autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумAutoua форум

А кто подскажет по анулированию доверенности?

Pres | V.I.P **
3 марта 2009 в 20:49
Есть чел у меня один. Был адекватным вроде. Дал "генералку" ему. Типа на братан, юзай..Братана хапанула "крызы". Ныкается. Вот думаю, пойду туда, где "генералку" подписывал. Откачу.
Дальше, что делать? Пробить по базе ГАИ, на ком числится еще авто?
Если на мне, то дальше что? Нести "копию" в ДАЙ? Или достаточно этого , что она уже НЕ ДЕЙСТВИТЕЛЬНА?
Сталкивался кто то? Алгоритм какой?
ПАСИП
ЗЫ: Просьба не учить жить
Csaba | важничающий писатель **
Re: А кто подскажет по анулированию доверенности?
[Re: Pres] 3 марта 2009 в 21:05
Генералка скоріш за все була в тебе оформлена у нотаріуса - тому бігом до нього (не підскажу - але здається не обовязково до того самого - можна до будь якого). Там робиться скасування довірки, вноситься інфа у реєстр довіреностей.
По ЦК по ідеї маєш повідомити всіх, кого приблизно вважаєш особами, з якими повірений може мати стосунки...
Ну і самого крєндєля не забудь сповістити. Ну хоч телеграмкою там.

Стаття 249 ЦК України. Скасування довіреності
1. Особа, яка видала довіреність, за винятком безвідкличної довіреності, може в будь-який час скасувати довіреність або передоручення. Відмова від цього права є нікчемною.
2. Особа, яка видала довіреність і згодом скасувала її, повинна негайно повідомити про це представника, а також відомих їй третіх осіб, для представництва перед якими була видана довіреність.
3. Права та обов'язки щодо третіх осіб, що виникли внаслідок вчинення правочину представником до того, як він довідався або міг довідатися про скасування довіреності, зберігають чинність для особи, яка видала довіреність, та її правонаступників. Це правило не застосовується, якщо третя особа знала або могла знати, що дія довіреності припинилася.
4. Законом може бути встановлено право особи видавати безвідкличні довіреності на певний час.
Змінено Csaba (21:10 03/03/2009)
[Re: Pres] 3 марта 2009 в 21:09
Якщо ж він по генералці вже продав авто (переоформив на інших, і таке право в нього було записано), то відкрутити кіна назад складніше. Як варіант - визнати довіреність недійсною - визнання недійсною - наслідок - ніби її і не було - значить крєндєль не мав права відчужувати.
Якщо там були ще якісь розписки про борг (якщо твої нексії не були оплачені одразу) - скоріш за все треба сконцентруватись на стягненні боргу №5 річних, інфляції і т.д.
[Re: Pres] 3 марта 2009 в 21:14
Ну якщо приємний варіант, і ти ще щасливий власник Нексії - то скоріш за все треба подавати позов про витребування з чужого незаконного володіння або позов про спонукання повернення авто. Щодо того, щоб через ДАІ забрати - то треба якось подумати - навскидуку не підскажу - бо при зупинці його дайцями він довірку дасть - можуть і прощолкати... Ну або без позову - просто прийти і сказати дай ключі і все таке. Тільки не забути і техпаспорт забрати.
Pres | V.I.P **
[Re: Csaba] 3 марта 2009 в 21:20
Эт понятно, пасиб. Че дальше, в ГАИ надо? Не хочу, что б авто ушло Кто в ГАИ смотрит на это? Вернее на то,что б инфа от нотариуса -дошла до ДАЙ
Змінено Pres (21:39 03/03/2009)
Alexandr | RTW **
[Re: Pres] 3 марта 2009 в 22:53
не думаю что гаи будет сверят номера всех доверенностей. ездить скорей всего будет до ее конца как и раньше только вот не сможет действий ни каких с авто сделать
vvlaw | Адвокат дьявола **
[Re: Pres] 4 марта 2009 в 01:18
В ГАИ сообщать однозначно, отправлять копию документа об аннулировании доверенности. Тому, кому она выдана, тоже надо. То, что копия будет отправлена в ГАИ, сделает невозможным снятие машины с учёта. Если ещё не успел это сделать...
Iridis | приверженец **
[Re: Pres] 4 марта 2009 в 01:47
формально можно обратиться к любому нотариусу, но на практике гораздо эффективнее обратиться к тому нотариусу, который удостоверил доверенность, это связано с техническими и процедурными нюансами. Вы приходите в контору с паспортом, идентификационным номером, информацией когда выдавали доверенность, чтобы нотариус нашел ее в своем архиве, пишете заявление об отмене доверенности. нотариус вносит все необходимые данные в реестр доверенностей, передает ваше заявление об отмене доверенности вашему доверенному лицу (есть такое нотариальное действие - передача заявления, отправляется по почте с обратным уведомлением), готовит уведомление для ГАИ, вы его отправляете самостоятельно.
ну а дальше, если ваш товарищ откажется вернуть авто - иск в суд, это если машину еще не сняли с учета и не продали. если продали - думаю, ничего уже не поделать. вышенаписанную мессагу со смыслом "признавать доверенность недействительной" не могу считать серьезной - на каком основании? год назад, например, был у нотариуса, дееспособный, читал-подписывал доверенность, а теперь, когда авто продали - передумал, не понимал, что делаю, гражданин судья признайте доверенность недействительной!?))
также существует вариант, что вашим доверенным лицом была выдана доверенность в порядке передоверия (это если основная доверенность была с правом передоверия).
такая доверенность выдается на срок, не превышающий срока основной доверенности и прекращает свое действие при отмене основной доверенности.
[Re: Iridis] 4 марта 2009 в 08:38
Визнавати недійсною можна на різних підставах. А хто тобі сказав, що я мав на увазі "розуміння значення своїх дій".
Можна варіант - заходу через дружину - яка не давала згоди на спільне майно. Можна зайти через третього клоуна, якому раніше була обіцянка (попередній договір і т.п.) продати машину, але власник нексії "такой нігадяй" не продав.
Карочи - варіанти заходів мона придумати - був би час та натхнення. Сакажу наперед - виграш справи - не єдиний варіант - можна і мирову через виплату додаткової вартості (яка заборгована - я так розумію) розглянути.

По даі додатково не підскажу - хіба чисто теоретично - домовитись з ними, щоб тормознули автівку - машину на штрафплощадку "Інспектор Петренко блаблабла поступила інформація про скасування довіреності - блаблабла - машина супроводжується на штрафплощдку". Власник сплатить за 1 день зберігання - ну щоб "задобрити божества в погонах" і напише заяву - про видачу своєї машини.
Iridis | приверженец **
[Re: Csaba] 4 марта 2009 в 10:34
В ответ на:

Визнавати недійсною можна на різних підставах. А хто тобі сказав, що я мав на увазі "розуміння значення своїх дій".
Можна варіант - заходу через дружину - яка не давала згоди на спільне майно. Можна зайти через третього клоуна, якому раніше була обіцянка (попередній договір і т.п.) продати машину, але власник нексії "такой нігадяй" не продав.
Карочи - варіанти заходів мона придумати - був би час та натхнення. Сакажу наперед - виграш справи - не єдиний варіант - можна і мирову через виплату додаткової вартості (яка заборгована - я так розумію) розглянути.

це Ви підстави для визнання недійсною довіреності назвали?)) так для підписання довіреності згода дружини не потрібна)) бо довіреність - це, на відміну від договору купівлі-продажу, не відчуження майна, а документ, що дає довіреній особі ПРАВО на відчуження автомобіля в даному випадку))) згода дружини є необхідною при укладенні ДОГОВОРУ ВІДЧУЖЕННЯ майна, що є спільною власністю подружжя.
щодо раніше укладеного попереднього договору: порушення власником авто обов"язків за попереднім договором, зокрема, "не продаж" зазначеного авто іншій стороні попереднього договору, не тягне за собою недійсності інших правочинів)) крім того, довіреність - лише право продати авто, а не продаж))) тому, вказані Вами варіанти не є підставами для визнання довіреності недійсною.
Alex2064 | V.I.P ***
[Re: vvlaw] 4 марта 2009 в 11:16
В ответ на:

В ГАИ сообщать однозначно, отправлять копию документа об аннулировании доверенности. Тому, кому она выдана, тоже надо. То, что копия будет отправлена в ГАИ, сделает невозможным снятие машины с учёта. Если ещё не успел это сделать...

Сам когда-то столкнулся с такой проблемой. ВИН авто попадает в базу и все, приехали. Любой следующий продавец\покупатель получает геморр ввиду невозможности продать\купить данное авто, пока из базы не будет удалена запись об аннуляции доверки.
Pres | V.I.P **
[Re: vvlaw] 4 марта 2009 в 12:28
В ответ на:

Спасибо! Копию "ануляции" отправлять письмом?
Iridis | приверженец **
[Re: Pres] 4 марта 2009 в 12:44
можно заказным письмом с уведомлением о вручении, можно лично завезти и проследить, чтобы зарегистрировали по входящей, заодно и узнать, на учете ли авто или снято уже
WOLF_S | СуперСтар *
[Re: Pres] 4 марта 2009 в 14:45
а всвязи с чем анулируешь доверку?
Pres | V.I.P **
[Re: WOLF_S] 4 марта 2009 в 15:13
В ответ на:

а всвязи с чем анулируешь доверку?

"Братана хапанула "крызы"." Денег не несет
[Re: Iridis] 5 марта 2009 в 17:06
В ответ на:

В ответ на:

це Ви підстави для визнання недійсною довіреності назвали?)) так для підписання довіреності згода дружини не потрібна)) бо довіреність - це, на відміну від договору купівлі-продажу, не відчуження майна, а документ, що дає довіреній особі ПРАВО на відчуження автомобіля в даному випадку))) згода дружини є необхідною при укладенні ДОГОВОРУ ВІДЧУЖЕННЯ майна, що є спільною власністю подружжя.
щодо раніше укладеного попереднього договору: порушення власником авто обов"язків за попереднім договором, зокрема, "не продаж" зазначеного авто іншій стороні попереднього договору, не тягне за собою недійсності інших правочинів)) крім того, довіреність - лише право продати авто, а не продаж))) тому, вказані Вами варіанти не є підставами для визнання довіреності недійсною.

Сорі за оверквотінг.
Але я не називав підстав для визнання недійсною власне довірки. я написав варіанти "захОду": - тобто визнавати недійсним сам правочин щодо розпорядження майном - наприклад купівлю-продаж авто, з однієї сторони якого була особа по довірці, в той час як згоди іншого з подружжя не було.
Що ж до захОду через клоуна - то я застереження певне вніс - немає 100-% виграшності, але іноді позов - це спосіб ведення переговорів - чи не так???

Топікстартеру Pres:
Треба відносити особисто документ від нотаріуса в ДАІ:
1) швидше за будь-який поштопробіг
2) зразу зможете за належністю спробувати і копію закинути (а також через канцелярію ДАІ занести - тобто зробіть навіть 2 копії документів).
3) якщо там криза у того водія, спочатку анулюй. апотім вже розбирайся - щоб не спугнути звіра (бо я так розумію - є ризик відчуження з метою замітання слідів).
4) всієї картини не розкрито - це довірка, що прикриває по суті продаж? чи довірка замість оренди авта (або оренди з правом викупу?)???
Pres | V.I.P **
[Re: Csaba] 5 марта 2009 в 23:10
В ответ на:

В ответ на:

В ответ на:

бла-бла-бла...
4) всієї картини не розкрито - це довірка, що прикриває по суті продаж? чи довірка замість оренди авта (або оренди з правом викупу?)???

Гы) Какая разница. Чел должен денег. Пасиб
Iridis | приверженец **
[Re: Csaba] 6 марта 2009 в 02:12
В ответ на:

Сорі за оверквотінг.
Але я не називав підстав для визнання недійсною власне довірки. я написав варіанти "захОду": - тобто визнавати недійсним сам правочин щодо розпорядження майном - наприклад купівлю-продаж авто, з однієї сторони якого була особа по довірці, в той час як згоди іншого з подружжя не було.
Що ж до захОду через клоуна - то я застереження певне вніс - немає 100-% виграшності, але іноді позов - це спосіб ведення переговорів - чи не так???

так))
Autoua.netФорумAutoua форум

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, moderator, Amateur 

0 користувачів і 65 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3603