autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
serg0k | читатель
Талон до посвідчення водія
20 февраля 2009 в 13:13
Доброго дня!
Не так давно довелося зіткнутись з наступною проблемою:
Я - не резидент України, проживаю за кордоном. Маю в українському закордонному паспорті відмітку про постійне проживання.
Посвідчення водія - українське. Талон до посвідчення водія - вже являється не пригодним, тому що не одноразово побував у пральній машині.
Відновити його не можливо, тому що в мене відсутній внутрішній паспорт.
Маю дуже багато проблем з "даі-шниками", коли вони вимагають показати цей талон.
В інтернеті знайшов слідуючу інформацію стосовно цього питанняі знайшов багато "нестиковок"
ПОЛОЖЕННЯ
про талон до посвідчення водія

1. Талон до посвідчення водія (надалі талон) запроваджується на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 1993 р. N 980 ( 980-93-п ) "Про внесення змін і доповнень до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами" з метою обліку та аналізу порушень Правил дорожнього руху (надалі Правил), допущених водіями автомототранспортних засобів, тролейбусів та трамваїв, які
постійно проживають на території України.
Як бути з цим? я не проживаю на території України постійно
Далі...
Ст.15 Закону „Про дорожній рух” на Кабінет Міністрів було покладено обов’язок встановити порядок видачі посвідчень на право керування транспортними засобами. Натомість Кабмін встановив, що громадяни допускаються до керування транспортними засобами за наявності у них посвідчення водія відповідної категорії і талона до нього. Такі вимоги суперечать ст.15 ЗУ ”Про дорожній рух”, якою встановлено, що право на керування транспортними засобами підтверджується відповідним посвідченням і про ніякі талони до нього мова там не йдеться. Таким чином уряд перевищив повноваження, надані йому ст.15 Закону „Про дорожній рух”.

Як порадите обходитись з "друзями" на дорозі? Возити купу документів і законів з собою? На даний момент поки що не маю можливості отримати посвідчення водія за кордоном, та і не хочеться витрачати шалену кількість грошей на це. Українське посвідчення цілком влаштовує.
Lekha | подсевший на форум *
Re: Талон до посвідчення водія
[Re: serg0k] 20 февраля 2009 в 14:12
У меня его почему-то не спрашивают...
Можно говорить, что был, но весь исписался (или потерялся), а новый выдать отказали, поскольку ты был уже не гражданином Украины. По-моему, убедительно. Но тада нуна возить с собой паспорт новой Родины

А ещё лучше - письменный отказ ГАИ в выдаче талона
Змінено Lekha (14:15 20/02/2009)
serg0k | читатель
[Re: Lekha] 20 февраля 2009 в 14:21
В ответ на:

У меня его почему-то не спрашивают...
Можно говорить, что был, но весь исписался (или потерялся), а новый выдать отказали, поскольку ты был уже не гражданином Украины. По-моему, убедительно. Но тада нуна возить с собой паспорт новой Родины

Хе-хе... меня тоже не спрашивали до поры до времени. А теперь, когда ввели новые штрафы, они спрашивают даже почему аптечка лежит в багажнике а не в салоне... Шутю конечно, но факт есть факт. Сразу после введения новых штрафов, злые дядьки стали более придирчивыми, и отмазка типа что у меня они постирались уже не прокатит. Хотя 2 раза удавалось избежать поездки на штраф площадку и выписки штрафа. Возможно они что-то знают чего не знаю я. Один раз он промурыжил меня возле Тернополя минут 40 (в 3 часа ночи). Говорит: "Ну раз в тебе ПМЖ, то ми тоді тобі протокол не випишем, а зараз поїдеш заплатиш штраф, он туди на вокзал і все." Спустя 10 или 15 минут, он вышел из своей телеги, вручил права и тех паспорт и сказал "Ладно їжжай!".
Так вот, я задался вопросом, что мне сделать чтобы меня не мурыжили и не задерживали на длительное время на дороге. Были ли 2 моих случая удачей, или же есть какое-то исключение.
Паспорт у меня всегда с собой, а вот отказ выдачи они не дают Это жыж будет мне пропуском.. А вообще у нас все делается черз и не для людей, а против.
Змінено serg0k (14:26 20/02/2009)
[Re: serg0k] 20 февраля 2009 в 14:39
Что значит "не дают"? Ты давал официальный письменный запрос?
serg0k | читатель
[Re: Lekha] 20 февраля 2009 в 15:07
В ответ на:

Что значит "не дают"? Ты давал официальный письменный запрос?

Нет, официальный письменный запрос я не давал. я услышал это из уст начальника МРЕВ.
[Re: serg0k] 20 февраля 2009 в 15:20
Так "на словах" они ТАКОГО нарассказывать могут, шо мама дорогая...
Давай запрос и пусть на него отвечают.
serg0k | читатель
[Re: Lekha] 20 февраля 2009 в 15:36
В ответ на:

Так "на словах" они ТАКОГО нарассказывать могут, шо мама дорогая...
Давай запрос и пусть на него отвечают.

Попробую...
А как насчет законодательства? могу ли я как не резидент Украины(не проживающий постоянно в УА) ездить без этого талона?
С талонами вообще лажа получается.Кому интересно можно почитать здесь а также здесь
Змінено serg0k (15:39 20/02/2009)
[Re: serg0k] 20 февраля 2009 в 16:22
Но ты же всё-таки ГРАЖДАНИН Украины... Так что ты не проживаешь здесь постоянно не очень-то и оправдание...
Додавливай на письменный ответ...
А доказвать каждому ПЕТРЕНКО заебколебёшься
Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3210