Суть проблеми: 25.06.2009 повертав з дороги Кучурган - Одеса на трасу Одеса - Рені. Під"їхавши до кільця і пересвідчившись, що я нікому не заважаю, акуратно повернув праворуч. Відразу був зупинений інспектором ДАІ. Через секунд 5 також була зупинена машина зеленого кольору (все, що про неї запамятав). Переговоривши з водієм даного автомобіля інспектор її відпустив, а до мене почав пред"являти претензії, що я не уступив йому дорогу при виїзді з другорядної. Я одразу запитав, кому власне я не уступив дорогу. Відповідь "Та он тій зеленій машині". На питання про показання в протоколі нібито потерпілої сторони, він мені показав руку, де кульковою ручкою був написаний якісь номер телефону і адреса. Далі він почав демонстративно заповнювати протокол. Після того як я йому сказав, що без показань свідка я нічого підписувати не буду, то свідок зразу об"явився, з документами і знав як правильно писати пояснення. З поясненнями свідка я не ознайомився через пряму відмову. З моєї сторони також був свідок, так йому надати папір для показань було відмовлено. Заповнивши протокол, інспектор надав мені його для ознайомлення. Я був шокований. Протокол заповнений РОСІЙСЬКОЮ мовою повністю, навіть дані з документів (наприклад не Микола, а Николай, не Васильович, а Васильевич). На зауваження, що державна мова в нас поки одна і правила діловодства написані для всіх, інспектор мені зухвало сказав "Я уже 10 лет так пишу и ничего". В поясненнях я вказав і про свідка і про мову і про потерпілого. Також вказав, що на автомобілі відсутній номер довіри ДАЇ (а це порушення?). Потім була виписана постанова на 425 грн (теж російською). Я порадив їм сходити з цією постановою в одне цікаве місце і залишив їм.
Тепер охолонувши думаю, чого чекати. Справа в тому що:
1. Місце інциденту - Одеса
2. Прописка - Івано-Франківськ
3. Живу - Київ
Якщо писати позов, то куди? В Київ, Одесу чи Івано-Франківськ? Чи забити і не парити собі мозок? Варіант відповіді "Сам дурак, що не забрав" не приймаються. Хочеться чогось більш конструктивного. Дякую