Лично щупал вещи отжатые при 800 и при 1200 - разница есть! Но, конечно, дороже и тут каждый выбирает сам. И у меня 1200 об не попортили еще ни одной вещи, есть режим пониженных оборотов, но я его собсно никогда не включаю.
Расчетный срок службы стиралок - 10 лет. Плюс закладывается некоторый запас прочности. Так что все у тебя по плану - пора побаловать жену новым агрегатом
Вибачай, не маю часу читати усі відповіді, тому може когось і повторю...
1. Bosh-Siemens-Constructa - найкращі. Це один концерн, всі машинки на одній елементній базі.
2. Miele - може і кращі за попередні, але американські і дорожчі.
3. AEG-Elektrolux-Zanussi - теж концерн. Але елементна база різна. АЕГ, напевно, чемпіон по компактних машинках. Електролюкс грішать наворотами - шалена кількість різних давачів і т.п. Не дуже добре для наших умов.
4. Ще купа німецьких машинок - Privileg, Baukneht, HandSeatic... Хороша якість при нижчих, ніж (1) цінах.
5. Інші італійські бренди, типу Candy.
6. Все решта.
Рекомендації. Якщо треба вузьку машинку, треба брати вертикалку (верхнє завантаження). Найтонші 40 см. Є такі Прівілеги, Баукнехти, АЕГи... Сіменс-БОШ починаються з 45 см.
Якщо вузьку боковушку, то тільки фірмову (а такі дешевше 600 уо не бувають практично).
Бак - нержавійка. Є ще емалеві і пластмасові. Емаль може ржавіти (не кажу, що буде, кажу, шо може - тут як повезе), пластмаса - якщо тен вирішить згоріти гучно, з феєрверком, то може проплавити дірку в баку. І тоді питання, чи знайдеш ти такий бак? Але це буває таки рідко.
Віджим. Більше 1000 обертів не треба. Я і 1000 у своїй не використовую - мне білизну сильно при цьому.
Блок управління краще механічний. Його електронна частина дешева. Нова не більше 40 уо, а є багато б/у дешевших. Для порівняння, б/у блок до мікропроцесорного Вірпула 120 уо в Польші. А при нашій якості елекропостачання хто його зна, скільки той блок проживе. Може довго, а може і ні.
Є й інші переваги механічних блоків.
Далі. Я, чесно кажучи, нову машинку не бачу сенсу брати. Нових нормальних в наших магазинах нема, вести ззакордону - дорого. Фірмові машинки (напр. БОШ-Сіменс) коштують від 600 уо за найпростіші моделі. Ті БОШі, за 300-400, що в наших магазинах - це Польша-Турція-Чернівці.
Тому краще взяти машинку б/у, але справжню фірмову.
Ось пару днів назад продав людині Прівілег 99-го року випуску в дуже хорошому стані за 180 уо. Німецька зборка, бак нержавійка. Нащо платити більше?
БУ возят. Цены от 150 и выше. Натуральные немцы. В основном те, что только для внутреннего рынка выпускались. Бош, Сименс и еще как-то называется, но того же концерна.
В моїх батьків цікава машинка - Bayer, все по-німецьки. Перелопатив купу довідників - нема таких машинок В природі не існує! Але ж вона є! Вияснилось, що то Кенді, вироблена для німецького ринку. І, до речі, теж з пластмасовим баком - і нічого, живе. 1994 року випуску. І, що цікаво, коли міняв підшипники їй, то використовував зйомник для ступичних підшипників зубила. Чудово підходить
Пластиковый бак хорош с одной стороны и плохой с другой. Плюсы: машина с ним немного легче, меньше потери тепла, значит меньше энергии надо тратить на нагрев, инертен к любым моющим растворам. Минусы - срок службы меньше, возможно прогорание от взорвавшегося ТЭНа, врзможен пробой "косточкой", вылетевшей из бюстгалтера при отжиме. Кому-то нравится пластик, кому-то нержавейка. Но в последнее время практически все машинки идут с пластиковым баком, с нержавейкой моделей очень мало. И так у всех производителей.
Вибачай, може я трохи збоченець , але секонд-хенд купую тільки книжки. І думка, що в моїй пральній машині хтось 5 років крутив свої брудні лахи, не дасть мені спокійно користуватися цією машиною. Дійсно, навіщо платити більше, у мене Арістон, який ти загнав безіменно на п'яте місце, і працює собі безвідмовно. Причому я заплатив за нього, як за простенький Бош, але одержав за ці гроші досить навернуту машину. Щодо місця збирання, то в мене немає релігійного відношення до єврозбирання. Його назабаром зовсім не буде! Взагалі все виробництво всього зараз переноситься в Азію. Так що тепер робити - стрілятися?
Не тільки виробництво переміщається на схід. Орієнтація теж на східні ринки, бо західні і так перенаповнені. А у нас дорогі речі не купують, більше дешеві. І якість товарів з кожним роком все мерзенніша. Тому я краще куплю б/у машинку випуску кіня 90-х, ніж нову, 2003-го. А стрілятись - не треба, якось ми це все переживем, думаю...
Щодо наворочений_арістон vs простенький_бош - це флейм, типу наворочений_ланос vs простенька_бмв. Кожен вибирає те, що вважає за потрібне. Давай, не будемо ще й з цього приводу флеймити...
Был недавно в магазине - приглядывался на машинки - завезли несколько молелей Реинфорд - Днепропетровского производства. Выглядит не плохо, просто, дешево и сердито - около 1500 грн.
Мне особых наворотов не надо - главное надежность. Кто что скажет по Этому отечественному бренду ?
И еще - сейчас у меня старенькая Вятка - автомат - живее всех живых, но начал чудить блок управления... У нас его купить не возможно... А где ???