Сегодя в аеропорту Борисполь гаец спросил полис гражданки, я ему предявил стикер на лобовом стекле на что он ответил 'стикер не канает, откуда я знаю что он от вашей машини'. Самого полиса с собой не было. Составлен протокол об отсутствии полиса ГО, и постанова на 850 грн. Сам полис у меня реально есьть. Что делать, подскажите ???
В ответ на: Сегодя в аеропорту Борисполь гаец спросил полис гражданки, я ему предявил стикер на лобовом стекле на что он ответил 'стикер не канает, откуда я знаю что он от вашей машини'. Самого полиса с собой не было. Составлен протокол об отсутствии полиса ГО, и постанова на 850 грн. Сам полис у меня реально есьть. Что делать, подскажите ???
Поздравляю! Все в точности как у меня. На том же месте и за то же. Только мне впаяли 400 грн. Ну что я вам скажу - надежды мало. Я подал в суд. Хотите побороться попробуйте подать иск. Я придумал вот такую форму.Все взял отсюда http://pravovik.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html Удачи. АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ про зміну в частині накладення стягнення постанови про притягнення до адміністративної відповідальності
№_________________ від «___»____________200__року
16 березня 2009 року стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності № (копія додається) за порушення правил дорожнього руху пункт 2.1ґ. Із зазначеною постановою погоджуюсь, але вважаю, що міра відповідальності застосована до мене вища необхідної, у зв’язку з чим підлягає зміні з наступних підстав.
Як законослухняний громадянин і виходячи с поваги до прав інших громадян 27.03.08 я застрахував свою цивільно правову відповідальність на що маю дійсний поліс страхування N (копія додається). Під час страхування мені був виданий спеціальний знак який підтверджує наявність страхового полісу має встановлену розпорядженням N7495 від 19 червня 2007 року Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України форму та призначений для прикріплення на вітровому склі автомобіля. Під час отримання страхового полісу я не був попереджений про необхідність тримати поліс при собі під час керування транспортним засобом і лише був попереджений про необхідність мати прикріпленим спеціальний знак. 16 березня цей знак цей знак був прикріпленій на авто про що я звернув увагу старшого лейтенанта Иваненко. На жаль Иваненко не взяв до уваги наявність знаку та зауважив, що цей знак може бути сфальшованим та не є доказом наявності існуючого полісу страхування. Наголошую на тому, що під час розгляду справи також не були взято до уваги щире розкаяння і те що правопорушення не завдало жодних моральних або матеріальних збитків. Керуючись статтею 23 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення виходячи з того що Адміністративне стягнення і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, вважаю покарання штрафом у випадку відсутності поліса про цивільно правову відповідальність має метою спонукання громадян до укладення договору обов’язкового страхування. Таким чином, штраф не призведе до виховання мене як особи що вже має чинний договір страхування і покарання не відповідає тяжкості вчиненого проступку
У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності. Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача. Враховуючи все вищевикладене, керуючись ст.ст. 104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, та ст.ст. 23,24,26,33,34,293 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення
ПРОШУ: 1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі. 2. Змінити визначений захід адміністративного стягнення Постанови про притягнення до адміністративної відповідальності №
Додатки: 1. доказ сплати судового збору – квитанція установи банку; 2. копія протоколу про вчинення адміністративного правопорушення 3. копія постанови про притягнення до адміністративної відповідальності 4. копії адміністративного позову та доданих матеріалів у відповідності до кількості відповідачів у справі.
Уже и по телеку говорили, и тут обсасывали.... Это как в школе или универе...говорят всем...но парочка обязательно переспросит... Да нужно возить с собою. Да это написано на полисе. Да об этом говорят стр. агенты когда выписывают страховку...
В ответ на: Уже и по телеку говорили, и тут обсасывали.... Это как в школе или универе...говорят всем...но парочка обязательно переспросит... Да нужно возить с собою. Да это написано на полисе. Да об этом говорят стр. агенты когда выписывают страховку...
Да знаю (теперь) что нужно возить с собою. Нет не написано ЭТО на полисе. Написано, что Гаи проверяет наличие документов ПОДТВЕРЖДАЮЩИХ НАЛИЧИЕ действительного договора страхования. Я таковым документом считал знак на стекле. Да, может быть и говорят. Только я подписался, что ознакомился с ПРАВИЛАМИ СТРАХОВАНИЯ и сильно сомневаюсь, что там что то сказано об обязательности иметь при себе договор. На самом деле на таких придирках и строится защита. Не так ли, юристы?
нужно всего лишь открыть ПДД, там все написано. в числе документов, которые надо предъявить при остановке работником ГАИ, числится полис ГО. техпаспорт на машину вы ведь почему-то возите с собой, хотя в салонах, где продают машины, про это ни слова не говорят.
В ответ на: нужно всего лишь открыть ПДД, там все написано. в числе документов, которые надо предъявить при остановке работником ГАИ, числится полис ГО. техпаспорт на машину вы ведь почему-то возите с собой, хотя в салонах, где продают машины, про это ни слова не говорят.
Я с этим не спорю. Меня (и не только меня)удивляет что такие документы ставят в один ряд по уровню наказания. Если я еду без прав то я вероятно не умею водить и я опасен. И у меня нет никаких других доказательств что я сдавал на права. Если я еду без техпаспорта то я вероятно украл машину и я опасен. И у меня нет никаких других доказательств что машина моя Если я еду без страховки то я МОГУ быть опасен ЕСЛИ произойдет ДТП И у меня стикер на лобовом стекле. Меня подозревают в том, что я подделал этот стикер.
Все это конечно ИМХО и наверняка не поможет но коллега по несчастью хочет найти выход. В соседней ветке большинство рекомендуют забить на штраф за парковку на газоне а здесь что только правильные пишут?
Все таки, подскажите, обращаться в ГАИ, суд или прокуратуру? Или, может, вообще все бесполезно?? Хотя,850 грн. очень круто, тем более у меня 2 детей. Аргумент??
В ответ на: Все таки, подскажите, обращаться в ГАИ, суд или прокуратуру? Или, может, вообще все бесполезно?? Хотя,850 грн. очень круто, тем более у меня 2 детей. Аргумент??
Я бы на вашем месте попробовал. Но еще бы добавил: Наголошую на тому, що під час розгляду справи також не були взято до уваги щире розкаяння, МIЙ МАЙНОВИЙ СТАН і те що правопорушення не завдало жодних моральних або матеріальних збитків.
+приложить справку о доходах и копии свидетельсв о рождении детей. если не отменят то до минимума -425 грн. скостят.
В ответ на: Я бы на вашем месте попробовал. Но еще бы добавил: Наголошую на тому, що під час розгляду справи також не були взято до уваги щире розкаяння, МIЙ МАЙНОВИЙ СТАН і те що правопорушення не завдало жодних моральних або матеріальних збитків.
+приложить справку о доходах и копии свидетельсв о рождении детей. если не отменят то до минимума -425 грн. скостят.
Спасибо,ви вселили в меня оптимизм Все-таки, идти в суд или в ГАИ??
В ответ на: Сегодя в аеропорту Борисполь гаец спросил полис гражданки, я ему предявил стикер на лобовом стекле на что он ответил 'стикер не канает, откуда я знаю что он от вашей машини'. Самого полиса с собой не было. Составлен протокол об отсутствии полиса ГО, и постанова на 850 грн. Сам полис у меня реально есьть. Что делать, подскажите ???
Я бы уточнил у гайца основания для проверки полиса,а их как известно всего четыре и вполне исчерпывающих , а то они любят произволом заниматься ( где полис, багажник, йод в аптечке в глаза капать). И жалобу в усб, гаи, прокуратуру и исковое в суд. Дело врядли выгорит а крови с гайца попьют 100%.
В ответ на: Я бы на вашем месте попробовал. Но еще бы добавил: Наголошую на тому, що під час розгляду справи також не були взято до уваги щире розкаяння, МIЙ МАЙНОВИЙ СТАН і те що правопорушення не завдало жодних моральних або матеріальних збитків.
Суд не может уменьшить или увеличить сумму штрафа, пересмотрите пункт 2 требований вашего иска.