autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Визир - кто имеет опыт обжалования???

Skyer | читатель
9 февраля 2009 в 03:18
6.02.09 пришло письмо с уведовлением. В приложении постанова и фото моего авто 11.01.09 время 12:15:35 скорость 94км/ч. Причем постанова была от 12.01.09 (тоесть на след день после нарушения якобы), на почту в мой город попало только 22.01.09, а мне в руки с уведомлением только 6.02.09 - ну 10 дней на обжалование надеюсь вступают в силу с момента подписания мной уведомления иначе я уже потерял срок на обжалование, а это противоречит моим правам -я ведь не отвечаю за так сколько письма доходят. Обвинение что я превысыл скорость в зоне действия знака 3.29(50). По фотографии местность определить нельзя, то что зона знака тем более - фото очень крупный план - номера и часть авто со стороны пассажира-кто за рулем не видно. В обвинении сказано, что правонарушение было на участке дороги таком то.
Отсюда мои дальнейшие действия - буду судиться - перерыл кучу инфы - Скаргу составил в таком виде

СКАРГА.

Ця скарга підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівненого до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи, і не містить виключення для постанов, винесених у порядку ст..14-1 КпАП України.
Зазначена постанова винесена за результатами застосування фіксації порушень ПДР засобами фото- та відеофіксації, що працюють у автоматичному режимі, у відповідності до ст..14-1 КпАП.
Проте така постанова не відповідає вимогам закону з таких підстав.
Прилад «ВИЗИР», яким проводився нагляд за дорожнім рухом з метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він знаходиться у співробітника ДАІ, керується ним безпосередньо або через комп’ютер (визначаються ті параметри, які фіксуються приладом, зокрема, швидкість, абощо, об’єкт зйомки, її режими, кут огляду приладу, тощо. Між тим, ст..14-1 КпАП України передбачає, що для її застосування необхідно, щоб фіксація велася саме засобами фото-, кіно- або відео зйомки, які працюють у автоматичному режимі. За таких умов, така фіксація не відповідає вимогам закону, до того ж, не сприяє виконанню основних завдань міліції і, зокрема, ДАІ по профілактиці та припиненню правопорушень.
У тексті постанови зазначено, що я, власник транспортного засобу, _____державний номер _____ „керував транспортним засобом” у зазначений у постанові час у зазначеному місці. Проте для таких висновків у особи, яка винесла постанову, не було жодних підстав. На місці ніби-то порушення мене ніхто не зупиняв, постанову та протокол не складав. Якщо постанова виноситься щодо особи, яка безпосередньо керувала транспортним засобом, то ця постанова повинна бути винесена у загальному порядку. Якщо постанова виноситься за результатами фотофіксації, у порядку ст..14-1 КпАП, то ця постанова не повинна містити тверджень, що саме зазначена особа керувала транспортним засобом. Отже, така постанова підлягає скасуванню, як винесена із порушенням закону.
До того ж, у постанові відсутні вказівки на те, хто саме проводив фото фіксацію. Між тим, це повинно бути зафіксовано, тим більше, що у відповідності до п.13.2 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС 13.11.2006 N 1111), до використання спеціальних засобів нагляду за дорожнім рухом допускаються лише співробітники, які вивчили інструкції та склали заліки з використання цих приладів. Тому при оцінці як законності, так і достовірності фіксації порушень ПДР необхідно мати відомості про цих співробітників.
У протоколі про адміністративне правопорушення та постанові відсутні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час, який ніби-то пройшов з моменту вимірювання швидкості, на приладі. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, а за таких умов різниця у кілька секунд може означати, що насправді виміряно швидкість автомобіля, який рухався у кількох десятках метрах від мого автомобіля.
У відповідності до стст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірбвальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів мені співробітником ДАІ надано не було.
Розміри похибок вимірювань співробітник ДАІ мені не повідомив, що у відповідності до вимог зазначеного закону, перешкоджає використанню результатів вимірювань.
Результат вимірювання знаходиться у межах похибок вимірювань відносно величини, що перевищує дозволену швидкість на 20 км/год, а за таких умов наявність більшого перевищення (що необхідно для наявності складу зазначеного правопорушення) не може визнаватися доведеним. Також немає ніяких доказів відносно того, що фотофіксація проводилась на ділянці дороги в зоні дії знака 3.29 (50)
Співробітник ДАІ під час вимірювання тримав вимірювальний пристрій у руці, що робить можливим рух назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України,

ПРОШУ:

Оскаржувану постанову скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

„9”лютого 2009р.

(Підпис)
Додаток до скарги:
Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення – 1 шт
2.Копія фото фіксації правопорушення – 1шт

Уже сегодня подам 1 экземпляр в районный суд, 2-й на имя начальника УДАЇ - 3-й оставлю себе - на котором должны поставить визи о том, что приняли, если в ГАИ сдать, что то помешает отправлю с уведомлением.

Есть ли у кого то подобный опыт попытаться отсудить свои права ссылаясь на нарушения см. "Скарга"?????
Skyer | читатель
Re: Визир - кто имеет опыт обжалования???
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 08:47
Народ поактивней, что у нас с данным прибором все соглашаються и платят штрафы без попытки обжалования. Если не коснулось сегодня - может коснуться уже к сегодняшнему вечеру. Нужно же искать пути борьбы с этой бюрократией...Тему просматривют и никто не отписываеться(((
Змінено Skyer (08:48 09/02/2009)
SPIRT | V.I.P **
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 08:56
Тебе нужно зайти на сайт Володарского - там есть бланк обжалования.
Skyer | читатель
[Re: SPIRT] 9 февраля 2009 в 08:59
Скаргу заполнял на основании заявления выложенного на его сайте...Интересуют были ли вообще случаи в практики в пользу истца
deiman | приверженец **
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 09:04
В ответ на:

У протоколі про адміністративне правопорушення та постанові відсутні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час, який ніби-то пройшов з моменту вимірювання швидкості, на приладі. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, а за таких умов різниця у кілька секунд може означати, що насправді виміряно швидкість автомобіля, який рухався у кількох десятках метрах від мого автомобіля.

что-то переборщил в скарге
SPIRT | V.I.P **
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 09:41
В ответ на:

Скаргу заполнял на основании заявления выложенного на его сайте...Интересуют были ли вообще случаи в практики в пользу истца

У меня небыло.... мне еще не приходили письма....
Skyer | читатель
[Re: deiman] 9 февраля 2009 в 09:59
В ответ на:

В ответ на:

что-то переборщил в скарге

Суть вышесказзанного сводиться к тому , что на визире угол обзара специально может быть уменьшен при этом фиксировать он может скорость едущего за мной ТС
Skyer | читатель
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 13:45
Короче пришел в суд: На вопрос куда сдавать скаргу отправили к адвокату, на ответ, что я уже все составил - отправили в кабинет к девочке. Девочка начала со старта ерепениться по какому делу и т.д. - объяснил. Она мне заявляет типа хочешь сказать, что не твои номера - отвечаю, что мои и меня никто не останавливал и по фото доказать, что я нарушаю скорость движения в зоне действия знака доказать по фото не представляеться возможным, что инспекторы меня не останавливали и протокол не составляли. Короче она мне начала парить, что я не прав и т.д., на что я ответил, что у меня есть свои основания на оспаривание и свои доводы. Еще она мне заявила, что не останавливают специально, что бы "ВЫ" не давали на лапу ГАИшникам, но это напрямую противоречет должностной инструкции работника
ГАИ:ІНСТРУКЦІЯ з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби
Державтоінспекції МВС України

1. Загальні положення

1.1. Інструкція з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної
служби Державтоінспекції МВС України визначає основні напрями і
порядок роботи працівників дорожньо-патрульної служби (далі -
ДПС), що здійснюють нагляд за дорожнім рухом, заходи щодо
профілактики аварійності, процедуру оформлення
дорожньо-транспортних пригод (далі - ДТП) та порушень правил, норм
і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, а також організацію
взаємодії з патрульною службою МВС України (далі - ПС).

Тоесть не остановив меня и не пресекая мое нарушение -они теоретически не выполняют свои обязанности "заходи щодо профілактики аварійності"

Потом я у нее поинтересовался куда и сколько мне нужно проплатить за рассмотрение дела - ЕЕ ответ убил - Раз ты такой умный - не скажу принципиально !!! и это сотрудница районного суда. Хотя потом обмолвилась что 3,40 нужно заплатить и....типа читай кодекс или иди к адвокату или юристу. Ппц - бюрократия- ОРГАНЫ СУДА причем образцы реквизитов я нашел для проплаты при подаче заявы, скарги и т.д. - но вот сколько за что платить нигде не указано...В общем сказала, что суд будет не скоро - срок действаия штрафа приостонавливаеться до суда и потом пришлют либо повестку на суд либо предуприждение, что я чет не так оформил или чет не доделал.Грит твое дело проигрышное с высокой вероятностью - я поинтересовался были ли приценденты - грит проигрывали дела - причина?? Ответ - неправильно составляли заявления. Ну в моем вроде все подкреплено положениями и законами - что будет дальше не знаю...И как бы все таки узнать сколько я должен заплатить за ведение дела, что бы потом не выглядеть дураком???
Подал скаргу в суд и отправил в ГАИ письмо с уведомлением. В районном суде на своем экземпляре поставить визу.
Змінено Skyer (13:47 09/02/2009)
PAMih | Достоевский ***
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 14:41
Не жалобу надо подавать, а АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ. Жалобу сразу вернут обратно.
PAMih | Достоевский ***
[Re: PAMih] 9 февраля 2009 в 14:43
В ответ на:

PS. Если не хочеш опять общаться с этой двАчкой, то отправь писмом с уведомлением.
Aillas | Достоевский **
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 15:58
Фото в письме - увеличенный фрагмент снимка, чтобы можно было рассмотреть номера. У себя гаи хранят оригинал снимка с общим планом, и иногда даже видеозапись, на которых по крайней мере видно будет, в городе машина или на трассе. Тут уже пару раз писали, как такие записи демонстрировались недоверчивым товарищам, которые приходили в гаи доказывать, что мальчика не было. После демонстрации товарищи попускались и вопрос об обжаловании отпадал.
Максімич | старожил ****
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 16:11
В ответ на:

Зазначена постанова винесена за результатами застосування фіксації порушень ПДР засобами фото- та відеофіксації, що працюють у автоматичному режимі, у відповідності до ст..14-1 КпАП.

Я так розумію, що не тільки автоматичними засобами зйомки, а й звичайними.

закон:
Стаття 14-1. Відповідальність власників (співвласників)
транспортних засобів

До адміністративної відповідальності за правопорушення у
сфері забезпечення безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації
працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними
засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи
засобами фото- і кінозйомки, відеозапису
притягаються власники
(співвласники) транспортних засобів.

ЗІ А ще мені подобається варіант позову, в якому вказано, що відповідальність "у
сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" несуть посадові особи (ДАІ). Десь в сусідній гілці детально розжовано.
Змінено Максімич (16:20 09/02/2009)
Monza | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ! **
[Re: Максімич] 9 февраля 2009 в 16:47
В ответ на:

В ответ на:

закон:
транспортних засобів

притягаються власники

ЗІ А ще мені подобається варіант позову, в якому вказано, що відповідальність "у
сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" несуть посадові особи (ДАІ). Десь в сусідній гілці детально розжовано.

Працючи а автоматичному режими фломастеры зеленого коляру, чи червонного…

В данном случае червони фломастеры працюють в автоматичному режимы, чи слово автоматичный касается лишь зеленых фломастеров?
Skyer | читатель
[Re: PAMih] 9 февраля 2009 в 17:49
В ответ на:

В ответ на:

PS. Если не хочеш опять общаться с этой двАчкой, то отправь писмом с уведомлением.

Блин уже весь нет перелапатил и в одних случаях пишут что нужна именно СКАРГА в других именно Адміністративний позив - как разобраться то???
Monza | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ! **
[Re: Skyer] 9 февраля 2009 в 20:21
В ответ на:

В ответ на:

В ответ на:

Блин уже весь нет перелапатил и в одних случаях пишут что нужна именно СКАРГА в других именно Адміністративний позив - как разобраться то???

Нужно позов. Скаргу вернут 100 процентов
EFA | member ****
Еще та дилема! (+)
[Re: Monza] 10 февраля 2009 в 12:14
В ответ на:

В ответ на:

В ответ на:

закон:
транспортних засобів

притягаються власники

Працючи а автоматичному режими фломастеры зеленого коляру, чи червонного…

В данном случае червони фломастеры працюють в автоматичному режимы, чи слово автоматичный касается лишь зеленых фломастеров?

Копий поломали уже много, но все-таки давайте посмотрим логично:
1) есть средства, который умеют что-то и ФУНКЦИИ фото, кино СЪЕМКИ, -видео ЗАПИСИ и т.п.
2) есть средства у которых есть ТОЛЬКО фото и видео ...

Не значит ли это что в первом случае речь идет о Визире (например), а во втором о скажем спец камерах, которые кроме как снимать ниче не могут (в т.ч. ен определяют скорость).

Если бы в законе написали так я как я выше, вопросов бы не было, а так пытаются изобрести велосипед дайцы ...
Ahileks | старый писатель **
Re: Еще та дилема! (+)
[Re: EFA] 21 февраля 2009 в 12:36
Так чем всё закончилось или на каком этапе дело?
Для меня сейчас тоже уже актуально...
Mishanja | новичок
[Re: Skyer] 22 февраля 2009 в 11:13
23/11/2008 мой автомобиль стоял на тротуаре под знаком стоянка запрещена 29 постановление про админ нарушение. 07-12 пришло по почте с 1 фоткой. подал в суд суть в том что была не стоянка а остановка 13.02. 2009 был суд суд выиграл 23.12 иду за постановлением.
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 89 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5492