autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Брат мій шиншилами зацікавився. Відговорити чи допомогти?

Tourist | вільний стрілок ***
7 мая 2009 в 09:54
Якщо вірити всьому що пишуть в неті про шиншиловий бізнес - то варто навіть в долю ввійти
Критичних відгуків вкрай мало, всі зводяться до того що цей бізнез більше нагадує піраміду - крупний заводчик продає стартову сім'ю шиншил, зобовязуючись навіть скуповувати дитинчат. До пори все нормально, ростуть, множаться. Коли взнаєш ціну по якій заводчик хоче купувати - починаєш шукати ринок збуту, а його виявляється майже нема. Зоомагазини не переварюють існуючої пропозиції, пускати на шкурки вигідно тільки в великих обємах, а щоб на них вийти - треба важко і довго працювати в мінус.
Всі приводять ціну на копенгагенському пушному аукціоні, але ніхто не каже що аукціон скуповує шкірки, виключно оброблені на їх заводах, а найближчий в туреччині. А в Україні ціна в 2-3 раза нижча.
З іншої сторони - піраміда чомусь не валиться, він спеціально поїхав на якусь ферму - криза на неї практично не впливає. Заводчики про попит кажуть зворотнє, попит в зоомагазинах більший від пропозиції, пройшовся по магазинах - в нього готові купувати молодняк, правда по цінах так і не зміг домовитись - нема товару.
Я недавно відговорив його від розведення кролів, накопавши інформації по нету, то він пристав до мене з шиншилами. Тема вроді цікава, але дуже незрозуміла.
Що порадить шановний олл?
Glady | важничающий писатель ***
Re: Брат мій шиншилами зацікавився. Відговорити чи допомогти?
[Re: Tourist] 7 мая 2009 в 11:06
В ответ на:

він спеціально поїхав на якусь ферму - криза на неї практично не впливає

В ответ на:

пускати на шкурки вигідно тільки в великих обємах, а щоб на них вийти - треба важко і довго працювати в мінус.

[Re: Glady] 7 мая 2009 в 11:08
В ответ на:

В ответ на:

він спеціально поїхав на якусь ферму - криза на неї практично не впливає

В ответ на:

пускати на шкурки вигідно тільки в великих обємах, а щоб на них вийти - треба важко і довго працювати в мінус.

логічно а ще якісь ідеї є?
Цікавить більше реальність попиту на живий молодняк. Може хтось займається зообізнесом.....
Dimk | старый писатель **
[Re: Tourist] 7 мая 2009 в 12:14
А нутрий разводить не интересовался? Мясо у них-вкууусное! Но зубы стремные-палец отхватить могут.

http://yesyes.ru/business-89-page-1.html
kar-men | важничающий писатель ***
[Re: Dimk] 7 мая 2009 в 23:27
Я когда-то ставил климатическую систему для шиншил,оказываеться они шума очень бояться,и самки сами с собой дерутся на них такой "воротник" надет что-бы с клеток не вылазили ,а самец без "воротника" бегает по клеткам без препятственно
Джин | Костюммейкер ***
[Re: Tourist] 8 мая 2009 в 01:37
Я тебе скажу с точки зрения гуманности. Продаютя шкурки, а чтобы были шкурки шиншил надо убивать. А технология забоя изуверсксая, живым зерькам чтобы зафиксировать забиают в рот кол , насаживают на него а потом живьем сдирают шкурку. Ты шинщил ваще видел? Я не знаю каким надо быть человеком чтобы убивать этих зверюшек , да еще и таким образом. С точки зрения бизнеса. Мех шинщил красив но очень недолговечен. Его запредельная цена она в какой то степени результат промоции. Ну правда- как может быть самым дорогим мех который норамлаьно носитяс яне более двух сезонов. У нас этот мех не очень популярен- внутреннего проса ппрактически нет.Вот кроль расркшенный под шинщил ( есть порода рекс , и технология раскраски- от шиншиловогог меха отличит только чоень крутой спец)да еще и дешевый-вот это тема.
AlexSprait | Достоевский **
[Re: Tourist] 8 мая 2009 в 02:40
Нужно также знать, что Шиншиллы очень любят болеть,
если их много и за ними нет индивидуального ухода.

Они очень переборчивы в сексе. И дети могут быть часто,
а может не быть и по пол-года. Там не всё так гладко.
[Re: Джин] 8 мая 2009 в 08:55
В ответ на:

Я тебе скажу с точки зрения гуманности. Продаютя шкурки, а чтобы были шкурки шиншил надо убивать. А технология забоя изуверсксая, живым зерькам чтобы зафиксировать забиают в рот кол , насаживают на него а потом живьем сдирают шкурку. Ты шинщил ваще видел? Я не знаю каким надо быть человеком чтобы убивать этих зверюшек , да еще и таким образом.

Технологію я чув іншу, досить гуманну - бють їх електрикою. Але все-таки більше цікавить продавати живих в зоомагазини. Розумію що пропозиція може зашкалює, але існує і попит. По попередніх підрахунках на одній шиншилі мінімум 50%. Це хороший показник. Особисто знаю одного чоловіка, який особливо нічого не роблячи (найняв 1 ветеринара на повну зайнятість, який слідкує за папугами, годує, прибирає) - в рік заробляє зайвих 10кує. Вся робота власника - надати приміщення і вчасно домовитись з оптовиками.
В ответ на:

С точки зрения бизнеса. Мех шинщил красив но очень недолговечен. Его запредельная цена она в какой то степени результат промоции. Ну правда- как может быть самым дорогим мех который норамлаьно носитяс яне более двух сезонов. У нас этот мех не очень популярен- внутреннего проса ппрактически нет.Вот кроль расркшенный под шинщил ( есть порода рекс , и технология раскраски- от шиншиловогог меха отличит только чоень крутой спец)да еще и дешевый-вот это тема.

Про кроликів я читав багато. Всі розводи/піраміди зводяться до одного - треба знати ряд чисел фібоначі, множаться вони в геометричній прогресії. Тільки от одного ранку встати і закопати всю ферму якось не дуже весело, на допомагає нічого - ні щеплення, ні круті мініферми михайлова. Більше на везіння треба покладатись, а в бізнесі я так не звик.
Можна запустити звичайно серйозне виробництво кролів/шиншил, але там зовсім інші стартові гроші, таких сум нема.
От сидимо з братом і думаємо - де в агросекторі найкраща рентабільність, поки що пошуки не дають нічого толкового.
driver251 | Тайный мастЕр ***
[Re: Tourist] 13 мая 2009 в 00:09
В ответ на:

...От сидимо з братом і думаємо - де в агросекторі найкраща рентабільність, поки що пошуки не дають нічого толкового.

осеменение
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 52 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 10682