада 2008 року, Але відповіді до теперішнього часу не надійшло.
26 грудня 2008 року я отримав відповідь з Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України на мою скаргу від 27.11.2008р. у якій зазначалося, що останній документ по вищезазначеній страховій справі, який надійшов до ЗАТ СК „Інкомстрах” 03. 12. 2008 р. є звіт про експертну оцінку залишків мого транспортного засобу і строк виконання обов’язків ЗАТ СК „Інкомстрах” щодо виплати страхового відшкодування по страховому випадку, який стався 10.07.2008 р., не настав.
14 січня 2009 року я подав ще одну претензію до ЗАТ СК „Інкомстрах” на ім’я тимчасово виконуючого обов’язки голови правління ЗАТ „Страхова компанія „Інкомстрах” Кривцю К. А., у якій прохав надати мені письмово результати звіту про експертну оцінку залишків мого транспортного засобу , який надійшов до ЗАТ СК „Інкомстрах” 03.12.2008р. згідно відповіді Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 24.12.08 р. і вжити усіх необхідних заходів щодо виплати страхового відшкодування, не допускаючи судового розгляду.
Останній документ був отриманий страховою компанією 03 грудня 2008 року про що зазначено вище, до 03 січня 2009 року ЗАТ „Страхова компанія „Інкомстрах”
повинна була сплатити мені страхове відшкодування , але на превеликий жаль остання до
цього часу цього не зробила та судячи з усього, не збирається виконувати свої зобов’язання, чим грубо порушує вимоги вищезазначених статей Закону.
Підкажіть, що ще можна з ними зробить щоб отримати гроші.