Доброго дня!
Не так давно довелося зіткнутись з наступною проблемою:
Я - не резидент України, проживаю за кордоном. Маю в українському закордонному паспорті відмітку про постійне проживання.
Посвідчення водія - українське. Талон до посвідчення водія - вже являється не пригодним, тому що не одноразово побував у пральній машині.
Відновити його не можливо, тому що в мене відсутній внутрішній паспорт.
Маю дуже багато проблем з "даі-шниками", коли вони вимагають показати цей талон.
В інтернеті знайшов слідуючу інформацію стосовно цього питанняі знайшов багато "нестиковок"
ПОЛОЖЕННЯ
про талон до посвідчення водія
1. Талон до посвідчення водія (надалі талон) запроваджується на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 1993 р. N 980 ( 980-93-п ) "Про внесення змін і доповнень до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами" з метою обліку та аналізу порушень Правил дорожнього руху (надалі Правил), допущених водіями автомототранспортних засобів, тролейбусів та трамваїв, які постійно проживають на території України.
Як бути з цим? я не проживаю на території України постійно
Далі...
Ст.15 Закону „Про дорожній рух” на Кабінет Міністрів було покладено обов’язок встановити порядок видачі посвідчень на право керування транспортними засобами. Натомість Кабмін встановив, що громадяни допускаються до керування транспортними засобами за наявності у них посвідчення водія відповідної категорії і талона до нього. Такі вимоги суперечать ст.15 ЗУ ”Про дорожній рух”, якою встановлено, що право на керування транспортними засобами підтверджується відповідним посвідченням і про ніякі талони до нього мова там не йдеться. Таким чином уряд перевищив повноваження, надані йому ст.15 Закону „Про дорожній рух”.
Як порадите обходитись з "друзями" на дорозі? Возити купу документів і законів з собою? На даний момент поки що не маю можливості отримати посвідчення водія за кордоном, та і не хочеться витрачати шалену кількість грошей на це. Українське посвідчення цілком влаштовує.