Вчора закінчилася гарантія на моє авто - така собі кругла дата в житті машинки. Можна робити деякі підсумки та висновки.
Що робилося - 3 ТО, 2 гарантійних ремонти і трошки туніх.
ТО - воно і в африці ТО. роботи регламентовані, тож їх варто сприймати як планові удари по сімейному бюджету. Одне тільки відзначу, що оливу брав якісну в перевіреному магазині і ненашого розливу.
Обидві гарантійки були заміною баяну, причому останній недавно на новий акордеон. щось я закурликався - то все про гальмівну систему. Заводська прожила 7.5 ткм з колодками Дафмі, гарантійна дотягнула трошки поза 20 ткм з колодками ДББ. Як себе буде поводити нова пацанська - побачимо.
Туніх полягав в встановленні протитуманок майже одразу після покупки (як почалися тумани) і нещодавто в заміні амортизаторів на вставки КАЯБА. Звісно, що амортизатори робилися на Пластику - зранку авто залишив, ввечорі забрав. Можна було спробувати поміняти їх теж по гарантії (правий то вже давно аж просився) але після тестування Костиної (Косіята) машинки вирішив що так буде краще. І дійсно, авто наче підмінили - підвіска стала трошки жорсткішою (імхо якраз скільки треба), нерівності проходить як танк а при стрибках по бордюрах нічого не гупає зі страшним резонансом.
Тепер про саме авто: як на мій погляд, свої гроші відробило. справно возило мою ... з дому і на роботу, а деколи і всю сім"ю трохи далі, в Карпати по джиперських стежках. І ніколи не відмовлялося поганятися з іншими гарними машинками, здебільшого перемагаючи перегони. Увесь мій догляд окрім планового полягав у доливанні незамерзайки чи спирту в бачок омивача (а деколи і просто води). А ще кілька разів в рік міняв гуму з літньої на зимову і навпаки.
прочитав що нашкрябав - вийшов опус про майже ідеальне авто хоча насправді так воно мабуть і є. Кожна річ, якщо від неї не вимагати більше її можливостей, прослужить рівно стільки, скільки зможе.