Проїхався я нещодавно по маршруту: Київ - Житомир (окружна) - Бердичів (окружна) - Вінниця (окружна) - Хмельницький (окружна) - Тернопіль (окружна) - Бучач - Монастириська - Івано-Франківськ. Назад Івано-Франківськ - Коломия (окружна) - Городенка - Товсте - Тернопіль - Збараж - Ланівці - Ямпіль - Гриців - Полонне - Баранівка - Житомир - Київ. Виїзд 10.03.09 р. Приїзд в Київ 13.03ю09 р.
На питання "Чому такий маршрут?" відповім "Так було ТРЕБА". Отож починаю:
1. Київ - Житомир. До житомирською області сюрпризів в принципі нема. Пару раз були хвилясті ділянки, але не критичні (навіть не збавляв швидкість). Після в"їзду в житомирську область таких ділянок стало набагато більше. Машиною реально трусило.
2. Окружна Житомира. МАМА!!! Яма на ямі. 60 км/год - сама реактивна на тій ділянці.
3. Житомир - Бердичів. Якщо не враховувати ремонт дороги зразу за Житомиром, то стан дороги на тверду 4. Окружна Бердичева теж на 4.
4. Бердичів - Вінниця. В Калинівці не дороги, а просто якесь не зрозуміле покриття. Чим ближче до Вінниці тим гірша дорога. При чому я в поняття "гірша" вкладаю поняття підвищення небезпеки зловити якусь підлу яму.
5. Вінниця - Хмельницький. До перехрестя на Хмільник дорога далі трохи краще, але не суттєво.
6. Окружна Хмельницького. Після проїзду окружної Хмельницька мені окружна Житомира показалась швидкісним автобаном. Були ділянки де навіть 20 км/год було їхати страшно
7. Хмельницький - Тернопіль (окружна) - Бучач - Монастириська - Івано-Франківськ. Стабільно погана. Покриття не дуже, але без сюрпризів у вигляді великих ям. Окружна Тернополя як завжди вбита, але я до неї вже звичний. Змін не має ні в кращу, ні в гіршу сторону, а от окружна Бучача вже встигла споганитись, це при тому, що її от недавно тільки відкрили.
Зворотній шлях:
1. Івано-Франківськ - Коломия - Городенка. Дорога на 4. В принципі така як завжди.
2. Городенка - Тернопіль. Декілька потужних ям на ділянці Копичинці - Теребовля.
3. Тернопіль - Збараж - Ланівці - Ямпіль - Гриців - Полонне - Баранівка - Житомир. Дорога на 4-, але без сюрпризів.
4. Житомир - Київ. Декілька раз ловив серйозні ями, 1 раз така, що аж магнітола секунд на 5 затихла.
Тепер декілька слів про придорожній сервіс. По каналу СТБ куди не плюнь - реклама WOG. Так от. Перед Житомиром є заправка ВОГ з двох сторін. Уже вкотре там не працює туалет по причині відсутності води. При чому виключно в сторону Житомира. В селі Дружба за Тернополем хлопчина на касі теж відморозився, що туалет не працює. Я наприклад ніде і ніколи не бачив реклами ОККО, але при цьому я ніколи не мав проблем з відвидинами туалету на їхніх заправках. Ця інформація просто для ознайомлення. Не маю відношення до жодної з цих компаній.
Про . Штук 5-6 постів за весь шлях. Ловили на звичайний "фен". Скриті пости не відстежував, бо відстежував дорогу на предмет ям
Резюме: поїздка хоть і недалека, але реально втомився від "чудової" дороги. Будьте обережні.
Після такої поїздки почав скрипіти задній підшипник супорта. Мабуть на СТО список збільшиться