"...27.03.2009 року на вулиці Ревуцького, біля будинку № 24. О 19 г. 30хв. рухаючись на автомобілі Nissan-Almera д. н. ............ по вул. Ревуцького в напрямку від пр. Бажана до вул. Тростянецької по проїзній частині з одностороннім рухом в районі між будинками №27 і №25 заїхав на шино- монтаж який знаходиться посеред дороги на розділювальній смузі , але побачивши чергу поїхав далі в напрямку пр. Бажана (схему місця події , яку зроблено з електронної супутникової карти додаю ) . Біля буд. № 24 був зупинений ІДПС.........нібито за порушення дії знаку 4.1 “ Рух прямо”. На мое прохання пояснити дію данного знаку ІДПС .....відповів (дослівно , запис на диктофон): “ На данному участку дороги , согласно етому знаку , так як він установлений , тут рух тільки прямо ”. Коли я почав доводити що згідно з ПДР знак 4.1 діє тільки на те перехрещення проїзних частин перед яким він встановлений і я виконав дію знаку , а на наступному перехрещені проїзних частин виконав дію знаку 4.9 “ Об’їзд перешкоди зліва та справа “ (про що зазначив в протоколі ) то у відповідь почув що це не перехрестя бульварного типу , а знак 4.9 взагалі знаходиться не в напрямку мого руху і діє тільки для тих хто їде по лівій смузі . На мое зауваження що жоден пункт ПДР не забороняє мені при злитті проїзних частин , з крайньої лівої смуги перелаштуватись в крайню ліву смугу дотримуючись відповідних норм ПДР ІДПС...... ніяк не відреагував..."
Відповідь:
" ...Також повідомляемо, Що факт порушення Вами вимог дорожнього знаку 4.1 додаток 1 до Правил дорожнього руху "Рух тільки прямо",встановленого на вул. Ревуцького визнано не встановленим, тому протокол про адміністративне правопорушення АД №----- складений відносно Вас скасовано, а справу закрито.
....За непрофесійні дії під час несення служби інспектора ДПС відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території Дарницького району та автомобільно-технічної інспекції прапорщика міліції .... притягнуто до дисциплінарної відповідальності."
Ответ датирован 08.07.2009г.
Змінено Alex@ndr (05:32 13/07/2009)